szerda , 24 április 2024
Kezdőlap Gazdaság Számlanyitás 3 perc alatt, átutalás azonnal
Gazdaság

Számlanyitás 3 perc alatt, átutalás azonnal

297
Peak Hungary, a Columbus Magántőkealap és a fülöp-szigeteki Rizal Commercial Banking Corporation (RCBC) együttműködése

Magyar fintech megoldás a globális piacon

A globális pénzátutalási piacon egyedülálló digitális fizetési megoldás fejlesztéséről és bevezetéséről állapodott meg a Peak Hungary, a Columbus Magántőkealap és a fülöp-szigeteki Rizal Commercial Banking Corporation (RCBC). 

A „Fintech Synergy for Overseas filippinos” című dokumentumot a Magyarország és a Fülöp-szigetek közötti diplomáciai kapcsolatfelvétel 50. évfordulója alkalmából megrendezett eseménysorozat keretében írták alá a felek: Eugene S. Acevedo, az RCBC elnök-vezérigazgatója, Lito Villanueva, az RCBC ügyvezető alelnöke, innovációs és integrációs vezérigazgatója, Rudas Gábor a Columbus vezérigazgatója és Suppan Márton, a Peak vezérigazgatója.

Az együttműködés révén a világ első olyan megoldása jön létre, amely valós idejű pénzküldést tesz lehetővé európai számláról fülöp-szigeteki bankszámlára. A terv megvalósítására a Peak Hungary és a Columbus Magántőkealap közös vállalatot hoz létre, amely a Peak informatikai infrastruktúrájára és megoldásaira építve fejleszti a különböző pénzügyi szolgáltatásokat és az alkalmazásokat együttműködve fülöp-szigeteki partnerével, az RCBC-vel.

A szolgáltatás első szakasza a tervek szerint a jövő év első negyedében indul Magyarországon. Ennek keretében a külföldön dolgozó filippínó munkavállalók 3 percen belül nyithatják meg számlájukat, a tranzakciók valós időben lebonyolításra kerülnek a szükséges devizakonverzióval együtt. A tervek szerint ezt követően a Peak által fejlesztett mobilapplikációba folyamatosan érkeznek majd egyéb pénzügyi termékek (megtakarítás, biztosítás, hitel stb.), közben a sikeres magyar pilot után Európa egyéb térségeiben is megjelennek a megoldással.

“Az RCBC, a Peak és a Columbus együttműködés újradefiniálja a nemzetközi átutalásokat transznacionális partnerségek létrehozásával, amelyek megmutatják, hogy a digitális banki szolgáltatások jövője egy határok nélküli pénzügyi világ, ahol az emberek képesek elérni rövid és hosszú távú céljaikat, bárhol is legyenek a világban, bármikor, ha szükségesnek tartják azt” – emelte ki Lito Villanueva, az RCBC ügyvezető alelnöke, innovációs és integrációs vezérigazgatója.

„A soha nem látott munkaerő-áramlás új helyzet elé állítja a világot, ami lehetőségek sorát tárja az agilis, gyorsreagálású cégek és a kontinenseken átívelő együttműködések elé. Ilyen lehetőség választ adni a harmadik országból érkező munkavállalók pénzügyi kihívásaira. 10 éves történetünk leggyorsabban létrejött együttműködése a Peak – RCBC – Columbus kooperáció, ez is jól jelzi a hatalmas piaci igényt. A három aláíró fél mellett köszönet illeti a Külgazdasági és Külügyminisztériumot is azért az odaadó munkáért, amellyel támogatják és segítik ezt az interkontinentális együttműködést” – mondta el Suppan Márton, a Peak alapító vezérigazgatója.

A megállapodással egy ígéretes hazai vállalkozás külföldi piaci terjeszkedését segíti a Columbus Magántőkealap. Az együttműködés rövid időn belül akár az USA piacára is kiterjeszthető” – tette hozzá Rudas Gábor a Columbus vezérigazgatója.


Irányt mutatunk a világban – További friss híreket talál az eMentor.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Világelső lett az ELTE médiajogászainak írásbeli beadványa

A Monroe E. Price médiajogi, szólásszabadsági és adatvédelmi verseny oxfordi döntőjében az ELTE –...

Júniusban indul a közvetlen Kanton-Budapest járat

Június 27-től a China Southern Airlines heti négyszer közlekedő járatot indít Kantonba,...

Országos vállalkozásfejlesztési rendezvénysorozat indul: fókuszban a Mesterséges Intelligencia

Április 17-én Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter jelenlétében indult el Debrecenben, a tíz...

30 százalékos díjkedvezmény az európai szabadalmi díjakból

Az Európai Szabadalmi Hivatal (EPO) bejelentette, hogy 2024. április 1-jétől mikroszervezetek számára...