vasárnap , 8 szeptember 2024
Kezdőlap Tippek A teregetés problémái
Tippek

A teregetés problémái

261
szárítógép pepita

A mosás egy hétköznapi dolog, amely sok időt elvesz, annak ellenére is, hogy szerencsére ma már szuper gépekkel oldhatjuk meg a feladatot. Ott van azonban a ruhák szétválogatásán túl a szárítás problémája is, amely nem kis kihívást jelent például a panellakásban élőknek.

Mi a teendő?

Több megoldás is kínálkozik: vehetünk például külön mosógépet a Pepita.hu oldalán, és csak ezt használjuk, mellette pedig teregetünk ott, ahol tudunk. De az oldalról rendelhetünk a mosógép mellé szárítógépet is, viszont ennek is helyet kell találnunk a lakásban. Van egy harmadik lehetőség is, amely nagyon praktikus: vásároljunk egyben mosó-szárítógépet! Ebből is igen nagy a kínálat a fent említett marketplace oldalán.

A mosógép és a ruhaszárítás

Ha kisebb lakásban élünk, és a mosógépnek is alig találunk helyet, akkor mindenképp érdemes elgondolkodni azon, hogy mosó-szárítógépet helyezzünk el inkább. Ezek a szerkezetek nem feltétlenül szélesek, kaphatók már keskenyebb kialakításúak is.

Ha nem élünk a lehetőséggel, akkor előfordulhat, hogy egy-egy nagymosás alkalmával még a konyhában is teregetnünk kell: a frissen mosott ruhák pedig beveszik az ottani szagokat. Ez nem túl szerencsés.

De az sem túl jó dolog, ha a szobákat töltjük meg a száradó ruhákkal: a páratartalom megnövekedhet, és ha túl magas lesz, az penészedéshez vezethet. Ez csak újabb problémát fog szülni.

Akinek van udvara vagy erkélye, ott is elhelyezheti a ruhaszárítót, de csak jó időben. Télen szintén a lakás belsejében kell megoldani a teregetést. Fokozza a gondokat, ha eleve kicsi az élettér, kutya vagy macska is van a lakásban vagy kisebb gyermekek.

A szárítógép helye a lakásban

A szárítógépek ára ma már nem olyan vészes, mint korábban, éppen ezért érdemes megfontolni a beszerzésüket. Lehet, hogy az lesz a kérdés: hova tegyem a plusz egy gépet? Nos, erre a válasz az, ahol helyet találsz.

Ha nagyobb családi házban élsz, akkor sem kell feltétlenül a fürdőszobába tenni a szárítógépet, ez az eszköz jól megvan egy nyári konyhában, alagsorban is például. Vannak olyan kialakítások is, ahol a szárítógép pont akkora méretű, mint a mosógép, így egymás tetejére tehetők a fürdőben.

Ha azonban egyik megoldás sem jöhet szóba, vagy nem szimpatikus neked, akkor még mindig ott vannak a mosó-szárítógépek.

A szárítógép több okból is praktikus dolog

Azok, akiknek a birtokukban van már egy ilyen eszköz, csak dicsérni tudják. A szárítógép által nemcsak lerövidül az idő, míg a ruha újra használható lesz, hanem azért is praktikus, mert bármikor használható.

A szárítógépek által a ruhák puhábbak is lesznek – nem véletlenül használják a szépségszalonokban is a kendők, törölközők szárítására ezeket a készülékeket.

Kisgyermekes családok esetében nagyon nagy áldás lehet egy sima szárító vagy egy mosó-szárítógép, amelyben a bodyk, rugdalózók, ágyneműk, textilpelusok fertőtlenítésen is átesnek a magas hőfok által.

Nézz szét a Pepita.hu kínálatában, és olvasd el a termékleírásokat, hogy el tudd dönteni, melyik modell lesz a legmegfelelőbb számodra! A teregetés helyett válassz modernebb megoldást!


Irányt mutatunk a világban – További friss híreket talál az eMentor.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Autóba hagyta a kulcsát? Van megoldás

Néha nem is gondolnánk, hogy apró figyelmetlenségek mekkora gondot, és fejtörést tudnak...

Kőhatású csempék, amikkel kreativitást csempészhetünk az otthonunkba

Az otthonunk igényeink szerint történő kialakítása mindig egy izgalmas projekt, amibe lelkesen...

Ezért jelent kihívást a költöztetés Pest Vármegye területén

A költözés számos kihívással vár bennünket, ami néhány község esetében kiemelt figyelmet...

Teremts otthonos teraszt kényelmes kerti székekkel!

A tavaszi, nyári és kora őszi időszakban egy erkély, terasz vagy kert...