szombat , 22 június 2024
Kezdőlap Technológia Átlátszó autóantennát mutat be az LG
Technológia

Átlátszó autóantennát mutat be az LG

208
átlátszó autóantenna

Az LG Electronics (LG) a 2024-es CES-en mutatja be az autók számára tervezett, közvetlenül a jármű szélvédőjére helyezhető, átlátszó fólia típusú antennáját, amelyet a neves francia üveggyártóval, a Saint-Gobain Sekurittal együttműködve alkotott meg. A vállalat transzparens telematikai megoldása egy olyan, az iparágat átalakító távközlési technológia, amely várhatóan számottevő hatással lesz majd a gyorsan fejlődő mobilitási ágazatra, miközben tovább erősíti az LG pozícióját az autóipari megoldások piacán.

Az autóipar – ahol ma már az elektromos járművek jelentik a normát, illetve hamarosan megérkeznek az autonóm és szoftveresen definiált járművek is – az összekapcsolhatóság forradalma előtt áll. Ez az átalakulás olyan élvonalbeli távközlési környezeteket igényel, amelyek képesek a valós idejű adatcserére a csúcstechnológiájú személyes terekben.

Az LG átlátszó antennáját – amely üvegre helyezett vagy üvegbe épített megoldásként is elérhető lesz – úgy tervezték, hogy a különböző üvegtípusokkal és járművekkel is kompatibilis legyen. Az, hogy a fóliát nagy kiterjedésű felületen lehet alkalmazni, garantálja a megbízható távközlési teljesítményt, továbbá skálázhatóságot biztosít a megnövekedett hálózati forgalom kezeléséhez. Az LG legújabb telematikai innovációja rendkívül széles körben adaptálható, az 5G, a GNSS (Global Navigation Satellite System, globális navigációs műholdrendszer) és a wifi támogatásával pedig továbbfejlesztett csatlakozási lehetőségeket kínál.

Az átlátszó antenna zökkenőmentesen beépíthető az autók szélvédőjébe vagy az üvegből készült napfénytetőjükbe. Ez azt jelenti, hogy a járműgyártóknak az új modellek kifejlesztésekor nem kell engedményeket tenniük a formatervezés terén, mivel nincs szükség a hagyományos antennák elhelyezéséhez általában szükséges elemekre, burkolatokra. A film típusú antenna az LG több mint 80 szabadalmaztatott innovációját vonultatja fel, köztük az antennaminták átlátszóvá tételét szolgáló tervezési metódust és az átlátszó elektródatechnológiát.

„Örömmel mutatjuk be az LG átlátszó antennatechnológiáját tartalmazó intelligens üvegünket” – mondta Thibaut Heitz, a Saint-Gobain Sekurit innovációs és K+F igazgatója. „A járműalkatrész-megoldások terén vezető szerepet betöltő LG-vel együttműködve úttörő munkát végzünk a járműtávközlés terén. Közös célunk, hogy gazdagabb és egyedülálló járműfedélzeti környezetet biztosítsunk, megvalósítva ezzel a mobilitás jövőjét.”

„A Saint-Gobain Sekurittal való szoros együttműködésünk révén megalkotott átlátszó antenna egy olyan új generációs termék, amely járműtesztek során bizonyította az autóipari alkalmazásokhoz szükséges kivételes kommunikációs teljesítményét” – mondta Eun Seok-hyun, az LG járműalkatrész-üzletágának elnöke. „A telematika és az autóipari megoldások globális vezetőjeként, az LG elkötelezett a technológiai képességeinek fejlesztése mellett, és a jövőben is olyan új megoldásokat fog bemutatni, amelyek a mobilitási élmény fejlődését ösztönzik.”

Forrás: LG Electronics


Irányt mutatunk a világban – További friss híreket talál az eMentor.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Rengeteg okoseszközzel bővült a Huawei kínálata

A FIT 3 okosóra májusi bemutatója után számos újabb eszközt hozott a...

iRobot Roomba Combo J9+ teszt: tökéletes robotporszívó minden helyzetre

Az iRobot Roomba Combo J9+ a legújabb prémium minőségű robotporszívó, mely a...

Tiltás helyett beszélgetés: így válhatunk tudatos digitális szülőkké

Nem kérdés, hogy a mai gyerekek már egy olyan digitális korba születtek,...

Owlet Okos zokni és okos bébifigyelő kamera

Legyen minden pillanat nyugodt a babával Az Owlet sokkal többet nyújt egy...