csütörtök , 19 szeptember 2024
Kezdőlap Tippek Egy kiváló márka a szenvedélyes pipások számára
Tippek

Egy kiváló márka a szenvedélyes pipások számára

146
Jean Claude pipák

Amikor a pipázásról esik szó, fontos kiemelni a minőségi alapanyagok és eszközök, valamint a hagyományőrzés fontosságát. A szenvedélyes pipások tudják, hogy ezek elengedhetetlenek a pipázás valódi élményéhez.

Ha Ön is tradicionális, megbízható márkát keres, vagy kipróbálna valami újat a megszokott helyett, akkor a Jean Claude márka nevét érdemes megjegyeznie. Bár a neve francia hangzású, valójában ezek a pipák Olaszországban készülnek, mediterrán hangagyökérből, amelynek köszönhetően igazán élvezetes ízvilággal rendelkeznek.

Akár kezdő pipakészletet keres, akár különlegességre vágyik, a Humidorshop.hu-nál a Jean Claude pipák között egészen biztosan megtalálja.

A pipázás történetének kezdete

A pipázás története sokkal régebbre nyúlik vissza, mint az sokan gondolnák. A fennmaradt írásos emlékek szerint már a vaskorban is pipáztak, később pedig a rómaiak, illetve az amerikai őslakos indiánok, de még a kínaiak is használták.

Ebben a korban azonban jellemzően még nem az élvezet miatt pipáztak, sokkal inkább vallási rituálék eszköze volt a füst és a láng, a sámánok és a gyógyítók pedig a népi gyógyászatban használták leggyakrabban gyógynövények inhalálásához. Jelen korunkban a pipázás egy kicsit más értelmet nyert, már az élvezete miatt füstölünk, és nem a korabeli hagyományokat követjük.

Európába csak azután jutott a dohánytermékekből, miután felfedezték az Újvilágot. A pipázás szokása a matrózok és a kikötői munkások között terjedt el először, majd szépen lassan meghódította egész Európát. Hazánkban az 1600-as években terjedt el a törököknek köszönhetően, és nemcsak a férfiak, de ugyanúgy a nők körében is hagyománnyá vált.

A népszerű briar pipák

Számos alapanyagból készülhetnek a pipák, mint például agyagból, cserépből, kukoricsacsőből, de még tajtékkőből is. A briar pipák a mediterrán vidéken őshonos hanga növény gyökeréből készülnek. A Jean Claude pipák mindegyike ebből a hangagyökérből készül, így szavatolva azok igazán magas minőségét.

Ez a növény olyan tulajdonságainak köszönhetően vált igen népszerű alapanyaggá a pipakészítés világában, mint a hőállóság, a porózus szerkezet és a tartósság. A hőállóságának köszönhetően a dohánytermék igen magas hőmérsékleten, egyenletesen tud égni anélkül, hogy a pipa akár rövid, akár hosszú távon károsodna. A növény porózus szerkezetéből kifolyólag pedig képes dohányzás közben a dohány nedvességtartalmát felszívni, így szárazabb füstélményt ad.

Ezeknek a pipáknak a növény különböző mintázata miatt gyönyörű a megjelenésük, igazán elegáns hatásúak és kellemes tapintásúak. Hétköznapi használatra is tökéletesen megfelelnek, de igazán mutatósak akkor is, ha egy vendégünket szeretnénk egy ilyen pipával meglepni.

Tipp a vásárláshoz

Ha tökéletes pipát keres és olyan márkát szeretne választani, ami garantáltan megbízható, akkor ajánljuk figyelmébe a Humidorshop.hu webáruházat, ahol számtalan minőségi termék közül válogathat, kedvező árakon és gyors szállítással.


Irányt mutatunk a világban – További friss híreket talál az eMentor.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

A szülők fele támogatná az iskolák környékének időszakos lezárását a forgalom elől

A magyar szülők mintegy fele egyetért azzal, hogy a gyermekek nagyobb biztonsága...

Egy jól szabott öltönyre minden vőlegénynek szüksége van

Öltönyök és esküvői ruházat több helyen is elérhető, de egyáltalán nem mindegy,...

Amit a bicikliváltók kapcsán tudni kell

Magyarországon a kilencvenes években kezdtek teret hódítani a mountain bike-ok, amelyek különlegessége...

Dobd fel az irodai étkezéseket izgalmas partyszendvicsekkel!

A partyszendvics és más könnyen és gyorsan fogyasztható falatok jól jöhetnek minden...