szombat , 22 június 2024
Kezdőlap Tippek Vasalható gyöngyök minden korosztálynak
Tippek

Vasalható gyöngyök minden korosztálynak

119
vasalható gyöngyök

Szülők és gyermekek kedvenc elfoglaltsága lett a vasalható gyöngyökkel való időtöltés, amely nem csupán játék, önfeledt szórakozás, hanem meditatív elmélyülés is, egyéni vagy közös családi program, miközben fejleszti a gyermeket számos területen. De önmagukban a vasalható gyöngyök is sokrétűen felhasználhatók, nem csak a vasalással létrehozott kép lehet az elsődleges cél.

A megfelelő gyöngyök és alaplapok kiválasztása

Bármilyen kép kirakásáról legyen szó, fontos, hogy a gyermek életkorának megfelelő vasalható gyöngy vásárlására kerüljön sor. A legkönnyebb képek már ovis kortól kirakhatók, de akkor is javasolt, hogy csakis szülői felügyelet mellett történjen a kreatívkodás, hiszen nagyon apró szemű játékalkatrészekről van szó.

Léteznek olyan készletek, amelyek vegyesen tartalmaznak mindenféle színű gyöngyöt, míg más szettek egy adott kép elkészítését teszik lehetővé.

Ha vegyes készletet szeretnénk, akkor alaplapot is érdemes hozzá választani, amilyen mintájú kép megszerkesztésére vállalkozunk. Figyelni kell arra is az alaplap vásárlásakor, hogy a megfelelő méretű gyöngyhöz valót válasszuk, mivel az alaplapok csak a hozzájuk tartozó gyöngyökkel kompatibilisek.

A Régiójáték játék webshop kínálata igen sokrétű, gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt találunk különböző témákat felölelő kompozíciókat.

Tippek az ötletfüzetből vagy az internetről

A vegyes szettek lehetőséget adnak a fantáziánk szárnyalására, bármilyen képet összeállíthatunk. Ha szeretnénk egy konkrét elképzelést megvalósítani, akkor bizonyos készletek tartalmaznak ötletfüzeteket, vagy az interneten kutakodva is számtalan megvalósítási formára bukkanhatunk.

A kirakott mintát a megfelelő papír segítségével és vasalóval olvasszuk meg, így készül el a végleges kép. A papír lehet mezei sütőpapír vagy a szintén készletben kapható olvasztópapír. A forró vasaló használatakor is ügyeljünk a gyermekek épségére. Arra is vigyázzunk, hogy ne olvasszuk túl a felületet. Ha kihűlt, csak akkor vegyük le a papírt.

A kész képet használhatjuk önálló dekorációként vagy akár meg is ajándékozhatjuk vele szerettünket. A vasaló gyöngyök már annyira népszerűek lettek, hogy felnőttek számára is elérhetők készletek, gyönyörűen kirakható festmények képeivel. Így elgondolkodhatunk, hogy ha ajándékba szánjuk, vajon a kész képpel vagy egy bolti készlettel lepjük-e meg a másikat, hiszen ez utóbbi által magával a tevékenység örömével is megajándékozzuk az illetőt.

A vasalható gyöngyök sokrétű felhasználása

A kirakható képek csak egy szeletét képviselik ezen apróságok sokoldalú felhasználási lehetőségeinek. Maguk a gyöngyök a kisebbek számára szórakozást nyújtanak már azzal is, ha felfűzhetik őket. A nagyobbak egy szövő minta segítségével ékszereket is készíthetnek belőlük.

Az apróbb alakzatok egymásba illesztésével már nem csupán karkötő, de akár nyaklánc, medál, kulcstartó vagy öv is készíthető. Négyszög vagy háromszög alaplapok egymáshoz ragasztásával pedig 3D-s tárgyak is létrehozhatók. Itt az ideje kreatív foglalkozásba kezdeni!


Irányt mutatunk a világban – További friss híreket talál az eMentor.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

A kis hűtőszekrények előnye: vajon mindenhol hasznukat vehetjük?

Vannak olyan helyzetek, körülmények, amikor vagy nem tehetjük meg, hogy nagyobb hűtőt...

Miért lehet hasznos számunkra egy táblagép?

Az elmúlt években megfigyelhettük, hogy a világ hatalmas változáson ment keresztül, aminek...

A költöztetés során felmerülő érzelmi és logisztikai kihívások kezelése

A költöztetés egy kihívásokkal teli folyamat. Legyen szó lakossági vagy vállalati költözésről,...

Mitől válik igazán értékessé a gyémánt?

A gyémántot gyakran emlegetik a világ legértékesebb drágakőjeként, amiben van is igazság,...