szombat , 27 július 2024
Kezdőlap Egészség Ha egészséges hajkoronára vágysz, válaszd a lézeres hajkezelést!
Egészség

Ha egészséges hajkoronára vágysz, válaszd a lézeres hajkezelést!

142
lézeres hajkezelés

Az egészséges haj csodásan keretezi arcunkat. Fényes és dús frizuránk azonban az idő múlásával megfakul, hiszen rengeteg dologtól függ a hajszálak állapota. A változókor, egészségtelen életmód, különböző betegségek mind befolyásolhatják külső megjelenésünket.

Sokan szenvednek erőteljes hajhullástól vagy genetikai kopaszodástól. Számukra már van megoldás, méghozzá az Aesthetica Orvosi Központ lézeres hajkezelése. Az eljárás számos előnnyel jár, és a fodrászati kezelésekkel szemben nem kívülről, hanem belülről táplálja a hajszálakat. De nézzük részletesebben, hogyan történik a kezelés, és milyen problémákra kínálhat megoldást!

A lézeres hajkezelésről

A lézeres hajterápia gyors és látványos eredményeket kínál bárki számára, aki szebb, fényesebb hajszálakra vágyik vagy a haj növekedésével van problémája. Mindezt pedig úgy éri el a kezelés, hogy a lézerenergia mélységében végzi el a hajszálak működésének javítását. Vagyis a hajhagymák oxigén- és tápanyagellátására ösztönzik a tápláló ereket. Emellett az őssejtek szintén stimulálódnak, ami által a haj természetes öregedését is lassíthatjuk.

A haj növekedésének három szakasza van, melyek közül a non-ablatív kezelés hatására a növekedési, azaz anagén fázisba jutnak a hajszálak. A faggyú- és a keratinlerakódások szintén letisztításra kerülnek a lézer segítségével.

Milyen módon segíthet?

Bár a hajnövekedés egyik legfontosabb összetevői a fejbőr tisztasága és a vérkeringés serkentése, további folyamatok is szükségesek ahhoz, hogy visszakapjuk az egészséges hajkoronánkat. A kezelés során a hajnövekedés stimulálásával olyan biológiai folyamatok indulnak be, melyek hatására akár a genetikai hajhullás és kopaszodás is visszafordítható lesz.

A beavatkozás előtt minden esetben személyes konzultáción egyeztet a kezelőorvos és a páciens, valamint a legmodernebb hajdiagnosztikai eszközök segítségével megvizsgálják a haj és a fejbőr állapotát.

A mesterséges intelligencia bevonásával tökéletes kép alakítható ki a kezelt páciens hajszerkezetének és fejbőrének állapotáról. Sok esetben szükséges labordiagnosztika elvégzése is, hiszen így kiderülhetnek a hormonális, gyulladásos és egyéb okok, mely miatt a haj állapota megváltozott.

A kezelést követően

A kezelés nem jár fájdalommal és nincs felépülési idő sem. A kezelés során a lézer energiáját használják arra, hogy az “alvó” állapotban lévő hajhagymák életre keljenek, és ennek hatására ismét egészséges haj keretezhesse arcunkat. Segíthet azoknak is a lézeres hajkezelés, akik elvékonyodott, ritkás haj helyett ismét fényes és dús hajkoronára vágynak.

A műtéti hajbeültetésekkel ellentétben kíméletes és költséghatékony eljárás, mely a mindennapi tevékenységeket sem gátolja. Más kezelésekkel ellentétben hosszú távú eredmények érhetőek el. Bár néhány napig érdemes kerülni a szauna és a szolárium használatát, a későbbiekben már semmilyen korlátozásra nem kell számítanunk.


Irányt mutatunk a világban – További friss híreket talál az eMentor.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Milyen formáját válasszuk a B12-vitaminnak a jó felszívódás érdekében?

Szervezetünk számára kis mennyiségben, de nélkülözhetetlenek a különböző vitaminok és ásványi anyagok,...

Tigrisszúnyogok és veszélyes kórokozók: reális-e egy járvány kirobbanása?

Habár a hazánkban megjelent ázsiai tigrisszúnyogot cikkek tucatjai állítják be „halálos veszélyt”...

Nővérhívó rendszer kiépítésével támogatta a Hankook a Dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórházat

Dolgozói kezdeményezésre támogatta a Hankook Tire Magyarország Kft. a nővérhívó rendszer kiépítését...

A munkahelyek kialakítása hat a mentális egészségre

A munkahelyi környezet mentális egészségre gyakorolt hatása rendkívül fontos tényező. A Skanska...