hétfő , 16 szeptember 2024
Kezdőlap Tippek Hogyan válasszon asztalt vendéglátó és rendezvényhelyszínekre?
Tippek

Hogyan válasszon asztalt vendéglátó és rendezvényhelyszínekre?

187
asztal

A bel- és kültéri, vendéglátóhelyi vagy rendezvényekre szolgáló asztalok valamennyi helyszín meg nem énekelt hősei, amelyek az emlékezetes összejövetelek alapját képezik, legyen szó esküvői fogadásról, vállalati vagy magánrendezvényekről.

Kiválasztásuk többről szól, mint a költségvetésnek megfelelő első lehetőségről, ugyanis a mérettől és a formától kezdve az anyagon át a tartósságig számos tényező játszik szerepet a döntésben. Meg kell találni az igényeknek legmegfelelőbb, stílusos darabokat. Útmutatónkban szó lesz arról, mi mindent kell figyelembe vennie ahhoz, hogy megalapozott döntést hozhasson, és étterme, rendezvénye átütő sikert arasson. Tartson velünk, és nézzen körül a Dublino asztalai között!

Az adott helyszínre válasszon!

Mielőtt belemerülne a lehetőségekbe, fontos, hogy felmérje a helyiséget, illetve meghatározza, hány vendéget kell fogadnia. Vegye figyelembe a helyszín vízszintes és függőleges méreteit, alapterületét, kialakítását, az esetleges akadályokat! Ennek alapján könnyebb lesz meghatározni az asztalméreteket és konfigurációkat, hogy optimalizálja a helykihasználást anélkül, hogy túlzsúfolttá válna a helyiség, vagy üres hézagok maradnának. Bel- és kültérre más-más bútorokat válasszon, hiszen a teraszokon, kertben az időjárással szemben ellenálló, tartós darabokra van szükség.

Az asztalok különböző méretekben és formákban kaphatók, amelyek mindegyike más-más célt szolgál. A téglalap alakú asztalok sokoldalúak és hatékonyak a hosszú sorokban elhelyezett ülőhelyek maximalizálásához, ideálisak hivatalos vacsorákhoz vagy konferenciákhoz. A kerek asztalok ösztönzik a társas érintkezést, így tökéletesek esküvőkhöz és más meghitt összejövetelekhez. A legfontosabb, hogy az asztal formája és mérete illeszkedjen az esemény hangulatához és funkcionalitásához.

Az anyag kérdése

A különféle asztalok alapanyaga nemcsak az esztétikát, hanem a tartósságot és a karbantartási követelményeket is befolyásolja. A leggyakoribb anyagok közé tartozik a fa, a műanyag és a fém, amelyek mindegyike különböző előnyöket kínál.

A faasztalok eleganciát és melegséget sugároznak, és alkalmasak az előkelő rendezvényekre, azonban hajlamosabbak a sérülésre és foltosodásra, karbantartási igényük magas.

A műanyag asztalok könnyűek, megfizethetőek és könnyen tisztíthatók, ezáltal ideálisak alkalmi környezetbe és szabadtéri rendezvényekre, ide alkalmazzon terítőt vagy más dekorációt.

A fémasztalok tartósságához, masszív kiviteléhez kétség sem férhet, tökéletesek a nagy forgalmú helyszínekre.

Tartósság mindenek felett

A tartósság kiemelten fontos, ha nagy forgalmú helyszínekre választ bútorokat, keresse a strapabíró konstrukciójú asztalokat, a megerősített lábakat és a karcálló felületeket, hogy ellenálljanak a kopásnak.

Emellett vegye figyelembe az asztal súlyát és hordozhatóságát a logisztika, a szállítás és tárolás miatt!

Rendezze be kényelmesen, stílusosan és egyedi módon a rendelkezésre álló teret, nyerje el vendégei elégedettségét!


Irányt mutatunk a világban – További friss híreket talál az eMentor.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

A szülők fele támogatná az iskolák környékének időszakos lezárását a forgalom elől

A magyar szülők mintegy fele egyetért azzal, hogy a gyermekek nagyobb biztonsága...

Egy jól szabott öltönyre minden vőlegénynek szüksége van

Öltönyök és esküvői ruházat több helyen is elérhető, de egyáltalán nem mindegy,...

Amit a bicikliváltók kapcsán tudni kell

Magyarországon a kilencvenes években kezdtek teret hódítani a mountain bike-ok, amelyek különlegessége...

Dobd fel az irodai étkezéseket izgalmas partyszendvicsekkel!

A partyszendvics és más könnyen és gyorsan fogyasztható falatok jól jöhetnek minden...