szombat , 27 július 2024
Kezdőlap Gazdaság Az IT szektor kihívásai – Így láss neki a keresésnek!
Gazdaság

Az IT szektor kihívásai – Így láss neki a keresésnek!

261
it szektor munkaerőközvetítő

Az IT szektor az egyik legvonzóbb és legjövedelmezőbb terület a munkaerőpiacon, azonban ennek megfelelően nem is a legkönnyebb terület. A technológiai fejlődés és a digitalizáció miatt folyamatosan változnak az elvárások és a trendek, valamint a verseny is egyre erősebb.

Ha IT-s karriert szeretnél, akkor nem elég csak a szakmai tudásodat fejlesztened, a munkakeresési stratégiádon is dolgozhatsz. Ebben a cikkben bemutatunk néhány tippet, hogy hogyan találhatsz megfelelő IT-s állást, és milyen segítséget nyújthat egy munkaerőközvetítő.

Kérd munkaerőközvetítő segítségét!

Az IT fejvadászat fontos részét képezi egy munkaerőközvetítő cég működésének. Ennek köszönhetően egy munkaerőközvetítő tisztában van a szektor minden jellemzőjével és így hatékonyabban segíthet neked megtalálni a legjobb IT-s állást.

Egy ilyen cég nem csak ismeri a piacot, a cégeket és az állásokat, hanem rendelkezik a megfelelő kapcsolatokkal és tapasztalattal is, hogy összekössöntéged a legjobb munkáltatókkal. Egy munkaerőközvetítő segíthet neked felkészülni az állásinterjúra, tárgyalni a fizetésről és a munkafeltételekről.

Tudd, mit keresel!

Fontos, hogy tisztázd magadban, hogy milyen IT-s szakmát szeretnél űzni, és milyen képzettséggel, tapasztalattal és kompetenciákkal rendelkezel. Ehhez érdemes átnézned a különböző IT-s állásleírásokat, és összehasonlítanod a követelményeket a saját profiloddal.

Ha úgy érzed, hogy hiányosságaid vannak, akkor próbáld meg bepótolni őket online tanfolyamokkal, önálló projektekkel, vagy akár önkéntes munkával. Ha már pontosan tudod, hogy mit keresel, akkor könnyebben tudsz szűrni a munkaerőpiaci kínálaton, és célzottabban tudsz jelentkezni.

Készíts profi önéletrajzot és motivációs levelet

A következő lépés, hogy készíts egy profi önéletrajzot és motivációs levelet, amelyek kiemelik a legfontosabb erősségeidet, és segítenek meggyőzni a munkáltatót arról, hogy te vagy a legjobb jelölt az állásra.

Az önéletrajznak rövidnek, áttekinthetőnek és relevánsnak kell lennie, és tartalmaznia kell a legfontosabb adataidat:

  • a végzettségedet,
  • a munkatapasztalatodat,
  • a szakmai ismereteidet
  • és a készségeidet.

A motivációs levelednek pedig egyedinek, személyesnek és meggyőzőnek kell lennie, amely segít bemutatni, hogy miért érdekel az adott állás, miért vagy alkalmas rá és milyen értéket tudnál hozzáadni a cég munkájához. Mindkét dokumentumot igazítsd a konkrét álláshoz, és ne használj sablonokat vagy kliséket!


Irányt mutatunk a világban – További friss híreket talál az eMentor.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Automatizált személyi testőrt minden adat mellé

„Azok a vállalatok lesznek a legsikeresebbek, amelyek a legjobban kezelik a felhasználók...

Lassul a cégek digitális átállása

Kivárás és forráshiány akadályozza a vállalati innovációt A nem túl rózsás gazdasági...

Akár szabadnapot is „vehetnek” a Schneider Electric munkatársai

Tovább bővült a Schneider Electric által a munkatársak elismerésére létrehozott Step UP...

NAV: 2025-től lesz teljes az eÁFA rendszer

Számos új funkció bevezetésén van már túl  a Nemzeti Adó- és Vámhivatal...