szerda , 3 július 2024
Kezdőlap Tudomány Óbudai Egyetem – MOL együttműködési megállapodás
Tudomány

Óbudai Egyetem – MOL együttműködési megállapodás

36
óbudai egyetem mol

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a MOL és az Óbudai Egyetem június 10-én. A felek számára kiemelten fontos, hogy az egyetem oktatási keretrendszerének kialakításában együttműködjenek, így erősítve a vállalat és az egyetem közötti kapcsolatot, valamint így hasznosítva az üzleti életből érkező közvetlen tapasztalatokat.

A stratégiai megállapodás célja, hogy az egyetem szakképzett utánpótlást biztosítson a MOL számára, és több területen is tudományos támogatást nyújtson a vállalat tevékenységhez. A felek olyan területeken fognak együttműködni, mint a kooperatív képzés, a duális képzés és az ipari projektek integrálása az informatikai, villamosmérnöki és gépészmérnöki képzésbe.

„Az Óbudai Egyetem és a MOL közös nyelvet beszél, és ez az innováció nyelve. Szeretnék bevonni a MOL-t az egyetem széles körű innovációs folyamataiba. Emellett kiemelt célunk a gyakorlat oldaláról elvárt alapvető kompetenciák fejlesztésében való aktív részvétel, továbbá a hallgatók munkaerő-piaci versenyképességének javítása. Terveink szerint a cég szakemberei számára rövid távú képzéseket is biztosítunk majd az egyetemünkön, így erősítve tovább a két fél közötti kapcsolatot” – fogalmazott Prof. Dr. Kovács Levente, az Óbudai Egyetem rektora.

A felek megállapodása értemében közös kutatások fognak megvalósulni a jövőben, valamint duális és kooperatív képzések is elindulnak, így bővítve a hallgatók elméleti és gyakorlati ismereteit.

Az aláíráson a MOL-t Bán Zoltán, a MOL Magyarország HR igazgatója és Dr. Kelemen Béla, a MOL Működés Kiválósági igazgatója képviselte.

„Magyarországon már több felsőoktatási intézménnyel kötöttünk stratégiai megállapodást és nagy öröm számomra, hogy most már az Óbudai Egyetem is a kiemelt partnereink között szerepel. Szeretnénk segítséget nyújtani az egyetemnek a képzési programjuk fejlesztésében, hogy azok a legújabb technológiai trendeket kövessék. Az együttműködést terveink szerint kiterjesztjük tantárgyak megtartására a mérnök-képzés különböző szaktárgyainak keretében, valamint elkövetkező években együttműködési területeink tartalmát közösen bővítjük. Ehhez az együttműködéshez elengedhetetlen a folyamatos párbeszéd és visszajelzés mindkét fél részéről.”  – mondta el Bán Zoltán, a MOL Magyarország HR igazgatója.

„A közös munka során terveink között szerepel az aktív részvételünk biztosítása a jövő szakemberképzésében és az ipari igények becsatornázása az egyetemi oktatásba” – fogalmazott Dr. Kelemen Béla Működés Kiválósági Igazgató.

Forrás: Óbudai Egyetem


Irányt mutatunk a világban – További friss híreket talál az eMentor.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Az első magyar informatikatanár nevét veszi fel az Országos Grafikus Programozási Verseny

Az első magyar középiskolai informatikatanár, Kovács Mihály (1916-2006) piarista szerzetes nevét veszi...

Mesepszichológia a gyakorlatban: Útmutató a mesék erejének megtapasztalásához

Kádár Annamária és Kerekes Valéria Mesepszichológia a gyakorlatban című könyve átfogó útmutatót...

A magabiztos szülő: Útmutató a tudatos neveléshez

Bojti Andrea A magabiztos szülő – A kételyektől a tudatosságig című könyve...

Mit kezdjünk az akaratossággal? – Útmutató a dackorszak kihívásaihoz

Deliága Éva pszichológus és Lovász Hajnalka pedagógus Mit kezdjünk az akaratossággal? –...