kedd , 30 április 2024
Kezdőlap Tippek Melyik kerti medence legyen?
Tippek

Melyik kerti medence legyen?

120
családi medence gyermek

Ma már nagyon sokféleképpen élvezhetjük a szabadidőnk értékes perceit. Mikor már egyre melegebbek a nappalok, igen sok kerttulajdonos elgondolkodik azon, hogy medencét telepítsen a szabadon álló területre. Mert mennyire jó móka a kánikulában a saját, külön bejáratú családi kerti medencében csobbanni vagy egy jó vizes bulit tartani ott a barátokkal.

No, de milyen lehetőségek vannak, és mit érdemes a beszerzés és a telepítés előtt átgondolni?

A kiválasztás lehetséges szempontjai

Mivel medencét valószínűleg te sem csak egy szezonra szeretnél venni, érdemes profitól vásárolni. A Medence Óriás családi medence kínálata hatalmas, ezen az oldalon aztán mindenki kedvére válogathat. Ráadásul nagyon sok keresési szempontot egyszerűen be is tudsz állítani, amivel sokkal könnyebb lesz eligazodnod a medencetípusok, gyártók és méretek, formák és sok egyéb más fontos, a választást alapvetően meghatározó kérdés dzsungelében.

Ha családi medence vásárlását tervezed, akkor talán az az egyik leglényegesebb, hogy eldöntsd, mekkora összeget tudsz erre rászánni, és hogy pontosan kik fogják majd a medencét használni? Ha ezek felnőttek, akkor az átmérő és a mélység igazából az a két legfontosabb adat, ami fontos az ideális modell megtalálásához. Ha azonban gyerekek fürdenek majd a kerti medencében a leggyakrabban, akkor nem igazán ideális nagyon nagy mélységűt venned. A legkisebbeknek pedig remek móka egy élménymedence, még csúszdás változat is kapható ezekből.

Sokféle medencetípusból választhatsz

Persze nem csupán a méret a lényeg a medence esetében sem, hanem a medence típusa és a formája is nagyon fontos választási szempont lehet sokak számára. Három nagy típus létezik: a puha falú felfújható medence, a csővázas és a fémpalástos medence.

A legelső igazán könnyen telepíthető és nem túl drága. Azonban ez kevésbé tartós és sokkal sérülékenyebb, mint a kettő. A csővázas medencéket erős fém csövek tartják, emiatt jó erősek és sok vizet képesek megtartani. Ezek fala erős vinylből vagy PVC-ből készül.

A másik, a fémpalástos vagy merev falú változat oldalfalát fém, általában galvanizált acélból készült panelek alkotják. Drágább, mint az előző típus, de tartós, nagyon könnyen telepíthető és nagy előnye, hogy a pancsolós szezon után a víz nagy részét benne hagyva is átteleltethető, így tavasszal nem kell újra sok vízzel feltölteni. Ráadásul sok modell a földbe is süllyeszthető ezek közül.

Ügyelj a kiváló vízminőségre is

Persze ha medencét telepítesz a kertedbe, akkor nagyon fontos a benne lévő vizet és a medencét is mindig kristálytisztán tartanod. Ezzel elkerülheted a kellemetlen fertőzések kialakulását. Ebben sok hagyományos és modern eszköz is a rendelkezésedre áll ma már.

Egy kerti medence minden meleg napot igazán segít feldobni. Válaszd az igényeidnek leginkább megfelelő modellt. A Medence Óriás webáruház hatalmas választékában biztos megtalálod a tökéleteset.


Irányt mutatunk a világban – További friss híreket talál az eMentor.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

A teregetés problémái

A mosás egy hétköznapi dolog, amely sok időt elvesz, annak ellenére is,...

Meglepetések a Forma-1 rajongói számára

Ki ne ismerné a száguldó cirkuszt? Biztosan mindenki hallotta már Michael Schumacher,...

Könnyen elkészíthető húsvéti ablakdekorációs ötlet

Bár a közelgő húsvéttal kapcsolatban a legfontosabb talán az ünnepi menü, de...

Neked való-e a kínai kopaszkutya?

Szeretnél egy cuki kis ölebet, ami bearanyozza a mindennapjaidat, de kerülnéd az...