kedd , 30 április 2024
Kezdőlap Gazdaság Egy biztosítás is össze tudja hozni a generációkat?
Gazdaság

Egy biztosítás is össze tudja hozni a generációkat?

86
online biztosítás

Egy biztosítás megkötése ma már akár online is megtörténhet. Viszont ez bármennyire is egyértelmű egy mai fiatal felnőtt számára, a nagyszülőknek már jelenthet kihívásokat. Bár elsőre ez komoly problémának tűnhet, felfoghatjuk egy lehetőségként is, a generációk összehozására.

Nagy a szakadék az egyes generációk között

A mai rohanó világunk sokkal több ingert közvetít, sokkal gyorsabban, mint akár csak a szüleink vagy nagyszüleink idejében. Ehhez pedig a fiatal generációk alkalmazkodnak, magukévá teszik az új felületeket, technológiai újdonságokat, hírforrásokat, formátumokat. Készségszinten kezdik el használni az újdonságokat, gyakorlatilag pillanatok alatt.

Ezzel szemben az egyre idősebb nagyszülői korosztály lemarad ezekről, nem akar vagy nem is tud túl könnyen újat tanulni. Így válik egy online biztosítás megkötése is rémálommá azok számára, akiknek lehet, még az internet is új. Még jó, hogy az ilyen esetekre is van kézenfekvő megoldás!

Egy biztosítás megkötése is össze tudja hozni a generációkat!

Nem egy ilyen alkalom lenne az első, ami eszünkbe jut arról, hogy miként lehetne összehozni a különböző generációkat. Azonban ez egy tökéletes példa arra, hogy mennyire hétköznapi, gyakorlatias dolgokban is lehet előrelépést elérni.

Egy biztosítás megkötése egy mai fiatal számára nagyon könnyű feladat, mondhatni nem kihívás. Ellenben egy idős személy számára, aki nem az internet világában nőtt fel, még akár félelmetes is lehet, még ha meg is lenne igény egy ilyen szolgáltatás megkötésére.

Ha viszont a fiatalokat megkérjük arra, hogy az időseknek mutassák meg, miként lehet kivitelezni ezt a folyamatot, akkor az rengeteg pozitív változáshoz vezethet.

Egyrészt az idősebb korosztály megérheti, hogy a fiatalok nemcsak céltalanul tudják nyomogatni a telefonjukat, hanem nagyon is hasznos dolgokat is el tudnak rajta végezni. Másrészt azt is megismerik, hogy milyen kényelmes egy biztosítást otthonról a fotelből megkötni az internet és egy okostelefon segítségével. Továbbá megismerik ennek a korosztálynak a segítőkész énjét is.

A fiatalok pedig ezzel kicsit jobban megismerkedhetnek olyan nagyon fontos termékekkel, mint amilyenek a különböző biztosítások.

Nagyszerű kezdeményezés az Allianz Hungáriától

Ha már biztosítás, akkor érdemes megemlíteni az Allianz Hungária kezdeményezését, mely igyekszik összehozni a generációkat. A cég sokat foglalkozik a jövővel, ami érthető egy biztosító esetén. Ennek egyik megtestesülése a modern, innovatív megoldások beépítése a folyamataikba és szolgáltatásaikba.

A Digitális Mentor-pályázatukat azzal a céllal hívták életre, hogy összehozzák a generációkat, hogy a fiatalok segíteni tudjanak az idősebb korosztály képviselőinek. Céljuk, hogy díjazzák azokat, akik energiát fektetnek mindebbe, ezáltal csökkentik a digitális szakadékot a két korosztály között. Nagyszerű kezdeményezés. Több ilyenre lenne szükség!


Irányt mutatunk a világban – További friss híreket talál az eMentor.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Évente 8 milliárd forintot lopnak el bankkártyáinkról a kényelmünk miatt

A kényelmünk visz a vesztünkbe: az interneten gyorsan akarunk lecsapni egy-egy jó...

A MOL átadta a régió legnagyobb kapacitású zöld hidrogén üzemét

A MOL-csoport átadta Kelet-Közép-Európa eddigi legnagyobb, 10 megawatt kapacitású zöld hidrogén üzemét Százhalombattán....

Világelső lett az ELTE médiajogászainak írásbeli beadványa

A Monroe E. Price médiajogi, szólásszabadsági és adatvédelmi verseny oxfordi döntőjében az ELTE –...

Júniusban indul a közvetlen Kanton-Budapest járat

Június 27-től a China Southern Airlines heti négyszer közlekedő járatot indít Kantonba,...