szerda , 3 július 2024
Kezdőlap Képzés Audi Hungaria: 100 végzett tanuló a vállalat duális szakképzésében
Képzés

Audi Hungaria: 100 végzett tanuló a vállalat duális szakképzésében

219
audi duális képzés

Az Audi Hungaria idén is kitüntette a duális szakképzésében végzett legjobb tanulóit, akiknek Szigeti Éva, az Audi Akademie Hungaria vezetője és Benke Csaba, az elektromos járműhajtások termékszegmens vezetője adta át az elismerő okleveleket. A rendezvényen köszöntötték a duális képzésben idén végzett 100 fiatalt, akik közül elismerésben részesültek a 12 oktatott szakma legjobbjai, valamint az országos Szakma Sztár Fesztivál verseny dobogósai is. Idén két új kategóriában is adtak át díjakat: Legjobb oktató és Példaértékű gyakorlati hely.

 „Vállalatunk HR stratégiájának egyik alappilére a szakképzett munkaerőutánpótlás biztosítása. A járműiparban zajló transzformáció kulcsa munkatársaink és tanulóink kompetenciáinak folyamatos fejlesztése. Fiataljainkat a gyártási folyamatokba is bevonjuk, így a termelés és a képzés közötti szoros együttműködés tovább növeli a szakképzésünk hatékonyságát. 2001 óta németországi minta szerint működő, Magyarországon egyedülálló duális szakképzésünkben eddig több mint 2.500 tanuló végzett. Közülük közel 1.000 jelenleg az Audi Hungaria munkatársa. Köszönöm a duális képzésben dolgozó valamennyi szakoktatónk és partnerintézményeink oktatóinak céltudatos, professzionális és eredményorientált munkáját. Szívből gratulálok végzős tanulóinknak, és további sok sikert kívánok nekik szakmai pályafutásukhoz”, mondta Németh Kinga, az Audi Hungaria személyügyért és szervezetért felelős igazgatósági tagja.

A vállalat partnerintézményeivel közösen jelenleg 12 járműipari, elektronikai, fémipari és gazdasági szakmában képezi a fiatalokat, akik széleskörű elméleti és gyakorlati tudással gazdagodnak a duális képzési formának köszönhetően. Az idén végzett 100 tanuló közül a többségük az Audi Hungariánál szeretné megkezdeni szakmai karrierjét.  

Az AUDI HUNGARIA Zrt. Magyarországon az országban elsőként, immár több mint 23 éve indította el a duális szakképzési modellt, melyet jelenleg a Győri Szakképzési Centrummal, valamint az Audi Hungaria Iskolaközpont Győrrel együtt működtet.

A győri székhelyű AUDI HUNGARIA Zrt. az Audi Konszern tagja, az Audi és Volkswagen Konszern központi motorszállítója. Évente közel 1,7 millió erőforrás, köztük elektromos motorok is készülnek a vállalatnál. Győrben gyártják az Audi Q3 és Q3 Sportback modelleket, amelyek elektromos hajtáslánccal is készülnek. Az Audi Hungaria számos alumínium karosszériaelemet szállít különböző Volkswagen konszernmárkák számára, valamint egyre jelentősebb fejlesztési tevékenységet – járműhajtás- és járműfejlesztés – folytat. A vállalat széleskörű szolgálatásokat nyújt a teljes Volkswagen Konszern számára, első sorban a műszaki fejlesztés, pénzügy, IT és a beszerzés területén. Az Audi Hungaria Magyarország egyik legnagyobb árbevételű vállalata, az ország legnagyobb exportőreinek egyike és a hazai járműipar legnagyobb beruházója. Az Audi Hungaria 2020 óta CO2-semlegesen végzi tevékenységét és mintegy 12 000 munkatársával a régió legnagyobb munkáltatója.


Irányt mutatunk a világban – További friss híreket talál az eMentor.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

58 milliós támogatás a szakképző centrumoknak

A több mint 30 éves szakmai tapasztalattal rendelkező, évi nettó 40 milliárd...

Rektorváltás az IBS-en

Dr. Láng László 20 év után távozik posztjáról és átadja a helyét...

QS-rangsor: az ELTE átvette a vezetést Magyarországon

Az ELTE mintegy 140 helyet javítva a tavalyi eredményén idén az 564....

Tudáshasznosítás EcoAction projekttel az Óbudai Egyetemen

Egész Európában, így hazánkban is problémát jelent, hogy az egyetemeken létrejövő tudás...