hétfő , 16 szeptember 2024
Kezdőlap Tippek Legyen saját készítésű fali díszed szárított virágokból!
Tippek

Legyen saját készítésű fali díszed szárított virágokból!

99
saját készítésű fali dekoráció

A saját készítésű dekorációval megmutathatod egyedi stílusod, miközben kiélheted kreativitásod. Emellett gyakran költséghatékonyabb és fenntarthatóbb megoldást kínál a kiegészítők terén a DIY dekor, hiszen újrahasznosított anyagokat is felhasználhatsz.

Cikkünkben ehhez igazán illeszkedő koncepciójú fali díszítést választottunk kézzel készített projektként, hiszen szárított virág felhasználásával építünk egy csodás dekorációt. Az elkészült remekmű jól illeszthető egyéb kiegészítőkhöz, melyeket beszerezhetünk a mömax fali dekoráció kínálatából is. Nézzük, hogyan készül az egyedi díszítés, és milyen anyagokat használunk fel mindehhez.

Miért épp a száraz virág?

A falon elhelyezhető díszítések általában sablonosak, hiszen a legtöbben egy posztert, polcokra helyezett könyveket, vázákat vagy emléktárgyakat tesznek a sima felületre. Azonban ennél jóval ötletesebb módon is díszíthetjük a helyiséget. A szárított virágból és vékony drótból összeálló hangulatos koszorú a nappali vagy a háló dísze is lehet.

A szárított virágokkal készült dekorációk időtálló szépséget és természetes bájt kölcsönöznek bármilyen belső térnek, megőrizve a virágok színeit és formáját. Ezek a dekorációk környezetbarát választásnak bizonyulhatnak, mivel hosszú élettartamúak és nem igényelnek folyamatos gondozást, tartósságuk garantált.

Milyen alapanyagokra van szükségünk?

A koszorúk a régmúltban a győzelem és becsület jelképei voltak, míg napjaink keresztény kultúrájában a hit, remény és megújulás szimbólumai. Otthonunk dekorációjaként becsempészhetjük ezeket a gondolatokat a szobába, így amikor rátekintünk a szépen kivitelezett száraz virág díszünkre, lelkünk is megnyugszik egy pillanatra.

Na de kezdjünk hozzá az elkészítéshez, méghozzá az alapanyagok összekészítésével. Szükségünk lesz:

  • Szárított virágokra
  • Vékony drótra
  • Ragasztópisztolyra
  • Fa vagy fém karikára
  • Díszítéshez bármire, például csipkeszalagra

Ha szeretnénk funkciót is adni a díszünknek, akkor szerezzünk be néhány kicsi csipeszt, melyek segítségével fotókat, üzeneteket tudunk a karika közepébe helyezni.

Az elkészítés folyamata

Az első lépésen túljutva kezdjük el a dekoráció összeállítását. A karika közepén keresztül futó csipkeszalagokat ragasztópisztollyal erősítsük fel. Az így kapott alapra kerülhetnek majd a csipesszel tűzdelt kiegészítők. Ez a lépés el is hagyható. Ezt követően a száraz virágokból mini csokrokat formázzunk, hátulra kerüljenek a magasabb szárú növények, és a vékony drót segítségével tudjuk összefogni a szálakat. Lehetőleg egyenletes méretű és formájú csokrok készüljenek, ezzel lesz tökéletes és harmonikus a végeredmény.

Ragasztó és drót segítségével kezdjük felfogatni a csokrokat a karikára úgy, hogy a következő csokor mindig az előtte lévő lábához legyen rögzítve, így csak a szép virágok látszanak majd, a rögzítés nem. A teljes kör formába helyezhetünk virágokat, de a trendek jelenleg inkább a féloldalas változatokat preferálják.


Irányt mutatunk a világban – További friss híreket talál az eMentor.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

A szülők fele támogatná az iskolák környékének időszakos lezárását a forgalom elől

A magyar szülők mintegy fele egyetért azzal, hogy a gyermekek nagyobb biztonsága...

Egy jól szabott öltönyre minden vőlegénynek szüksége van

Öltönyök és esküvői ruházat több helyen is elérhető, de egyáltalán nem mindegy,...

Amit a bicikliváltók kapcsán tudni kell

Magyarországon a kilencvenes években kezdtek teret hódítani a mountain bike-ok, amelyek különlegessége...

Dobd fel az irodai étkezéseket izgalmas partyszendvicsekkel!

A partyszendvics és más könnyen és gyorsan fogyasztható falatok jól jöhetnek minden...