csütörtök , 19 szeptember 2024
Kezdőlap Gazdaság Hogyan lehet hatékony a toborzás a kékgalléros szektorban?
Gazdaság

Hogyan lehet hatékony a toborzás a kékgalléros szektorban?

267
kékgalléros munkakör beraman hungary

A kékgalléros munkakörben dolgozók azok, akik általában valamilyen gyárban dolgoznak, könnyebb-nehezebb fizikai munkát végeznek, gyakran betanított munkások. Toborzásuk különleges szakértelmet kíván, ezért gyakori, hogy az adott üzem, gyár külső segítséget kér ehhez.

Itt jönnek képbe az olyan munkaerő-kölcsönző cégek, mint amilyen a Beraman Hungary is, akik több éve jelen vannak a piacon, így nagy szaktudással rendelkeznek. Lássuk, általuk hogyan érhető el, hogy minél több munkavállalót sikerüljön felvenni, illetve megtartani!

A főbb buktatók

Aki egy kicsit is jártas a termelőiparban, gyári környezetben, az jól tudja, mennyire nehéz jó munkavállalót találni egy-egy feladat elvégzésére. A felvett munkások többsége meg sem jelenik sem az interjún, sem a kezdéskor, aki pedig eljön, az is pár héten belül, a fizetés kézhezvétele után gyakran továbbáll.

Nehéz a velük való kommunikáció, sokszor el sem mondják a HR-esnek, mi a problémájuk, az exit interjúk során (ha egyáltalán sor tud kerülni rá) nem mindig mondanak igazat. Az újabb munkaerő felvétele pedig nemcsak pénzbe, hanem sok időbe is kerül, a cég munkaügyesei pedig egyre kevésbé lesznek motiváltak, a sorozatos interjúk sok energiát vesznek el tőlük.

Látható tehát, hogy sokkal jobb egy külső cég segítségét kérni a toborzásban: olyat érdemes választani, amely tapasztalattal rendelkezik a területen, és hatékonyan lehet velük együttműködni hosszú távon is.

Miért a Beraman Hungary?

Kevés olyan jó nevű munkaerő-kölcsönző cég van, amely mindent megtesz azért, hogy mind a munkavállalók, mind a vállalati partnerek elégedettek legyenek. Már a kezdetek kezdetén, a toborzáskor is profi módon oldják meg a feladatot: ki tudják választani a megfelelő csatornákat, és számos eszközzel tudják segíteni a leendő munkavállalókat.

Az egyik ilyen az előleg kérdése: míg maguk a cégek a szigorú szabályozások miatt nem tudnak a fizetésnapnál előbb elszámolni a dolgozókkal, addig egy munkaerő-kölcsönzés esetében sokkal rugalmasabbak a keretek. Gyakran élnek is ezzel a lehetőséggel a kölcsönző cégek, ezáltal pedig képesek csökkenteni a fluktuációt a kékgalléros szektorban.

A másik nagy segítség, amit kaphatunk tőlük – és ebben a Beraman Hungary az élen jár –, az a következő: ha kell, vállalják, hogy megoldják a HR-esek helyett az elszállásolással vagy a munkába járással kapcsolatos teendőket. Az így felszabadult időt és energiát az adott vállalat olyan dolgokra fordíthatja, amely előreviszi őket.

Csökkentsük a fluktuációt munkaerő-kölcsönzéssel!

A felvett dolgozók nem a gyárral, termelőüzemmel, hanem a munkaerő-kölcsönző céggel kötnek szerződést, így egy létszámleépítés során is van esély arra, hogy akár már másnap egy új helyen helyezkedhessenek el.

A fluktuációs ráta csökkenthető a kölcsönzéssel: nemcsak az előlegadás és a szállásszerzés az egyetlen, amely mutatja, mennyire hatékony egy cég. Az itt dolgozó munkatársak a munkaidőn túl is elérhetőek a dolgozók számára, nyitottan állnak a problémáikhoz, ezáltal a kékgalléros szektorban a lemorzsolódástól kevésbé kell tartani.


Irányt mutatunk a világban – További friss híreket talál az eMentor.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Futurisztikus gyártósoron készülnek Chery modelljei

Az ma már nem titok, hogy a Chery a legnagyobb kínai autóexportőr....

Százmilliókat spórolhat a nagy építkezéseknek egy készülő BME-s fejlesztés

A Fugro nevű vállalattal közösen kidolgozott új módszer tanuló algoritmussal gyorsítja fel...

Szerezz be a munkavállalóknak megfelelő munkavédelmi cipőket!

A munkavédelmi cipők fontos elemei a munkaruházatoknak, nemcsak, mert gondoskodnak a munkavállalók...

Elindult a qvik – új lehetőség a hazai digitális fizetésnél

2024 szeptember 1-től elindult és minden fogyasztó számára ingyenesen elérhetővé váltak az...