szerda , 3 július 2024
Kezdőlap Tudomány A magabiztos szülő: Útmutató a tudatos neveléshez
Tudomány

A magabiztos szülő: Útmutató a tudatos neveléshez

136
Bojti Andrea A magabiztos szülő könyv

Bojti Andrea A magabiztos szülő – A kételyektől a tudatosságig című könyve átfogó útmutatót nyújt a szülőknek a magabiztosabb és tudatosabb nevelési stílus elsajátításához. A könyv nem csupán elméleti fejtegetéseket tartalmaz, de praktikus tanácsokat, inspiráló történeteket és hatékony stratégiákat is, amelyek segítenek a szülőknek a mindennapi kihívások leküzdésében és a gyermekeikkel való harmonikus kapcsolat megteremtésében.

A szerző bemutatja a kételyek és a bizonytalanság okait a nevelésben, és tanácsokat ad a magabiztosság és a tudatosság fejlesztéséhez. A könyv hangsúlyozza a szülői önismeret és önfejlesztés fontosságát, és segít a szülőknek felismerni a saját értékeiket, hitrendszerüket és nevelési céljaikat.

A magabiztos szülő kiemeli a hatékony kommunikáció szerepét a szülő-gyerek kapcsolatban. A szerző tanácsokat ad a nyílt és őszinte beszélgetésekhez, a konfliktusok hatékony kezeléséhez és a gyermekek érzelmeinek támogatásához. A könyv hangsúlyozza a pozitív megerősítés fontosságát, és segít a szülőknek elsajátítani a dicséret és a biztatás hatékony formáit.

A könyvben szereplő inspiráló történetek valós példákon keresztül mutatják be a magabiztos és tudatos nevelési stílus előnyeit. A szerző bemutatja, hogyan lehet a szülői kételyeket legyőzni, a kihívásokat hatékonyan kezelni és harmonikus kapcsolatot építeni a gyermekekkel.

A magabiztos szülő mindazoknak ajánlott, akik:

  • Szeretnének magabiztosabbnak és tudatosabbnak érezni magukat a nevelésben
  • Hatékonyabbá szeretnék tenni a szülő-gyerek kommunikációt
  • Pozitívabb légkört szeretnének teremteni a családban
  • Erősebbé szeretnék tenni a gyermekeik önbecsülését
  • Harmonikusabbá szeretnék tenni a családi kapcsolatokat

A könyv az Open Books Kiadó gondozásában jelent meg. A kiadó elkötelezett a szülői nevelést és a családi életmódot támogató könyvek kiadása iránt, és olyan kiadványokat jelentet meg, amelyek segítenek a szülőknek a boldogabb és harmonikusabb családi légkör megteremtésében.

A szerzőről – Bojti Andrea:

Bojti Andrea pszichológus, coach és tréner, aki több mint 15 éve dolgozik családokkal. Számos publikációja, előadása és workshopja van a szülői nevelés, a családi dinamika és a gyermekpszichológia témájában.

A magabiztos szülő értékes forrás a szülők számára, akik szeretnének magabiztosabbnak és tudatosabbnak érezni magukat a nevelésben, és hatékonyabbá tenni a szülő-gyerek kommunikációt. A könyv praktikus tanácsai, inspiráló történetei és hatékony stratégiái segítenek a szülőknek a mindennapi kihívások leküzdésében és a gyermekeikkel való harmonikus kapcsolat megteremtésében.


Irányt mutatunk a világban – További friss híreket talál az eMentor.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Óbudai Egyetem – MOL együttműködési megállapodás

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a MOL és az Óbudai Egyetem június 10-én....

Az első magyar informatikatanár nevét veszi fel az Országos Grafikus Programozási Verseny

Az első magyar középiskolai informatikatanár, Kovács Mihály (1916-2006) piarista szerzetes nevét veszi...

Mesepszichológia a gyakorlatban: Útmutató a mesék erejének megtapasztalásához

Kádár Annamária és Kerekes Valéria Mesepszichológia a gyakorlatban című könyve átfogó útmutatót...

Mit kezdjünk az akaratossággal? – Útmutató a dackorszak kihívásaihoz

Deliága Éva pszichológus és Lovász Hajnalka pedagógus Mit kezdjünk az akaratossággal? –...