hétfő , 7 október 2024
Kezdőlap Tippek Mit érdemes tudni az infra hősugárzóról?
Tippek

Mit érdemes tudni az infra hősugárzóról?

7
infra hősugárzó

Napjainkban egyre népszerűbbek az elektromos fűtési megoldások. E-kazánok, e-konvektorok, fűtőpanelek és -szőnyegek, ventilátoros gyorsfűtők, hőtárolós kályhák – csak néhány opció, melyek közül választhatunk.

De a Webkazánnál elérhető infra hősugárzó is tökéletes alternatíva, ha modern kiegészítő fűtési lehetőséget keresünk. Inkább kisebb helyek felfűtésére alkalmas, de rásegíthetünk vele a már meglévő rendszerek működésére is. Ilyen helyiség például a fürdőszoba, az előszoba vagy a folyosó, de egy hétvégi ház, illetve a vendéglátó egységek kültéri teraszán is jól jöhet.

Miért érdemes az elektromos fűtést választani?

Ha fűtéskorszerűsítés előtt állunk, akkor mindenképp szenteljünk némi időt az elektromos fűtési megoldások megismerésére! Nagy előnyük, hogy környezetbarát eszközök, nem bocsátanak ki semmilyen káros anyagot, nincs égéstermékük sem. A működésükhöz nincs szükség fosszilis energiahordozókra, csak elektromos áramra. Ennek köszönhetően nagyon költséghatékony az üzemeltetésük.

Mai cikkünkben az e-fűtési eszközök közül az infra hősugárzók kerülnek terítékre. Szó esik magáról a technológiáról és annak előnyeiről. De kitérünk arra is, hogy mire figyeljünk vásárlás előtt mindenképp.

Néhány szó a technológiáról

Ahogy a neve is jelzi, infra technológiáról van szó, ami a hőfelvételre képes testekre fejti ki a fűtő hatását. Vagyis nem a levegőt melegíti fel, hanem a környezetében elhelyezkedő tárgyakat és fizikumokat. Nagyon gyorsan, igazából néhány másodperc alatt kellemes hőfokot teremtenek. Így még nagyobb lesz a komfortérzetünk mellettük.

Hatékonyság minden szempontból

Az infra hősugárzók modern változatai nagyon költség- és energiahatékonyak. Ez a működési elvből is következik. Ennek köszönhetően kevesebb energia felhasználásával is nagy hatásfokon működnek, amit a rezsiszámlánk is mutatni fog.

Azok a típusok, amelyek hőfokszabályozóval is el vannak látva, még inkább igényeinkre szabhatóak.

Mobilitás és felhasználási terület

Jellemző ezekre az eszközökre az is, hogy mobilak, így bármely helyiségbe átvihetjük, ahol éppen szükség van rájuk. Csak elektromos áram kell hozzá, és máris elkezd dolgozni bármely készülék. Kültéren és beltéren is jól működnek, létezik állványos és falra szerelhető modell is közöttük.

Vásárlás előtt mire figyeljünk?

Amikor infra hősugárzót vásárolunk, első lépésként fontos tudni, hogy hol és milyen célra szeretnénk használni. Ennek függvényében már ki lehet választani a megfelelő méretet és teljesítményt. Az is lényeges, hogy az adott helyre álló vagy fekvő típus fér-e be.

De ne csak a funkcionalitást és a technikai adottságokat nézzük! Ha a készülék dizájnban is passzol az otthonunkhoz, akkor bármely helyiségbe el tudjuk helyezni. Érdemes szétnézni a Webkazán kínálatában is, hogy könnyebb legyen a választás!


Irányt mutatunk a világban – További friss híreket talál az eMentor.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Mire van szüksége egy kezdő horgásznak?

Kezdő horgászként nem feltétlenül vagyunk tisztában azzal, hogy pontosan milyen felszerelés az,...

Hogyan működik az automata karóra?

Az automata karórák nem csupán eleganciát sugároznak viselőjének, hanem befektetésnek is tökéletesek...

Túrázni induljunk mindig megfelelő felszereléssel!

A szabadidő egyik legüdítőbb eltöltése a természetjárás. Sokszor alig várjuk, hogy eljöjjön...

Ezért akar mindenki shaggy szőnyeget

Aki azt hiszi, hogy a szőnyeg egy unalmas kiegészítő, valószínűleg még sosem...