vasárnap , 19 május 2024
Kezdőlap Képzés 35 budapesti tanuló állhatott dobogóra a Szakma Sztár Fesztiválon
Képzés

35 budapesti tanuló állhatott dobogóra a Szakma Sztár Fesztiválon

96
szakma sztár fesztivál
© Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara

Három szakmában mindhárom érmet budapesti versenyzők vihették haza az ország legnagyobb szakmai versenyének döntőjében.

Kiemelkedően szerepeltek a budapesti résztvevők a szakmát tanuló fiatalok versenyének döntőjén, a Szakma Sztár Fesztiválon. A budapesti szakképző iskolák végzősei 13 arany, 9 ezüst és 13 bronzérmet hoztak el a 65 szakma versenyéről, ebből 26 szakmában állt budapesti versenyző a dobogóra. A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) által a szakmatanulás népszerűsítése, valamint a fiatal, tehetséges diákok felkarolása érdekében támogatott JuniorSkills tehetséggondozó versenyen az asztalos diákok mérték össze tudásukat.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett Szakma Sztár Fesztiválon évről évre egyre több fiatal méri össze tudását: idén több mint 200 végzős tanuló versenyzett 65 szakma 18 szakmacsoportjában. A budapesti szakképző iskolák tanulói összesen 35 érmet szereztek meg, ami a budapesti szakképzés erősségét jelzi.

Az alábbi szakmákban mindhárom dobogós helyezést budapesti tanulók szerezték meg:

  • Infokommunikációs hálózatépítő és üzemeltető
  • Távközlési technikus
  • Vegyész technikus

Az országos szakmai versenyen dobogós helyezést elért budapesti tehetségek eredményét a BKIK egy számukra szervezett ünnepségen külön is díjazza a számukra felajánlott mentori támogatással, amennyiben az iskola elvégzését követően önálló vállalkozásba kezdenek.

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara, a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum és a World Skills szakértőinek közreműködésével idén már harmadik alkalommal megvalósult JuniorSkills verseny elsődleges célja a jövőbeli nemzetközi megmérettetéseken – WorldSkills, EuroSkills – induló versenyzők utánpótlásának biztosítása. A JuniorSkills-en induló tanulók már a 9-11. évfolyamon megismerhetik a nemzetközi versenyek világát, amelyeken a legjobbak képviselhetik is majd Magyarországot a későbbiekben.

„A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara célkitűzése, hogy növelje a szakmák társadalmi elismertségét, és népszerűsítse a szakmatanulást a pályaválasztó fiatalok körében. Nagy öröm számunkra, hogy ehhez támogatásunkkal egyre több szakmában indulnak JuniorSkills versenyek, amelyek ifjú tehetségei hírét vihetik a magyar szakképzés kiváló minőségének itthon és később akár külföldön a szakmák világ- és európabajnokságán is.” – mondta el Csókay Ákos, a BKIK főtitkára.

Forrás: Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara


Irányt mutatunk a világban – További friss híreket talál az eMentor.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

BME – Jaguar Land Rover együttműködés

Mérnökei képzésén és kutatásokban is együttműködik a Jaguar Land Rover a BME-vel...

A határon túli magyar nyelvű tehetséggondozásban vállal kiemelt szerepet az Óbudai Egyetem

Óbudai Egyetem, a közép-kelet-európai térség meghatározó műszaki egyetemeként kiemelten fontosnak tartja, hogy...

Új felnőttképzés indulhat Kaposváron

Stratégiai megállapodást kötött a Magyar Agrár- és Élettudományi és a Delaval Kft....

Tanműhely nyílt a jövő villanyszerelőinek Tatabányán

Immár a kilencedik helyszínnel bővül az E.ON országos tanműhely-hálózata a jövő villanyszerelőinek...