péntek , 18 október 2024
Kezdőlap Tippek A kert fényei is lehetnek különlegesek és hosszú életűek!
Tippek

A kert fényei is lehetnek különlegesek és hosszú életűek!

63
kerti világítás

Sokszor úgy érezzük, hogy kár már költeni a kerti világításra, hiszen olyan semmitmondóak, és sokszor a szezon végével dobhatjuk is ki őket. Lehangoló, és nem is kis összeg, ha összeadjuk a végére.

Csak a minőség éri meg!

Mindig az a legdrágább, ami végül a szemétben végzi. És nem sok értelme van, ha a használat rövid ideje alatt még igazi örömünket sem lelhettük benne. Válasszunk inkább minőségi termékeket, és fizessük ki egyszer az árát annak a terméknek, amely valóban a kertünk éke lehet, és hosszú időn keresztül megörvendeztet majd a szépségével.

Az Elter Világítás színvonalas kültéri lámpái között megtaláljuk azokat a modelleket, amelyek ezeknek az elvárásoknak képesek a legteljesebb mértékben megfelelni.

Mit várhatunk egy valóban modern kerti világítástól?

Napjaink elsődleges trendje a modern minimalizmus, amelyet olyan tulajdonságok jellemeznek, mint a markáns, egyenes vonalak, a letisztult elegancia és a stílusos egyszerűség. Unalmasan hangzik? Nem kell, hogy így legyen, ezúttal pedig kiváltképp nem, hiszen a fényeknek köszönhetően a játékosság vagy az izgalmas megjelenés sem fog lemaradni a listáról.

A modern lámpák ugyanis kiválóan teljesítenek a funkció terén: ellenállnak a kültéri elhelyezéssel együttjáró időjárási viszontagságoknak, megbízható fényforrásként szolgálnak, és tartósnak is bizonyulnak. Ám ez csak az egyik oldala annak a bizonyos éremnek.

Ha megnézzük a másik oldalt is, akkor azt fogjuk látni, hogy dizájnos fényárban fürdethetjük meg otthonunkat, udvarunkat, legyen szó gyakorlatilag bármely részéről. Hangulatos pompába képes öltöztetni minden felületet, amint leszállt az est.

Hogyan válasszunk?

Ha modern stílusú lámpákat választunk kültérre, akkor lényeges, hogy megfelelő IP-védettséggel rendelkezzenek, ugyanis ez tudja garantálni, hogy sem a por, sem a nedvesség nem fogja károsítani, nem fog elromlani ezek hatására, mivel nem tudnak bejutni a burkolatok mögé.

Alapvető elvárás az is, hogy tartós, strapabíró, ugyanakkor elegáns hatású anyagokból kerüljenek legyártásra a kertben elhelyezett lámpáink. Nem véletlen egyébként, hogy olyan népszerűek az acél és az alumínium alapanyagok, de fa, beton vagy akár szintetikus anyag is felhasználásra kerülhet.

A színvilág alapvetően igazodik a minimál dizájnhoz, azért semleges, visszafogott árnyalatokban elérhetőek, ami ennek köszönhetően minden környezetbe képes nagyon szépen belesimulni.

El kell döntenünk azt is, hogy szeretnénk-e, hogy cserélhető legyen a lámpáinkban a fényforrás. Ennek akkor lehet jelentősége, ha időközönként akarjuk módosítani valamelyik paraméter, például a fényerőt. Ha ilyen szándékunk nincs, akkor tökéletes az integrált LED is, ami ráadásul teljesen karbantartásmentes változat.

A legfontosabb kérdések közé tartozik, hogy hova szeretnénk tenni az új lámpákat, illetve mit várunk tőlük. Ezeket meghatározva egészen biztos, hogy rátalálunk a számunkra tökéletes modellre az Elter Világítás kínálatában.


Irányt mutatunk a világban – További friss híreket talál az eMentor.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Kényelmetlen és fájdalmas sok készülékkel ingázni

A HONOR legújabb, a HONOR Magic V3 megjelenése alkalmából megrendelt kutatásából kiderül,...

Profi eredmények műköröm zselék felhasználásával

A makulátlan megjelenéshez elengedhetetlenek az ápolt kezek. Ha szeretnénk tartós körmökre szert...

Megéri süllyeszteni a jakuzzit, vagy maradjunk a hagyományos modellnél?

A masszázsmedence számos pozitív hatást tud nyújtani nekünk, ha rendszeresen, napi szinten...

Mire van szüksége egy kezdő horgásznak?

Kezdő horgászként nem feltétlenül vagyunk tisztában azzal, hogy pontosan milyen felszerelés az,...