szombat , 22 június 2024
Kezdőlap Tippek Vajon hogyan tárolhatjuk megfelelően fűszereinket?
Tippek

Vajon hogyan tárolhatjuk megfelelően fűszereinket?

267
fűszertartó fűszerek tárolása

Az ételek csodálatos ízét a konyhai fűszerek gasztronómiai élménnyé fokozzák. A fűszertartók ehhez nyújtanak praktikus tárolási megoldást. Modern világunkban ezek az eszközök nemcsak a konyhai rendet szolgálják, hanem dekoratív kiegészítői is mindennapjainknak.

Ezek az apró tárgyak a konyhai rutin részévé válnak, mégis inspirációként szolgálhatnak a kreatív főzéshez. A mömax a fűszertartók többféle variációját kínálja, így bárki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb modellt. A só- és borsszóró mellett a fűszertartó készletekig számtalan megoldást alkalmazhatunk. Nézzük, hogy milyen típusú, funkciójú fűszertartók kaphatóak az üzletekben.

Fűszertartó típusok

Mivel eltérő igényekkel találkozunk, így más és más méretű, formájú fűszertartót keresnek az emberek. Az álló típusok általában több fajta fűszer tárolására alkalmasak, így könnyen elérhetővé teszik a gyakran használt ízesítőket. A falra szerelhető tartók helyet takarítanak meg a szekrényben vagy a munkalapon.

A forgatható változatok segítségével a főzés közben azonnal kéznél lesznek a kedvelt fűszereink, nem kell keresgélni. Azok számára, akik nagyobb mennyiségben használják fűszernövényeiket, jól megfér a fűszeres doboz, mely rekeszeiben egyszerűen rendszerezhetőek a kedvenc ízesítőink.

Higiénikus tárolás

Mielőtt végleg eldöntenénk, hogy milyen fűszertartót helyezzünk el a konyhában, gondoljuk át alaposan a következő szempontokat. Miután néhány fűszernövény darált vagy aprított változatban szinte teljesen egyforma, így nem elég átlátszó üvegedényben tárolni ezeket, hanem érdemes felcímkézni a fűszertartókat. Így biztosan elkerülhetjük, hogy a használni kívánt ízesítő helyett mást szórunk az ételbe.

A higiénikus tárolás a fűszerek esetében is fontos szempont, hiszen a kifogyott edények könnyű tisztítása nem elhanyagolható az újrahasznosítás szempontjából. A bővíthetőség és modularitás a fűszertartóknál is hasznos tulajdonság. Mindig akad egy újabb aroma, amivel szeretnénk kiegészíteni fűszerállományunkat, így az azonos dizájnnal készült darabok megléte vagy beszerezhetősége elsődleges.

Fontos fűszerek

Alapvetően a következő fűszereket érdemes otthon tartani: tengeri só, frissen őrölt fekete bors, mely intenzív ízt ad és sokféle ételhez passzol. A pirospaprika hazánkban szinte valamennyi étel alapeleme, míg a fokhagyma-granulátum vagy só hasonló szerepet tölt be a honi gasztronómiában.

Nem feledkezhetünk meg a húsfűszerekről, a majorannáról, bazsalikomról, tárkonyról és köményről sem, mely nélkül nincs finom sült. Az oregánó, szerecsendió és a kömény intenzív ízei sok ételben visszaköszönnek. Az édességek elkészítésénél pedig a fahéj, szegfűszeg, gyömbér adja meg azt az aromát, mely felejthetetlenné teszi kedvenc sütinket.

Összességében elmondhatjuk, hogy a fűszerek nemcsak ízletesebbé, változatosabbá teszik ételeinket, hanem segítenek az egészségesebb étkezésben.


Irányt mutatunk a világban – További friss híreket talál az eMentor.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

A kis hűtőszekrények előnye: vajon mindenhol hasznukat vehetjük?

Vannak olyan helyzetek, körülmények, amikor vagy nem tehetjük meg, hogy nagyobb hűtőt...

Miért lehet hasznos számunkra egy táblagép?

Az elmúlt években megfigyelhettük, hogy a világ hatalmas változáson ment keresztül, aminek...

A költöztetés során felmerülő érzelmi és logisztikai kihívások kezelése

A költöztetés egy kihívásokkal teli folyamat. Legyen szó lakossági vagy vállalati költözésről,...

Mitől válik igazán értékessé a gyémánt?

A gyémántot gyakran emlegetik a világ legértékesebb drágakőjeként, amiben van is igazság,...