vasárnap , 8 szeptember 2024
Kezdőlap Technológia Hol, mikor és mennyiért éri meg a chiptuning?
Technológia

Hol, mikor és mennyiért éri meg a chiptuning?

81
aet chiptuning árak

A verdák igazi szerelmesei tudják és értik, hogy minden autónak szíve és lelke van. Már azt is érdemes alaposan meggondolni, kire bízzuk az egyszerű javítási munkálatokat – hát még akkor, ha valami komolyabb beavatkozásról van szó. Ilyen például egy chiptuning, motoroptimalizálás is görgős fékpadon – kizárólag olyan szakemberre bízzuk rá a járgányt, aki ért is hozzá, és nem csupán megígér fűt-fát, valamint olcsón összedobja 1-2 óra alatt.

AET CHIPtuning csapata kifejezetten a motoroptimalizálásra szakosodott, a chiptuning árak pedig a realitás talaján maradnak – se nem kevesebb, se nem több annál, mint amennyit az adott munka ér. De nincs félmunka, összecsapott “maszekolás”, bármi egyéb.

Chiptuning alapok, amikkel nem árt tisztában lenni

Amikor autókról van szó, mindenki szakértő. Azt is mondhatnánk, hogy mi vagyunk a tízmillió autószakértő országa – akárcsak a focihoz, ehhez is ért mindenki. Itt azonban komoly műszaki dolgokról van szó, vagy működik valami, vagy nem. Attól, hogy valaki sokat nézte a Halálos iramban filmeket, még nem biztos, hogy érti, mi hogyan működik. És itt most nem az autótulajdonosokról van szó, hanem az olyan önjelölt szakemberekről, akik “okosba” próbálnak megoldani mindent, és veszélyes manővereket hajtanak végre az autón egy kis jussért cserébe.

A chiptuning ugyebár egy olyan eljárás, ahol a motor vezérlőegységét (ECU) szoftveres módosításokkal korrigálják, az optimális vagy adott esetben maximális teljesítmény elérése érdekében. Egy utcai autó esetén inkább a finomhangolásra érdemes törekedni, minden másra ott a versenypálya. A chiptuning viszont nem egy rossz dolog, indokolt esetben növelhetjük vele a motor teljesítményét, alacsonyabb üzemanyag-fogyasztást érhetünk el, és jobb vezetési élményre tehetünk szert.

Mi alapján válasszuk ki, hova visszük a járgányt?

Először is nézzünk utána kicsit, ki is az adott szakember. Ne csak a közösségi médiában hallottakra támaszkodjunk, hiszen ott azt is simán elmagyarázzák nekünk, hogy a föld lapos, és egyébként a Holdon sem jártunk sosem. Egy magára valamit is adó vállalkozásnak ma már van saját profilja az online térben is – de ha nincs is ilyen, akkor is inkább személyes véleményekre támaszkodjunk, mintsem egy-egy kommentre. Talán a profil mögött épp egy önjelölt Dominic Toretto áll, akinek a szanaszét tuningolt autóját nem akarta elvállalni egy hozzáértő, ellenben a szomszéd unokaöccsével, aki egy huszasért megcsinálta szombat délután, mert hétköznap egyébként teljesen mással, vagy mindennel is foglalkozik.

Chiptuningra szakosodott műhely – összecsapott félmunka nélkül!

Fontos a pénz, de az ár-érték, a szakértelem és a tisztességes munka annál inkább. Ez utóbbi alatt értendő, hogy egy szakmai műhely nem fogja csak azért elvégezni a chiptuningot, hogy tegyen egy kicsit a kasszába. Egy szakember a görgős fékpadon való teljesítménymérés során pontosan látja, hogy mik a lehetőségek, és mit indokolt megcsinálni az autón és a motoron. Az AET CHIPtuning csapata legalábbis még ezen elvek szerint dolgozik.


Irányt mutatunk a világban – További friss híreket talál az eMentor.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Erre a 4 informatikai kihívásra érdemes figyelnie a felsőoktatási intézményeknek

A vállalatok gyorsan adaptálják a rohamtempóban fejlődő informatikai megoldásokat, kevésbé mondható ám...

Akadálymentesített strandolás mozgáskorlátozott emberek számára is

SEATRAC rendszer révén a mozgáskorlátozott emberek is külső segítség nélkül élvezhetik a...

Motorsportmérnök mesterképzést indít a Széchenyi István Egyetem

Forma–1-es tapasztalatokkal rendelkező, a nemzetközi autósport világában ma is aktív, nagy elismertségnek...

Így óvjuk a hőségben az okostelefonunkat

A hőségnek nemcsak mi, hanem okostelefonunk is az áldozata lehet – pár...