hétfő , 20 május 2024
Kezdőlap Tippek Életre kelt életképek – Különleges babafotók otthonunkban
Tippek

Életre kelt életképek – Különleges babafotók otthonunkban

224
babafotók fotófal vászonkép

A digitális világ, a fotózás rengeteg előnnyel jár, azonban vannak hátrányai is. Például az, hogy a legjobb fotók be vannak zárva ebbe a digitális térbe. Azt nem mondhatjuk, hogy régen jobb volt minden, inkább más volt. De az igaz, hogy megfeledkeztünk arról, hogy az igazi fényképek valóban az életünk részévé válnak, ezért fontos, hogy valamilyen módon megjelenítsük azokat. Különösen igaz ez a babafotókra. Lássuk, mit tehetünk ez ügyben!

A babafotók felhasználása

Hogyan kelthetjük életre a babafotókat? Ez nem olyan nagy tudomány! Tulajdonképpen a Vászonkép Szalon szolgáltatása is segít nekünk abban, hogy ezt kivitelezzük. De mielőtt górcső alá vennénk ezeket az élethű produktumokat, először is tisztázzuk, hogyan tehetjük még közszemlére a legjobban sikerült fényképeket!

A legmegfelelőbb hely erre a célra a szabad falfelület, hiszen itt fér el a legtöbb fotó, és így mindig a szemünk előtt lehetnek. Érdemes olyan felületet választani, amely előtt sokszor megfordulunk. A nappaliban, a kanapéval szemben vagy az ülőalkalmatosság fölött, a folyosón a lépcső mellett, de még az előszobában is találhatunk helyet a fényképek számára.

Milyen fotófalakat hozhatunk létre?

A családi fotófalak különlegesek, mivel rengeteg képet helyezhetünk el rajtuk. Többféleképpen is felkerülhetnek ide a fotók; választhatunk jópofa képkereteket, illetve vászonkép formájában is megjelenhetnek azok. Fontos, hogy ne legyenek egyforma méretűek ezek a képek, mivel így sokkal kellemesebb látvány nyújtanak, és az elrendezést is könnyebben változtathatjuk.

A vászonképekkel megörökíthetjük a család legfontosabb állomásait; az első randevú, a leány- és legénybúcsú, a baba születése, az első közös fotózás, az első lépések olyan mérföldkövek, amelyekre mindig emlékezni szeretnénk.

Csinálhatjuk úgy, hogy akár minden évben tehetünk fel új vászonképeket a falra. Gondoljunk csak bele, milyen érzés lesz ezeket 10-20 év múlva nézegetni!

Ötletes házi praktikák – Hogyan kelthetjük életre a babafotókat?

Sok jó módszer van még, amivel feleleveníthetjük emlékeinket. Ha szeretsz alkotni, barkácsolni, akkor a következő ötletek tetszeni fognak neked:

  • Polaroid fotófüzér készítése – A polaroid fényképezőgép még mindig beszerezhető, ám a digitális fotókat szintén elő lehet így hívatni. A Printic például egy olyan mobilalkalmazás, amelyen keresztül megrendelhető a fotónk polaroid formában. De különféle képszerkesztőkben is tudunk polaroid keretet hozzáadni a képekhez.
  • Hogyan tegyük ki ezeket a fotókat? A madzagos technika mindig nyerő! Csak egy erős madzagra és néhány csipeszre van szükségünk.
  • Készíthetünk még egyedi poháralátétet a képekből. Ehhez csak csempére, dekupázs ragasztóra és az előhívott fotókra van szükség.

A babafotók olyan kincsek, amelyeket nem érdemes a digitális “kalitkákban” tárolgatni, meg kell mutatnunk őket a világnak!


Irányt mutatunk a világban – További friss híreket talál az eMentor.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Neked való kutya-e a weimari vizsla?

Bár nekünk, magyaroknak a magyar vizsla az egyik büszkeségünk, ugyanakkor ne feledjük,...

Miért válasszunk mennyezetfűtést?

A legkorszerűbb fűtési megoldások egyike a mennyezetfűtés, de hazánkban még kevésbé elterjedt....

Luxus faházak hazánkban

Ha el szeretnél kicsit menekülni a nagyváros zajától, a stressztől, és szeretnél...

Mindannyian ismerjük az anyák napját, de mi van az apák napjával? Miért nem olyan híres?

Köztudott, hogy hazánkban május első vasárnapján tartjuk az anyák napját. Ugyanakkor nem...