hétfő , 16 szeptember 2024
Kezdőlap Kultúra Ünnepi fényekbe öltözik az augusztus 20-i ünnepi hétvégére a Madame Tussauds Budapest
Kultúra

Ünnepi fényekbe öltözik az augusztus 20-i ünnepi hétvégére a Madame Tussauds Budapest

394
szent istván Madame Tussauds Budapest

Ünnepi fényekbe öltözik az augusztus 20-i ünnepi hétvégére a Madame Tussauds Budapest Hauszmann csarnoka. A bejáratnál a vendégek testközelből találkozhatnak sólyommal, héjával, bagollyal, sassal, a kiállításon pedig a világ egyetlen Szent István viaszszobra is várja a látogatókat.

Különleges élményben lehet részük azoknak, akik ünnepi programként a Madame Tussauds Budapest produkciójába látogatnak el. A hosszúhétvégén extra program és látványosság várja a vendégeket. Augusztus 19-én és 20-án egy solymászmester és madarai szórakoztatják az érdeklődőket a bejárat előtt, az épület belsejében pedig korhű ruhába beöltözött animátorok tűnnek fel.

Természetesen a világ egyetlen Szent István viaszfigurájával is bárki lefotózhatja magát. Az államalapító uralkodó viaszmása Mátyás király, Kossuth Lajos, Széchenyi István és Petőfi Sándor mellett áll a Madame Tussauds Budapestnek otthont adó belvárosi palota hatalmas Hauszmann csarnokában. Amikor a látogatók a figura mellé állnak, zenei aláfestés emeli a hangulat varázsát. A figurát több hónapnyi munkával alkották meg a cég londoni műhelyében, magyar szakértők bevonásával.

Szent István megformálása nem volt éppen könnyű feladat: egyetlen korabeli ábrázolása a koronázási paláston maradt ránk. Az eredetileg misemondó ruhát még a király életében készíthették. Erről az ősi, ma a Magyar Nemzeti Múzeumban látható palástról köszön vissza ránk egyedül Szent István arca. A produkcióban látható kardot részben arról a fegyverről mintázták, amelyről a tudomány valószínűsíti, hogy legendás királyunké volt és ma Prágában őrzik. A kard kalandos úton kerülhetett Csehországba még évszázadokkal ezelőtt.

Érdemes néha felfelé is nézni, mert a nemzeti ünnep alkalmából a Hauszmann csarnokot különleges fényshow teszi még impozánsabbá, miközben olykor felcsendülnek az István, a király rockopera taktusai.  A Cinema kávézó ezekre a napokra ünnepi cukrászsüteménnyel, trikolór macaronnal készül.


Irányt mutatunk a világban – További friss híreket talál az eMentor.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Nyúl Péter és barátai – Beatrix Potter összes meséje

Ez a különleges könyv egyetlen vaskos és gyönyörű kötetben adja át az...

Kulka – Gyárfás Dorka könyve

Gyárfás Dorka lenyűgöző portrékönyve, a Kulka, egyáltalán nem átlagos színészi életrajz. Sokkal...

A Szeleburdi család – Bálint Ágnes örökzöld klasszikusa

Bálint Ágnes nevét mindenki ismeri, aki gyermekkorában olvasott magyar szerzőktől. A Szeleburdi...

Bosnyák Viktória: A sirály a király? – Egy klasszikus mese, ami nem öregszik

Bosnyák Viktória népszerű gyermekkönyvíró, akinek művei generációk olvasóit szórakoztatják és tanítják. Legismertebb...