péntek , 5 július 2024
Kezdőlap Gazdaság A megfelelő védelmet nyújtó hegesztő munkaruha kiválasztása
Gazdaság

A megfelelő védelmet nyújtó hegesztő munkaruha kiválasztása

65
hegesztő munkaruha lángálló ruházat

Számos olyan szakipari munka van, melynek során kiemelt figyelmet kell fordítani a dolgozók testi épségének védelmére, mivel az adott tevékenység komoly sérüléseket, akár maradandó károsodásokat is okozhat.

Ezek közé tartozik többek között a hegesztés is, ami lényegében nem más, mint egy speciális anyagmegmunkálási eljárás. Jellemzően akkor kerül alkalmazásra, amikor kettő vagy akár több fémet megbízhatóan egymáshoz kell rögzíteni.

Ahhoz, hogy a hegesztők el tudják kerülni a munkavégzés okozta sérüléseket, nagyon fontos, hogy a megfelelő ruházatot viseljék. A Hoffmann webshopban a hegesztő munkaruha menüpontban szereplő öltözékek és egyéb felszerelések megbízható védelmet nyújtanak, ennélfogva ideális választásnak bizonyulnak.

Pontosan milyen veszélyforrásai vannak a hegesztő munkának, és a dolgozók által viselt öltözéknek milyen tulajdonsággal kell rendelkeznie? Mostani cikkünkben ezeket a kérdéseket is megválaszoljuk.

Milyen veszélyeket rejt magában a hegesztő munka?

A hegesztésről mindenekelőtt azt kell tudni, hogy a különböző elemek közötti kapcsolatot a szakemberek úgy hozzák létre, hogy megolvasztják őket. Ahhoz pedig, hogy ez megvalósuljon, magas hőmérséklet szükséges, amely komoly égési sérüléseket okozhat.

A munkavégzés során úgynevezett hegesztési ív keletkezik, amely UV-, illetve infravörös sugárzást bocsát ki. Ezek a sugarak szintén nagyon veszélyesek, hiszen adott esetben szemkárosodást és akár bőrégést is okozhatnak.

Mindezek mellett fontos még megemlíteni azt is, hogy a hegesztés alkalmával szikrák és forró fémrészecskék is kipattannak az anyagokból, amik szintén megsérthetik a dolgozók bőrét.

A lángálló ruházat viselése kötelező a hegesztők számára

A fent részletezett veszélyforrások miatt a munkavállalóknak kötelező a professzionális hegesztő ruha viselése. Az ebbe a kategóriába tartozó ruhadarabok kiváló lángálló tulajdonságokkal rendelkeznek, ami azt jelenti, hogy hatékonyan védenek a szikrák, lángok ellen.

Védőeszközök, amikre szintén szükség lehet

A maximális védelem azonban csak úgy érhető el, ha a különböző védőeszközök is viselésre kerülnek, gondolunk itt például a hegesztő védőkötényre, a lábszárvédőkre, illetve az arcvédő maszkokra. Ezek használata lehetővé teszi, hogy a dolgozók teljes egészében védve legyenek a sérülésekkel szemben.

A hegesztés az egyik legnépszerűbb, széles körben is alkalmazott anyagmegmunkálási módszer, ami nem is meglepő azt tekintve, hogy mennyire tartós, megbízható rögzítést lehet a segítségével létrehozni. A munkavégzés azonban korántsem veszélytelen, ugyanis az elemek közötti kötés kialakításához magas hőmérséklet szükséges.

A sérülések elkerülése érdekében mindenképp jó minőségű hegesztő ruhát kell viselni, ami kiváló lángálló tulajdonságokkal rendelkezik. A Hoffmann webshopban többek között lángvédő nadrágokat, kabátokat, overálokat és egyéb felszereléseket is találunk.


Irányt mutatunk a világban – További friss híreket talál az eMentor.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Idén férhetnek hozzá a pénzükhöz a legelső Babakötvényesek

Nagykorúságukkal sok pénz ütheti azoknak a fiataloknak a markát, akiknek a szüleik...

Növekszik a fiatalok érdeklődése a pénzügyek iránt

A 14 és 18 év közötti fiatalok 56 százalékának van valamennyi pénzbeli...

Az ultragyors kiszállítás tündöklése és bukása

A gyorsaság önmagában már nem elég Az élelmiszerek és egyéb kereskedelmi termékek...

Tartanak a zöldátállástól és a munkaerőhiánytól a magyar vállalatok

Kihívást jelent megfelelni a fenntarthatósági szempontoknak a hazai cégek szerint. Egyebek mellett...