szombat , 22 június 2024
Kezdőlap Képzés Rektorváltás az IBS-en
Képzés

Rektorváltás az IBS-en

68
Dr. Rácz Márton ai IBS Nemketközi Üzleti Főiskola rektora
Dr. Rácz Márton ai IBS Nemketközi Üzleti Főiskola rektora

Dr. Láng László 20 év után távozik posztjáról és átadja a helyét Dr. Rácz Mártonnak, aki az elmúlt hat évben az IBS oktatási vezetője volt.

Dr. Láng László munkáját a versenyképes üzleti oktatás és a nemzetközi tanulási környezet kialakítása iránti elkötelezettség jellemezte. Vezetési szemléletében és gyakorlatában megtestesült mindaz, amit az intézmény a diákjai felé is közvetít, és amelynek egyik legfontosabb eleme, hogy a vezetés csakis örömmel végzett, s az érintetteknek szabadságot és egyenjogúságot kínáló munka lehet.

Vezetése alatt az IBS a nemzetközi üzleti oktatás legkiemelkedőbb hazai intézményévé vált, ahova több mint 100 országból érkeznek diákok és oktatók. Hivatali ideje alatt az IBS úttörő partnerséget kötött a University of Buckinghammel, így az első és egyetlen olyan üzleti iskola lett Magyarországon, amelynek képzéseit egy brit egyetem a sajátjaként ismeri el, és így rangos kettős diplomát kínál: a hallgatók magyar és brit diplomát szerezhetnek egy szak elvégzésével. Az intézmény két éve az írországi Dublin Business Schoollal is együttműködésre lépett, így az ír diploma is elérhető a hallgatóknak.

„Megtiszteltetés volt az elmúlt 23 évben az IBS-t szolgálni” – mondta Dr. Láng. „Természetesen nagyon büszke vagyok arra, hogy egy olyan iskolát építettünk, amely valóban nemzetközi szintű és hírű, ám a legnagyobb eredményemnek mégis azt tartom, hogy ebbe az intézménybe gyomorgörcs nélkül jönnek be a dolgozók. A jó hangulat és a bizalom elengedhetetlen a kreatív és odaadó munkavégzéshez. Itt kezdődik a valódi minőségbiztosítás, amit aztán kiválóan kiegészít a szakmai profizmus, valamint brit oktatási módszertan és a nemzetközi akkreditáció.”

Utódja, Dr. Rácz Márton az oktatás, a kutatás és az adminisztráció területén is bőséges tapasztalattal rendelkezik. Közgazdász diplomáját a Corvinuson, Gender Studies mesterfokozatát a CEU-n, doktoriját pedig a brit University of Leicesteren szerezte. A szervezetelmélet és a kritikai menedzsmentkutatás területeinek szakértője és kiterjedt vezetői, tananyagfejlesztői és tárgyfelelősi tapasztalata van alap-, mester- és doktori képzési szinten is. A legfontosabb viszont talán, hogy az IBS közössége évek óta jól ismeri őt, és a Szenátus egyhangúlag támogatta rektori kinevezését.

Az új rektor köszönetét fejezte ki elődjének. „Dr. Láng László egy nemzetközi szintű és fókuszú brit stílusú felsőoktatási intézménnyé alakította az IBS-t, amely az angol oktatási rendszerben is bizonyítottan megállja a helyét. Kollégáimmal az általa létrehozott erős alapokon folytatjuk az építkezést, az intézmény további nemzetköziesítését és az oktatás jövőállóságának biztosítását.”

Forrás: www.ibs-b.hu


Irányt mutatunk a világban – További friss híreket talál az eMentor.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Audi Hungaria: 100 végzett tanuló a vállalat duális szakképzésében

Az Audi Hungaria idén is kitüntette a duális szakképzésében végzett legjobb tanulóit,...

58 milliós támogatás a szakképző centrumoknak

A több mint 30 éves szakmai tapasztalattal rendelkező, évi nettó 40 milliárd...

QS-rangsor: az ELTE átvette a vezetést Magyarországon

Az ELTE mintegy 140 helyet javítva a tavalyi eredményén idén az 564....

Tudáshasznosítás EcoAction projekttel az Óbudai Egyetemen

Egész Európában, így hazánkban is problémát jelent, hogy az egyetemeken létrejövő tudás...