hétfő , 20 május 2024
Kezdőlap Technológia Hazai kerékpármárkák nemzetközi sikerekkel
Technológia

Hazai kerékpármárkák nemzetközi sikerekkel

146
gepida

A kerékpározás világában nagy ereje van a márkának, mivel néhány nagy név hallatán, biztosan tudjuk, hogy jó döntést hozunk. Igaz ez a bringákra és a speciális alkatrészekre, kiegészítőkre is. Hazánkban ugyancsak születtek olyan márkák, amelyek csaknem 25-30 éves múlttal rendelkeznek, s termékeiknek minősége magyar fejlesztők áldozatos munkájának gyümölcse.

A következő cikkben most egy ilyen megbízható, magyar márka kínálatáról és termékeiről lesz szó. Tarts velünk és merüljünk el együtt a témában!

Miért annyira fontos a márka?

A márkás produktumok az élet minden területén jelen vannak. Ezek tulajdonképpen garantálják számunkra a minőséget, a hosszú távú használatot. A Bikepro.hu kerékpáros webshop Gepida kínálata például abban segít nekünk, hogy megtaláljuk a megfelelő termékeket.

Néhány ember azt gondolja, hogy csak a márkanevet fizeti meg, azonban ez abszolút cáfolható. Gondoljunk csak bele! Mennyivel tovább tart egy márkás cipő vagy elektronikai eszköz, mint egy noname darab, Ugyanez igaz a kerékpárokra is. Nem szabad tehát az efféle produktumok árán spórolni.

Gepida, egy magyar bringás márka nyomában

A rendszerváltást követően kezdődött el a Gepida története, s a gyártó már az 1998-as években is nemzetközi kiállításokon vett részt termékeivel. Modelljeit már a kezdetek alatt is elismerték, a kelet-európai gyártók közül elsőként vezette be az ISO 9002 minőségbiztosítási rendszert.

2008-ban piacra dobta az első elektromos kerékpárt, ami bővítette az üzleti partnerek körét is. A Gepida bringák Franciaország, Svájc és Anglia piacát is elérték, ráadásul a vállalat már a Taipei Show kiállításon is jelen van.

Érdekes Gepida-fejlesztések

A pedelec kerékpárok területén, a Gepida három meghajtás-beszállítóval is együttműködik, gondolunk itt a városi, túra-, trekking-, illetve már tandemmodell közt hajtómű-integrált Bosch, Yamaha és saját GPDS meghajtásokra.

A nem pedelec kerékpárok esetében szintén számos érdekes fejlesztéssel találkozhatunk: a hagyományos montik között az Asgard modell kerül továbbra is a toplista élére, hidroformingos, hőkezelt 6061-es aluötvözet-vázzal, prémium Shimano Deore/XT felszereltséggel.

Mit ad nekünk a Gepida kínálata? 

Ahogy azt láthatjuk, a Gepida kínálatában elég sokféle produktum akad. Ebben tulajdonképpen a teljes kerékpártípus választékot megtaláljuk, mégis a gyártó erőssége a túrakerékpárok világában mutatkozik meg.

Nem szabad megfeledkezni azokról a masszív alkatrészekről sem, amelyek megkönnyítik a tekerést. A Gepida többek között villákat, sárvédő kiegészítőket, nyeregcső bilincseket és kerékpár vázakat egyaránt értékesít.

A Gepida tehát egy igazi magyar büszkeség, nem véletlen, hogy sok bringás kifejezetten ehhez a márkához ragaszkodik.


Irányt mutatunk a világban – További friss híreket talál az eMentor.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Copilot for Microsoft 365 már magyarul is

A Microsoft bejelentése szerint 16 újabb nyelvvel gyarapodott azon nyelvek száma, amelyeket...

Az új MINI Aceman világpremierje

„A MINI Aceman egy erős egyéniség, saját fiatalos jegyekkel a MINI új...

Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

Komoly szakmai kritériumok alapján választotta ki a világ 250 legjobb EdTech cégét...

Környezetvédelmi Innovációs Díjat nyert a műegyetemi fiatalok innovációja

A világ első fújós dezodor újratöltő megoldásáért kapott rangos elismerést a Respray...