csütörtök , 19 szeptember 2024
Kezdőlap Egészség Allantoin – egy kiváló hatóanyag, aminek használatát érdemes beépíteni a napi bőrápolási rutinba
Egészség

Allantoin – egy kiváló hatóanyag, aminek használatát érdemes beépíteni a napi bőrápolási rutinba

103
Allantoin hatóanyag kozmetika

A bőrünk a legnagyobb szervünk, amelynek funkciója a testünk védelme a külső hatásokkal szemben, ezért fontos, hogy olyan legyen az állapota, ami által erre a feladatra képes. Az is lényeges, hogy lehetősége legyen a regenerációra, hiszen az egészségéhez ez is elengedhetetlen.

A boltok, a drogériák polcain rengeteg különböző hatóanyagú kozmetikai terméket találunk, amelyek nem feltétlenül vannak pozitív hatással a bőrünkre, a szervezetünkre. Nagyon nagy igény van manapság a természetességre, egyre többen keresik azokat a termékeket, melyekben nincsenek káros anyagok. Ám ehhez nagy szakértelem kell, és sok esetben egy erős szemüveg, hiszen az apró betűs rész alig látszik, de ha el is tudjuk olvasni, még ki kell deríteni, hogy melyik kifejezés mit jelent.

Ennél egyszerűbb saját magunknak előállítani ezeket a készítményeket, és akkor biztosak lehetünk benne, hogy az van bennük, amit mi beletettünk. Ebben a cikkben az allantoin nevű hatóanyagot szeretnénk bemutatni, ami sokoldalú tulajdonságainak köszönhetően nagyon népszerű a kozmetikai szerekben. A Soapcenter kozmetikai hatóanyagainak kínálatából beszerezhetjük, és használhatjuk a saját készítményeinkhez.

Nyugtatja és regenerálja a bőrt

Egy fehér, szagtalan és por állagú alapanyagról van szó, amit a natúrkozmetikumok gyártói is szívesen alkalmaznak különféle pozitív hatásainak köszönhetően. Gyulladáscsökkentő, bőrnyugtató, regeneráló hatása van. Különlegessége, hogy a külső felhasználás mellett belsőleg is alkalmazható.

A feketenadálytő-kivonat, a lándzsás útifű is tartalmazza, de feketenadálytő-teákban is találkozhatunk vele. Bár az allantoin megtalálható a természetben is, manapság a legtöbb esetben szintetikusan állítják elő.

Nézzük az allantoin felhasználási területeit!

Fényvédő készítményekben, bőrápolókban, testápolókban, nyugtató krémekben kiválóan helytáll. Száraz és irritált bőrre is nagyon jó hatással van az allantoin, tehát ezen a területen is megállja a helyét.

Az idősebb és a legifjabb korosztálynak szánt termékekben is optimálisak. Előbbi esetben a ránctalanító, öregedésgátló, regeneráló hatása miatt, utóbbiakban pedig azért, mert annyira biztonságos anyag, hogy csecsemőkre nézve sem ártalmas.

Ne feledkezzünk meg a kamaszokról sem, akik gyakorta küzdenek pattanásokkal. Ez az anyag erre a bőrproblémára is pozitívan hat, hiszen kiválóan helyreállítja a bőr szerkezetét. Javítja a bőr textúráját és rugalmasságát, puhává és egészségessé teszi azt. Biztosítja a hidratáltságot, segít eltávolítani az elhalt hámsejteket.

Az allantoin felhasználása szinte mindenkinek előnyös

Láthatjuk, mennyi kiváló tulajdonsággal rendelkezik az allantoin, ami regenerálja, megnyugtatja, hidratálja, pattanástalanítja a bőrt. Csökkenti a gyulladásokat, enyhíti a bőrirritációt, és védi a bőrt a káros hatásokkal szemben.

Olyan csodaszer, amit érdemes beépíteni a napi bőrápolási rutinba, hogy ragyogóan egészséges legyen a külsőnk.


Irányt mutatunk a világban – További friss híreket talál az eMentor.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

A túlsúly és a rák közötti összefüggések nyomába felhizlalt egerek segítségével eredtek magyar kutatók

Az elhízás – ma már bizonyítottan – az egész testre kiterjedő gyulladást...

Háromdimenziós tervezéssel végeznek állkapocshelyreállító műtéteket a Semmelweisen

Akár teljesen új állcsontot is kaphatnak a Semmelweis Egyetemen azok, akiknek daganatos...

Mikrós lecsó – a legfinomabb megúszós vacsoraötlet nyárra

A modern konyha csendes forradalma: a mikrohullámú sütők. Ezek az eszközök nem...

Hamarosan könnyebben juthatnak megfelelő új veséhez a donorra váró betegek

Vélhetően még az idén elindul az új hazai vesecsereprogram, amely nagyban megnöveli...