vasárnap , 8 szeptember 2024
Kezdőlap Tudomány Robotkutyához fejlesztett hámot a világhírű magyar márka
Tudomány

Robotkutyához fejlesztett hámot a világhírű magyar márka

420
robotkutya hám

A JULIUS-K9® Európa vezető kutyahámgyártója perszonalizálható hordozóhámot fejlesztett az Unitree Robotics egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Go2 robotkutyáihoz. A dizájn díjas, magas minőségű termékeiről világszerte ismert cég első robotikai kiegészítője a tulajdonos egyéni preferenciái szerint feliratozható.

JULIUS-K9® bemutatta legújabb termékét, egy korszerű kutyahámot, amelyet kifejezetten robotkutyák számára terveztek. Az JULIUS-K9® IDC Go2 ergonomikus kialakítású hordozóhám tökéletesen illeszkedik az Unitree Robotics Go2 modelljéhez, és minimálisra csökkenti a robot ízületeinek és érzékelőinek a hordozás során történő sérülésének veszélyét. A kiváló minőségű, tartós anyagokból készült heveder ellenáll a mindennapi használat igénybevételének, élénk színei javítják a láthatóságot gyenge fényviszonyok esetén is. A hordozóhámon található tépőzáras címke a tulajdonos egyéni preferenciái szerint feliratozható, illetve cserélhető.

A Unitree Robotics vezető szerepet tölt be mind a professzionális, mind a fogyasztói felhasználású bionikus robotok területén, és az első cég, amely nyilvánosan értékesít ipari kategóriájú négylábú, és rövidesen humanoid robotokat is.  A cég két évvel ezelőtt mutatta be első tömeggyártású négylábú bionikus robot platformjait, amelyek új szegmenst hoztak létre a robotikai piacon és azóta világszerte órási sikereket értek el. Termékeit olyan cégek és szervezetek használják, mint a Google, a Facebook, az Amazon, vagy az Nvidia, de showműsorokban, szórakoztató produkciókban, koncerteken, valamint magyarországi egyetemek robotikai laboratóriumaiban is gyakran feltűnnek.

A Unitree termékek 2023 eleje óta kaphatók és bérelhetők a közép-európai régióban, valamint tavaly év végén került kereskedelmi forgalomban a vállalat négylábú robotjának második generációja is. A Unitree Go2 amellett, hogy olyan környezetekben végezhet mentési, kutatási vagy felügyeleti munkát, ahol az élő erő bevetése veszélyes lenne, formája és felépítése miatt nagyon hasonlít kedvenc háziállatunkra. A Unitree még idén elkezdi első univerzális, tömeggyártásba kerülő emberszabású robotjának értékesítését is. Az Unitree G1 humanoid könnyedén megbirkózik az olyan feladatokkal is, mint egy üdítős üveg kinyitása, a diótörés, a nehéz tárgyak szállítása, vagy a forrasztás” – mondta el Körömi János, az Unitree termékek márkaképviselete, az Infuze Robotics ügyvezetője.

A JULIUS-K9® Európa vezető kutyahámgyártója. A cég kiváló minőségű, innovatív hámokat, pórázokat és kiegészítőket gyárt városi és sportosan aktív használatra, a világ 21 országában rendelkezik márkaképviselettel. A vállalat vezetője Sebő Gyula innovációs díjakkal kitüntetett feltaláló, a Julius-K9® márka alapítója, cégvezető, állatvédő aktivista.

Az innováció iránti nyitottság, a prémium minőségre való törekvés és a környezettudatosság alapvető értékek a JULIUS-K9® márka számára. Termékeink fejlesztése során természetesen elsősorban az állatok jólétével kapcsolatos innovációk megvalósítása a célunk, de az európai alapanyagokból, európai munkaerővel megvalósuló, magas minőségű gyártás lehetővé teszi, hogy a robotkutya-tulajdonosok számára is magas minőségű, biztonságot és kényelmes termékeket állítsunk elő. Így született meg a perszonalizálható Julius-K9® IDC Go2 hordozóhám” -mondta  el Sebő Gyula, a JULIUS-K9® vezérigazgatója.

A két cég együttműködése nyomán most minden újonnan megvásárolt Unitree Go2 mellé ajándék JULIUS-K9® IDC Go2 termék jár.


Irányt mutatunk a világban – További friss híreket talál az eMentor.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

A jövő szociális robotjai az időseknek is segíthetnek

Magyar kutatók egy nemzetközi együttműködésben szociális robotflotta fejlesztésén dolgoznak. Céljuk olyan robotok...

Két magyar csapat is indul az első Nemzetközi MI Diákolimpián

Augusztus közepén Bulgáriában kerül megrendezésre az első Nemzetközi MI Diákolimpia, amelynek fő...

Szuperhatékony napelemek fejlesztésén dolgoznak a BME kutatói

Egy új anyagcsoport használatával a jelenlegi hatásfok megduplázása is reális lehet. A...

Erősebb autók = több baleset?

Egy kutatás szerint az erős autók gyakrabban részesei baleseteknek A kezdő vezetőknek...