hétfő , 7 október 2024
Kezdőlap Tippek Mire van szüksége egy kezdő horgásznak?
Tippek

Mire van szüksége egy kezdő horgásznak?

16
kezdő horgász

Kezdő horgászként nem feltétlenül vagyunk tisztában azzal, hogy pontosan milyen felszerelés az, amire nekünk biztosan szükségünk van. Sokszor esünk abba a hibába, hogy feleslegesen szerzünk be eszközöket, ugyanakkor néhány alapvető fontosságú kiegészítőről pedig elfeledkezünk.

Ebben a cikkben most adunk néhány tippet, hogy mire érdemes egy kezdő horgásznak figyelnie a felszerelések és a kiegészítők beszerzésekor. A Fishinda horgászfelszereléseinek kategóriájában gyakorlatilag mindent megtalálhatunk, ami csak kellhet, így érdemes alaposan átböngészni a kínálatot.

Horgászbotok és csalik

A legelső, amit biztosan nem felejtünk el, a horgászbot. Annak megfelelően, hogy milyen halra és milyen technikával szeretnénk menni, más-más bot kiválasztása szükséges. Kezdőként érdemes lehet univerzális horgászbotot vásárolni, amely valójában bármilyen technikához használható.

A későbbiekben, ha már van rutinunk, el tudjuk dönteni, hogy melyik az az irány, ami a legközelebb áll hozzánk, és milyen területekre akarunk horgászni járni. Ez ugyanis többek között azt is meghatározza, hogy milyen halat foghatunk, az pedig már adja a hozzá megfelelő techinkát. Amikor megvan a technika, akkor ahhoz mérten tudunk speciálisan annak megfelelő horgászbotot választani.

Alapfelszerelések

Alapfelszerelés a bot mellett az orsó, a horgok, az úszó, az etetők és a kapásjelzők is. Itt szintén igaz az, hogy az alapfelszerelést meghatározza a horgászat technikája és hogy milyen halakra akarunk menni. De az orsó, a csali és a kapásjelző – vagy az úszó – egészen biztosan nem elhagyható kiegészítők.

Orsóból igyekezzünk olyat választani, ami könnyen kezelhető, és a damil erőssége és vastagsága nagyobb halakkal is elbír, hogy a kifárasztásnál ne okozzon ez problémát. A horgok mérete és típusa a halaktól függ, pontyhorgászathoz például hosszú szárú, erős horgot érdemes választani, jellemzően minimum 2-es vagy 4-es méretben. Kezdőként érdemes természetes csalikkal kísérletezni, mint a kukorica vagy a giliszta, esetleg a csontkukac, mivel ezek univerzálisak és könnyen beszerezhetők.

Fontos kiegészítők

A szák és a haltartó elengedhetetlen. A kifogott példányok kiemelését szák nélkül nehezen tudjuk kivitelezni, főleg, ha egy nagyobb méretű halról beszélünk. A haltartó esetében pedig a méretet érdemes annak függvényében kiválasztani, hogy milyen típusokra akarunk menni. Kezdő horgászként egy kisebb méretű, néhány karikás haltartó háló is elég lesz, nem kell azonnal a legnagyobb méretek közül válogatni.

A felszereléshez válasszunk olyan táskát, amelyben kényelmesen elfér minden, illetve rendet tudunk tartani. Fontos, hogy mindennek meg legyen a saját helye, hogy a vízparton ne kelljen mindent egyesével keresgélni, ezért figyeljünk arra, hogy a táskánkban mindig a lehető legnagyobb rendezettség uralkodjon.

Ha szeretnénk minőségi termékek közül válogatni, a Fishinda marketplace oldalán megtalálunk minden fontos felszerelést és kiegészítőt.


Irányt mutatunk a világban – További friss híreket talál az eMentor.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Mit érdemes tudni az infra hősugárzóról?

Napjainkban egyre népszerűbbek az elektromos fűtési megoldások. E-kazánok, e-konvektorok, fűtőpanelek és -szőnyegek,...

Hogyan működik az automata karóra?

Az automata karórák nem csupán eleganciát sugároznak viselőjének, hanem befektetésnek is tökéletesek...

Túrázni induljunk mindig megfelelő felszereléssel!

A szabadidő egyik legüdítőbb eltöltése a természetjárás. Sokszor alig várjuk, hogy eljöjjön...

Ezért akar mindenki shaggy szőnyeget

Aki azt hiszi, hogy a szőnyeg egy unalmas kiegészítő, valószínűleg még sosem...