csütörtök , 16 május 2024
Kezdőlap Tippek A teregetés problémái
Tippek

A teregetés problémái

189
szárítógép pepita

A mosás egy hétköznapi dolog, amely sok időt elvesz, annak ellenére is, hogy szerencsére ma már szuper gépekkel oldhatjuk meg a feladatot. Ott van azonban a ruhák szétválogatásán túl a szárítás problémája is, amely nem kis kihívást jelent például a panellakásban élőknek.

Mi a teendő?

Több megoldás is kínálkozik: vehetünk például külön mosógépet a Pepita.hu oldalán, és csak ezt használjuk, mellette pedig teregetünk ott, ahol tudunk. De az oldalról rendelhetünk a mosógép mellé szárítógépet is, viszont ennek is helyet kell találnunk a lakásban. Van egy harmadik lehetőség is, amely nagyon praktikus: vásároljunk egyben mosó-szárítógépet! Ebből is igen nagy a kínálat a fent említett marketplace oldalán.

A mosógép és a ruhaszárítás

Ha kisebb lakásban élünk, és a mosógépnek is alig találunk helyet, akkor mindenképp érdemes elgondolkodni azon, hogy mosó-szárítógépet helyezzünk el inkább. Ezek a szerkezetek nem feltétlenül szélesek, kaphatók már keskenyebb kialakításúak is.

Ha nem élünk a lehetőséggel, akkor előfordulhat, hogy egy-egy nagymosás alkalmával még a konyhában is teregetnünk kell: a frissen mosott ruhák pedig beveszik az ottani szagokat. Ez nem túl szerencsés.

De az sem túl jó dolog, ha a szobákat töltjük meg a száradó ruhákkal: a páratartalom megnövekedhet, és ha túl magas lesz, az penészedéshez vezethet. Ez csak újabb problémát fog szülni.

Akinek van udvara vagy erkélye, ott is elhelyezheti a ruhaszárítót, de csak jó időben. Télen szintén a lakás belsejében kell megoldani a teregetést. Fokozza a gondokat, ha eleve kicsi az élettér, kutya vagy macska is van a lakásban vagy kisebb gyermekek.

A szárítógép helye a lakásban

A szárítógépek ára ma már nem olyan vészes, mint korábban, éppen ezért érdemes megfontolni a beszerzésüket. Lehet, hogy az lesz a kérdés: hova tegyem a plusz egy gépet? Nos, erre a válasz az, ahol helyet találsz.

Ha nagyobb családi házban élsz, akkor sem kell feltétlenül a fürdőszobába tenni a szárítógépet, ez az eszköz jól megvan egy nyári konyhában, alagsorban is például. Vannak olyan kialakítások is, ahol a szárítógép pont akkora méretű, mint a mosógép, így egymás tetejére tehetők a fürdőben.

Ha azonban egyik megoldás sem jöhet szóba, vagy nem szimpatikus neked, akkor még mindig ott vannak a mosó-szárítógépek.

A szárítógép több okból is praktikus dolog

Azok, akiknek a birtokukban van már egy ilyen eszköz, csak dicsérni tudják. A szárítógép által nemcsak lerövidül az idő, míg a ruha újra használható lesz, hanem azért is praktikus, mert bármikor használható.

A szárítógépek által a ruhák puhábbak is lesznek – nem véletlenül használják a szépségszalonokban is a kendők, törölközők szárítására ezeket a készülékeket.

Kisgyermekes családok esetében nagyon nagy áldás lehet egy sima szárító vagy egy mosó-szárítógép, amelyben a bodyk, rugdalózók, ágyneműk, textilpelusok fertőtlenítésen is átesnek a magas hőfok által.

Nézz szét a Pepita.hu kínálatában, és olvasd el a termékleírásokat, hogy el tudd dönteni, melyik modell lesz a legmegfelelőbb számodra! A teregetés helyett válassz modernebb megoldást!


Irányt mutatunk a világban – További friss híreket talál az eMentor.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Neked való kutya-e a weimari vizsla?

Bár nekünk, magyaroknak a magyar vizsla az egyik büszkeségünk, ugyanakkor ne feledjük,...

Miért válasszunk mennyezetfűtést?

A legkorszerűbb fűtési megoldások egyike a mennyezetfűtés, de hazánkban még kevésbé elterjedt....

Luxus faházak hazánkban

Ha el szeretnél kicsit menekülni a nagyváros zajától, a stressztől, és szeretnél...

Mindannyian ismerjük az anyák napját, de mi van az apák napjával? Miért nem olyan híres?

Köztudott, hogy hazánkban május első vasárnapján tartjuk az anyák napját. Ugyanakkor nem...