péntek , 18 október 2024
Kezdőlap Technológia Akkumulátorfajták napelemekhez
Technológia

Akkumulátorfajták napelemekhez

133
Akkumulátorfajták napelemekhez

A napelem ma már nem ismeretlen fogalom a megújuló energiaforrások iránt érdeklődők, illetve a felhasználójuk előtt. Ez egy olyan eszköz, amely a napfény energiáját közvetlenül képes elektromos energiává alakítani. Félvezető anyagokból, leggyakrabban szilíciumból gyártják. Amikor a napfény a napelemre ér, az az elektronokat kiszorítja az atomokról, és így elektromos áramot képes létrehozni.

Van olyan időszak, amikor több áramot tud termelni a napelem, mint amit azonnal fel lehet használni. Az energiatárolást pedig akkumulátorokkal lehet megoldani hatékonyan.

Miért válassz napelemet?

Nem minden esetben egyszerű a megfelelő akkumulátortípus kiválasztása. A Wagner Solar Hungária napelemes rendszerek megtervezésében és telepítésében hatalmas tapasztalattal rendelkezik, hatékony segítséget tud hát kínálni minden ügyfele számára. 2002 óta már több, mint 5500 telepítéssel a háta mögött ez a profi csapat a piacon fellelhető legújabb technológiájú, kiváló minőségű és megbízható Hyundai napelemeket és SolarEdge invertereket ajánlja partnereinek.

A napelem egy garantáltan megtérülő befektetés, igazi energiafüggetlenségre tehetsz szert vele. Emellett pedig 30-40 éven át biztosítani tudja számodra a jelentős anyagi megtakarítást. Megnövelheted vele ingatlanod értékét, és nagyban hozzájárulhatsz a bolygónk egészségéhez, ezzel a saját és a családod jobb életminőségéhez is.

Az akkumulátorfajták előnyei és hátrányai

Ha napelemes rendszer telepítését tervezed, akkor az egyik legfontosabb döntés az lesz, hogy milyen típusú akkumulátort válassz majd. A napelemes rendszerekhez két változatot, a LiFePO4 és az ólom-sav akkumulátorokat használják. Mind a két típusnak megvannak a maga egyedi előnyei és persze a hátrányai is.

A LiFePO4, azaz a lítiumvas-foszfát újratölthető akkumulátorok nagy energiasűrűségükről, hosszú élettartamukról, alacsony karbantartási igényükről és környezetbarát kivitelükről ismertek. Kisebb helyen képesek több energiát tárolni, akár tíz évnél is tovább bírják a munkát, az ólom-sav akkumulátoroknál kevesebb karbantartást igényelnek, s nincs bennük mérgező anyag. Azonban magasabb az áruk, és nem állnak nagyon széles körben rendelkezésre.

Az ólom-sav akkumulátorok már évek óta használatosak a napelemes rendszerekben. Megfizethetők és nagyon megbízhatók, ám legfeljebb 5 évet lehet ezeket használni. Emellett pedig több karbantartást is igényelnek, mint a LiFePO4 akkumulátorok. Olyan mérgező és veszélyes anyagok felhasználásával készülnek, amelyek károsak lehetnek a környezetre.

Fordulj a profikhoz!

Mivel egy napelemes rendszerhez a megfelelő akkumulátortípus kiválasztása nem egyszerű, s jelentősen meghatározza majd a rendszer teljesítményét és élettartamát, mindenképpen érdemes ajánlatot vagy legalább tanácsot kérni. A Wagner Solar Hungária profi csapatához mindig bátran fordulhatsz. Náluk az ajánlatkérés tényleg csak pár kattintás.


Irányt mutatunk a világban – További friss híreket talál az eMentor.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Megnyílt a Széchenyi István Egyetem Design Campusának első budapesti kiállítása

A Budapest Design Week a hazai designszakma összes területét bemutató, nemzetközi jelentőségű...

Ízorgia és új stílus a Candytől a Casa Pomo D’oróban

Gianni Annonival közös Pasta Workshopon indította el a Candy Hoover Hungary Kft....

Kényelmi szempontok a jakuzzi választása során

Akkor tökéletes a jakuzzi, ha nemcsak funkciók tekintetében nyújt maximális teljesítményt, hanem...

Valóban csak az elektromos autókon múlna a fenntartható közlekedés?

Még mindig státusszimbólum a céges autó, és ez nem segíti a környezetvédelmet...