vasárnap , 6 október 2024
Kezdőlap Tippek Túrázni induljunk mindig megfelelő felszereléssel!
Tippek

Túrázni induljunk mindig megfelelő felszereléssel!

61
columbia mountex

A szabadidő egyik legüdítőbb eltöltése a természetjárás. Sokszor alig várjuk, hogy eljöjjön az idő, hogy nekiindulhassunk a kirándulásnak. A lényeg, hogy kint legyünk a szabadban, az erdőben, a fák között, hegyen-völgyön járva, vízparton sétálva.

Mindehhez szükségünk van egy jól pakolható hátizsákra, kényelmes lábbelire és praktikus túraöltözetre. Dobjunk be nyáron fürdőruhát, télen sapkát, sálat a táskánkba, és indulhatunk is!

A Mountex weboldalán böngészve a Columbia termékei között rengeteg felszerelést találunk, amely céljainknak és igényeinknek egyaránt megfelel.

Hogyan született meg a márka?

Az egyesült államokbeli Oregon államban alapított cég 1938-ban jött létre az addig kalapüzletet vezető Lanform házaspár elképzelései alapján. Nevét az ottani Columbia folyóról kapta. Ma már síruházat, túraöltözék, szandál, cipő, bakancs, kemping- és túrafelszerelések innovációja, gyártása és forgalmazása a fő profil.

Néhány érdekesség a Columbiáról

2001-ben már ez volt az USA legnagyobb síruházati márkája. 2008-ban szponzoráltak egy Tour de France-on versenyző kerékpáros csapatot. A terjeszkedés folytatódott, egyre több országban nyitottak üzletet. Népszerűsége Észak-Amerika, Dél-Amerika, Európa, Ázsia, Ausztrália és Új-Zéland területén is töretlen.

A termékek funkcionalitásukban tökéletesen működnek, számos újítással az outdoor piacon. Kifogástalan hőszigetelés, szél- és vízállóság, egyben jól lélegző viseletek, UV-védelem, kitűnő az izzadság elvezetése és tökéletes a párologtató képesség.

A lábbeliknél maximális tapadás a talp kialakításának köszönhetően, valamint könnyű, rugalmas komfortosan párnázott középtalp.

Hogyan válasszunk a Columbia lábbelik közül?

Ha a túra előtt nehezen döntenénk arról, milyen cipőt is húzzunk a lábunkra, gondoljuk át a következő információkat! Lényeges a táv hossza, az időjárás, és az is, hogy milyen terepen fogunk kirándulni.

Egyenetlenebb, sziklás helyre lábstabilizáló lábbeli szükséges. Simább talajon könnyebb félcipő is szóba jöhet. Legyen 2-3 cipőnk a különböző túrákra és terepekre.

Többnapos, hátizsákos kirándulásokra merevebb talpú, magas szárú, vízálló bakancs lehet a megoldás, ami stabilan tartja a bokát, lábat. Könnyedebb sétákra, gyaloglásra praktikus a túracipő. Téli hónapokban lazább barangolásokhoz választhatunk hótaposót.

A Columbia ruházati árui

A sapkától a lábbeliig a legtöbb sportterméket megtaláljuk. Fontos az alsóruházat, az aláöltözet, pólók, felsők, pulóverek beszerzése. Lényeges, hogy legyen a ruhatárban többféle évszaknak megfelelő túranadrág, valamint mellény és kabát.

A Columbia világszerte népszerű. A Mountex kínálatában megvásárolható sportruházati és sportfelszerelési termékek között az elképzeléseinknek legmegfelelőbb darabokat is biztosan megtaláljuk.


Irányt mutatunk a világban – További friss híreket talál az eMentor.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Hogyan működik az automata karóra?

Az automata karórák nem csupán eleganciát sugároznak viselőjének, hanem befektetésnek is tökéletesek...

Ezért akar mindenki shaggy szőnyeget

Aki azt hiszi, hogy a szőnyeg egy unalmas kiegészítő, valószínűleg még sosem...

A szülők fele támogatná az iskolák környékének időszakos lezárását a forgalom elől

A magyar szülők mintegy fele egyetért azzal, hogy a gyermekek nagyobb biztonsága...

Egy jól szabott öltönyre minden vőlegénynek szüksége van

Öltönyök és esküvői ruházat több helyen is elérhető, de egyáltalán nem mindegy,...