péntek , 20 szeptember 2024
Kezdőlap Tippek Ezért akar mindenki shaggy szőnyeget
Tippek

Ezért akar mindenki shaggy szőnyeget

7
shaggy szőnyeg

Aki azt hiszi, hogy a szőnyeg egy unalmas kiegészítő, valószínűleg még sosem találkozott shaggy szőnyeggel. A bolyhos, pufi, hívogató ölelés felrázza az otthonunkat és senkit nem hagy hidegen.

Mi az a shaggy szőnyeg?

A shaggy szőnyegeket arról lehet megismerni, hogy vadítóan hosszúak a szálai, általában 20 és 50 milliméter között mozognak. Ettől olyan hihetetlenül vastagok és puhák. Szinte könyörögnek, hogy mezítláb sétáljunk rajtuk.

A bozontot alkothatja gyapjú, de gyakran készül szintetikus anyagokból, például poliészterből és polipropilénből. A MÖBELIX shaggy szőnyegei között bátran válogathatunk közöttük.

Behozhatatlan előnyök

A shaggy egy igazi varázsszőnyeg, a szoba lelke. Mágnesként vonzza a rajongókat. Ha vendégek jönnek, szívesebben heverésznek rajta, mint a kanapén. Mindenki azt mondja, olyan, mintha egy felhőn üldögélne. Szeretnénk egy kis extra nyugalmat? A shaggy szőnyegek vastag, bolyhos szálai erről is gondoskodnak. Elnyelik a léptek zaját és a visszhangot.

De ez még nem minden! A bunda kiváló hőszigetelő. Mennyei luxus a hálószobában az ágy mellett, amiért hajlandóak vagyunk előbb kibújni a meleg paplan alól. A gyerekszobát se hagyjuk ki! Soha többé nem kell figyelmeztetni a kicsiket, hogy ne a padlón játsszanak, mert imádni fogják.

Hogyan válasszunk?

A shaggy szőnyegeknek a szálaikban van a stílus. Számtalan színben, formában és mintában elérhetők, hogy bárhol tervezhessünk velük. Legyen az letisztult minimalizmus vagy bohém eklektika, megtaláljuk a nekünk készült darabot.

Ne féljünk a nagy szőnyegektől! Egy hatalmas shaggy képes uralni a teret, még a legtágasabb nappalit is meleggé és otthonossá varázsolja. A kisebb helyiségekben egy kör alakú modell is csodát tehet, ha eltaláljuk a helyét.

Amikor válogatunk, a címkén a méretek mellett további számokat láthatunk. Ez a szálsűrűség és a szálsúly, ami a szőnyeg tartósságáról is árulkodik. Minél nagyobbak ezek az értékek, annál hosszabb élettartamra számíthatunk.

Karbantartási tippek

A shaggy ápolása nem ördöngösség, csak tudni kell, hogyan álljunk hozzá. Jöjjön néhány tuti tipp, amitől mindig friss marad.

  • Gondosan porszívózzuk át minden héten legalább egyszer. Mindig a szálak irányába mozgassuk a fejet, és a szívóerőt állítsuk alacsony fokozatra.
  • Időnként rázzuk ki, lehetőleg a szabadban. Így a mélyebben megült portól, morzsától és a szagoktól is megszabadítjuk.
  • Folyadék ömlött a szőnyegre? Papírtörlővel vagy tiszta törölközővel itassuk fel, ne dörzsöljük. Enyhe tisztítószeres, langyos víznél erősebbel nem érdemes próbálkozni. Óvatosan nyomkodjuk, aztán menjünk át rajta száraz ronggyal is.

Időnként forgassuk át a szőnyeget, hogy egyenletesen kapják a szálak a terhelést. Ehhez a művelethez jobb, ha mielőbb hozzászokunk, mert onnantól, hogy beszereztünk egy shaggyt, gyakrabban lesznek látogatóink.


Irányt mutatunk a világban – További friss híreket talál az eMentor.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

A szülők fele támogatná az iskolák környékének időszakos lezárását a forgalom elől

A magyar szülők mintegy fele egyetért azzal, hogy a gyermekek nagyobb biztonsága...

Egy jól szabott öltönyre minden vőlegénynek szüksége van

Öltönyök és esküvői ruházat több helyen is elérhető, de egyáltalán nem mindegy,...

Amit a bicikliváltók kapcsán tudni kell

Magyarországon a kilencvenes években kezdtek teret hódítani a mountain bike-ok, amelyek különlegessége...

Dobd fel az irodai étkezéseket izgalmas partyszendvicsekkel!

A partyszendvics és más könnyen és gyorsan fogyasztható falatok jól jöhetnek minden...