vasárnap , 19 május 2024
Kezdőlap Kultúra A csiga és a bálna: Egy bájos mesekönyv kicsiknek és nagyoknak
Kultúra

A csiga és a bálna: Egy bájos mesekönyv kicsiknek és nagyoknak

71
a csiga és a bálna mesekönyv

Axel Scheffler és Julia Donaldson „A csiga és a bálna” című mesekönyve egy szívmelengető történet egy csigáról és egy bálnáról, akik barátságot kötnek egymással. A csiga a tengerparton él, és álmodik arról, hogy felfedezi a nagy óceánt. A bálna pedig a messzi óceánban él, és álmodik arról, hogy megismerje a szárazföldet.

Egy nap a csiga elhatározza, hogy felül a bálna hátára, és elindul vele egy kalandos útra. Útjuk során csodálatos lényeket látnak, és izgalmas kalandokat élnek át. Megismerkednek a tengermély lakóival, a tengeri teknőccel, a delfinnel és a cápával is. A csiga és a bálna megtanulja, hogy a barátság a távolság ellenére is fennmaradhat, és hogy a legkisebb lények is nagy dolgokra képesek.

A könyv tele van humorral, rímelő szöveggel és gyönyörű illusztrációkkal, amelyek életre keltik a tenger varázslatos világát. A történet tanulságos is, hiszen a csiga és a bálna példája megtanít minket arra, hogy nyitottnak kell lennünk az új élményekre, és merjünk álmodni nagyokat.

Kiknek ajánlott a könyv?

  • Kisgyermekeknek, akik szeretik a meséket
  • Családoknak, akik közösen szeretnének olvasni
  • Tanítóknak és óvónőknek, akik a gyerekeknek a barátságról és a bátorságról szeretnének tanítani
  • Mindenkinek, aki egy szórakoztató és tanulságos könyvet keres

A szerzőkről:

  • Axel Scheffler német illusztrátor, aki számos népszerű gyermekkönyv illusztrációit készítette. Gyönyörű, színes illusztrációi életre keltik a mesék varázslatos világát.
  • Julia Donaldson brit írónő, aki számos díjnyertes mesekönyvet írt. Könyvei tele vannak humorral, rímelő szöveggel és tanulságos történetekkel, amelyek elbűvölik a gyerekeket a világ minden táján.

Ha keresel egy olyan könyvet, amely szórakoztatja és tanítja is a gyermekedet, „A csiga és a bálna” tökéletes választás. Axel Scheffler gyönyörű illusztrációi és Julia Donaldson varázslatos története órákon át tartó örömet nyújtanak a kicsiknek és nagyoknak egyaránt.


Irányt mutatunk a világban – További friss híreket talál az eMentor.hu főoldalán! A cikkben partnerünk volt a Meseutca.hu. Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Liliomfitól a Büszkeség és balítéleten át a Rémségek kicsiny boltjáig

A Liliomfi ifj. Vidnyánszky Attila, Az ember, aki elvesztette az időt Bodó...

Te ismered a szeretetnyelveket? A hangoskönyv a segítségedre lehet!

Minden ember azt szeretné, hogy szeressék, hiszen társas lények vagyunk: fontosak a...

Karibi hangulat a Margitszigeten

Vegyünk egy távoli szigetvilágot, hozzá egy vibráló hangú énekesnőt, sok napfényt, fűszerezzük...

10 éve látható a Toldi Csőre Gábor előadásában

Arany János elbeszélő költeménye, a Toldi a magyar irodalom örökérvényű remekműve. Az...