péntek , 18 október 2024
Kezdőlap Tippek Megéri süllyeszteni a jakuzzit, vagy maradjunk a hagyományos modellnél?
Tippek

Megéri süllyeszteni a jakuzzit, vagy maradjunk a hagyományos modellnél?

66
süllyesztett masszázsmedence jakuzzi

A masszázsmedence számos pozitív hatást tud nyújtani nekünk, ha rendszeresen, napi szinten beiktatjuk az életünkbe a használatát. Támogatja a testi-lelki egyensúlyunkat, csökkenti a stresszt, ellazítja az izmainkat.

Sokan szeretnénk otthonra is egyet…

Nem véletlen, hogy egyre többen vagyunk azok, akik szívesen áldoznak arra, hogy az otthonukban is legyen egy jakuzzi, amiben akár a hétköznapokon is lehetőség adódik egy kis ellazulásra.

Kiválasztani azonban egyáltalán nem egyszerű az ideális modellt, elég ehhez megnézni a SpaTrend színvonalas masszázsmedence kínálatát, és akkor még semmit sem mondtunk olyan kérdésekről, hogy milyen módon legyen majd a medence elhelyezve a kertünkben. Sokan kacérkodnak a süllyesztett jakuzzi gondolatával – nézzük meg, hogy milyen előnyökkel járhat ez a megoldás!

Miért tartjuk jó ötletnek a süllyesztett elhelyezést?

Előfordul, hogy csak kisebb terület áll rendelkezésre akár a teraszon, akár a kertben, akár egyszerre mindkettőben is. Ilyenkor bizony szeretnénk, ha optikailag minél kevesebb tárgy korlátozná le a látványt, hiszen úgy nagyobbnak, tágasabbnak érezzük a teret.

Egy süllyesztett masszázsmedence pedig teljesen egy szintre tehető a talajjal, és le is lehet fedni adott esetben, habár a járható felület kialakítását kivéve ez önmagában más tevékenységre nem teszi használhatóvá a területet.

Szintén gondolhatjuk úgy, hogy egyszerűbb így a beszállás, ami esetleg idősebbek számára egyszerűbbé teszi a jakuzzi használatát. Ez ugyanakkor már hátrány is lehet.

Miért nem javasolt a süllyesztés?

Ha már megnéztük a pozitívumokat, foglalkozzunk kicsit a hátrányokkal is. Ha a masszázsmedencét a talajjal egy szintre tesszük, akkor balesetveszélyes is lehet: elég, ha kicsit nem figyelünk oda, ráadásul kisgyerekek vagy kisállatok számára még komolyabb veszélyforrást tud ebben a formában jelenteni, és ha nem tudnak még ügyesen kimászni belőle, akkor bizony egy fedetlen jakuzziból komoly baj is lehet.

Akkor sem jó döntés ez a megoldás, ha szeretnénk thermotetőt a medencére, amely megóvja a benne lévő vizet a szennyeződésektől, valamint segít megőrizni a kellemes hőfokát is. Ezek úgy vannak kialakítva, hogy csak szabadon álló modellhez lehet illeszteni és alkalmazni őket.

A hagyományos a legjobb döntés?

Ha már a víz tisztasága szóba került, fontos megemlítenünk azt a tényt is, hogy bizony időnként takarítási, illetve karbantartási teendők is adódhatnak, amely során előfordulhat, hogy hozzá kell férnünk a csövekhez, szerelvényekhez is.

Ezt a feladatot viszont nagyon macerás megvalósítani egy süllyesztett modellnél, míg a hagyományos masszázsmedencéknél ez rutinfeladat.

Ráadásul igazán esztétikus, exkluzív kivitelek közül választhatunk, ha szeretnénk, akkor akár a beszállást is megkönnyítő lépcsővel együtt, és ha mégis keretet szeretnénk neki, még azt is építhetünk a szabadon álló modellekhez. Te melyik megoldást fogod választani?


Irányt mutatunk a világban – További friss híreket talál az eMentor.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Kényelmetlen és fájdalmas sok készülékkel ingázni

A HONOR legújabb, a HONOR Magic V3 megjelenése alkalmából megrendelt kutatásából kiderül,...

Profi eredmények műköröm zselék felhasználásával

A makulátlan megjelenéshez elengedhetetlenek az ápolt kezek. Ha szeretnénk tartós körmökre szert...

A kert fényei is lehetnek különlegesek és hosszú életűek!

Sokszor úgy érezzük, hogy kár már költeni a kerti világításra, hiszen olyan...

Mire van szüksége egy kezdő horgásznak?

Kezdő horgászként nem feltétlenül vagyunk tisztában azzal, hogy pontosan milyen felszerelés az,...