péntek , 5 július 2024
Kezdőlap Tippek Így válasszon kerti garnitúrát
Tippek

Így válasszon kerti garnitúrát

67
kerti garnitúra

Lehet kicsi vagy nagy, keskeny vagy széles, fedett vagy sem – egy kert sok-sok boldog élményt, pillanatot kínál. Pláne akkor, ha a megfelelő, kényelmes bútort választjuk. De milyen is az igazi? Milyen szempontokat vegyünk figyelembe a választásnál? Mekkora legyen, milyen anyagból?

Erkélyre és teraszra is

Legyen akár erkély, akár terasz, a rendelkezésre álló hely mérete nagyon fontos. Tehát mindenképp vegyük figyelembe, hogy milyen méretű kerti garnitúrát választunk. A BestMarkt kerti garnitúra kínálatában kanapékat, teljes szetteket is találunk széles választékban. Mindezt kedvező árakon és az otthonunk kényelméből megvásárolva.

Kényelmes és tartós darabokat, többféle stílusban. Legyen szó akár egy tágasabb erkélyről vagy egy hatalmas teraszról, itt sokféle lehetőség közül választhatunk. Modern, klasszikus és rusztikus stílusú kerti bútorokat is találunk itt.

Asztalokat, padokat, székeket, teljes szetteket egyaránt. Nemcsak stílusban, anyagában is széles a választék. Fémből, fából, rattanból és műrattanból készült termékek közül is választhatunk. Ami közös ezekben, az a hosszú élettartam, a tartósság, hiszen ezek ellenállnak az UV-sugárzásnak és az időjárási körülményeknek.

Meghitt környezet és családi összejövetelek

Nagyon sokféle kerti bútor létezik, vásárlás előtt épp ezért érdemes feltérképezni a kínálatot. És persze azt is átgondolni, hogy milyen igényeink vannak. Egy kert gyakorlatilag az otthonunk meghosszabbítása. Ezért fontos, hogy olyan bútorokat válasszunk ide, melyek feldobják a kültéri hangulatot, és emellett tükrözik a mi stílusunkat is.

Ha gyakran tartunk nyári grillpartikat, szabadtéri vacsorákat, ideális választás lehet egy nagyobb étkezőgarnitúra. Azonban ha csak egy-egy ital mellett szeretünk szűk körben lazítani a barátainkkal, családunkkal, akkor elég lehet egy pad is egy kisebb asztallal.

Fontos a környezet

Ha nagyobb tér áll rendelkezésünkre, érdemes azt is megtervezni, hogy hova fogjuk elhelyezni a bútorokat. Gondoljuk át, hogy milyen összképet szeretnénk elérni, és ennek megfelelően válasszunk.

Arra is figyeljünk, hogy a terasz területének kétharmadánál több helyet ne foglaljanak el a bútorok, mert így a terület túlzsúfoltnak hat majd. Ha pedig túl nagy a terasz, akkor a bútorok mellé egy másik szabad területre helyezhetünk virágokat például, így teremtve harmóniát. Tartsuk szem előtt azt is, hogy a kevesebb mindig több, tehát hagyjunk helyet, hogy könnyen tudjunk közlekedni a bútorok között, legyen kényelmes onnan felállni és ne kelljen szűk helyen kerülgetni másokat.

A pihenés és a szórakozás színhelyéül szolgáló kert fontos életterületünkké válhat. Épp ezért legyünk körültekintőek és megfontoltak, amikor kerti bútort választunk. Törekedjünk a minőségre, tartósságra, és ne feledkezzünk meg a rendszeres tisztításról és karbantartásról sem.


Irányt mutatunk a világban – További friss híreket talál az eMentor.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

A kis hűtőszekrények előnye: vajon mindenhol hasznukat vehetjük?

Vannak olyan helyzetek, körülmények, amikor vagy nem tehetjük meg, hogy nagyobb hűtőt...

Miért lehet hasznos számunkra egy táblagép?

Az elmúlt években megfigyelhettük, hogy a világ hatalmas változáson ment keresztül, aminek...

A költöztetés során felmerülő érzelmi és logisztikai kihívások kezelése

A költöztetés egy kihívásokkal teli folyamat. Legyen szó lakossági vagy vállalati költözésről,...

Mitől válik igazán értékessé a gyémánt?

A gyémántot gyakran emlegetik a világ legértékesebb drágakőjeként, amiben van is igazság,...