kedd , 30 április 2024
Kezdőlap Tippek Könnyen elkészíthető húsvéti ablakdekorációs ötlet
Tippek

Könnyen elkészíthető húsvéti ablakdekorációs ötlet

136
húsvéti ablakdekor

Bár a közelgő húsvéttal kapcsolatban a legfontosabb talán az ünnepi menü, de nem szabad megfeledkezned az ablakaid dekorálásáról sem, mivel elképesztően hatásos ünnepi pompa varázsolható vele az otthonodba.

Hogy ezt saját kezűleg készíted el, vagy egy készen kapható ablakmatricát vásárolsz a Lakberbazár ünnepi termék kategóriájából, az csakis rajtad múlik. Egy biztos: mindegyikkel csodás díszítőelemeket nyerhetsz a lakásodba, ráadásul fillérekből, ami nem utolsó szempont e gyönyörű, ám plusz kiadásokkal járó ünnep előtt.

A mi kedvenc DIY húsvéti ablakdekorunk

Ennek a húsvéti ablakdekornak az elkészítéséhez némi dekorgumira lesz szükséged, amely bármelyik közeli papír- vagy hobbiboltból beszerezhető, többféle színben is.

Válassz ki egy olyan mintát az internetről, amit szívesen kivágnál belőle, és karcold elő annak a körvonalait egy puha ceruzával, hogy az alapanyag nehogy kárba vesszen! Majd tegyél alá indigót, amelyre már erősebben is rányomhatod a ceruzát, hogy látszódjanak a korábban bekarcolt vonalak!

Miután ezzel megvagy, jöhet a minta egy kemény vágódeszkán éles szikével történő kivágása! Fontos, hogy a szikét határozott mozdulattal, de óvatosan húzd végig a vonalak mentén. Ellenkező esetben ugyanis hamar túlszaladhat, amit nagy valószínűséggel szeretnél elkerülni.

Befejező lépések

A vágást követően díszítsd ki a mintát! Ehhez a lépéshez olyan karcolóeszközre van szükség, ami nem vágja ki, csak mélyedést képez a dekorgumi felületén. Majd fordítsd meg a lapot, fogj néhány kétoldalas ragasztócsíkot, és helyezd el a szélekre és a minta közepére őket!

Vagy ha ezzel nem szeretnél bajlódni, akkor az is egy opció lehet, hogy a tetején készítesz egy lyukat, és abba fűzöl bele egy madzagot.

A Pinterest és az Instagram egy igazi kincsesláda

Ha ez a dekorötlet nem nyerte volna el a tetszésedet, akkor érdemes lehet felkeresned a Pinterestet vagy az Instagramot, ami tele van látványos és izgalmas, mégis egyszerű húsvéti dekorációval. Az ablakdíszek tekintetében pedig különösen sokféle megoldással lehet találkozni.

Abban az esetben például, ha szeretnél egy kicsivel nagyobb teret engedni a kreativitásodnak, akkor üvegmatrica-festékkel fóliára festett képekkel öltöztetheted ünneplőbe az ablakot. A hagyományos nyuszi mellett számos más, húsvéti motívumot is megfesthetsz: tojást, csibét vagy éppen néhány szép tavaszi virágot.

Ráadásul a kész dekoráció nem csupán az ablakfelületeken elhelyezve fog látványosan mutatni, hanem a különböző üvegtárgyakra is, például egy mécsesre, egy gyertyatartóra vagy akár egy pohárra is el lehet helyezni.

Ennyi lett volna a mai útmutatónk, amely bízunk abban, hogy inspirációt nyújt majd számodra az idei húsvéti ablakdekorod megalkotásában.


Irányt mutatunk a világban – További friss híreket talál az eMentor.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

A teregetés problémái

A mosás egy hétköznapi dolog, amely sok időt elvesz, annak ellenére is,...

Meglepetések a Forma-1 rajongói számára

Ki ne ismerné a száguldó cirkuszt? Biztosan mindenki hallotta már Michael Schumacher,...

Melyik kerti medence legyen?

Ma már nagyon sokféleképpen élvezhetjük a szabadidőnk értékes perceit. Mikor már egyre...

Neked való-e a kínai kopaszkutya?

Szeretnél egy cuki kis ölebet, ami bearanyozza a mindennapjaidat, de kerülnéd az...