szombat , 27 július 2024
Kezdőlap Tippek Elengedhetetlen sminktermékek a kezdő sminkelők számára
Tippek

Elengedhetetlen sminktermékek a kezdő sminkelők számára

296
smink alapozó douglas

A mai cikkünkben azokat a sminktermékeket szedtük össze, amelyeket véleményünk szerint egy kezdőnek mindenképpen érdemes beszereznie ahhoz, hogy egy alapsminket el tudjon készíteni.

Alapozó

Az alapozó segít elsimítani a bőr textúráját, egységesíteni a bőrszínt és meghosszabbítani a smink tartósságát, így ez a termék semmiképpen sem hiányozhat a repertoárodból. Hogy melyik változata lesz számodra az ideális, azt leginkább a bőrtípusod és a bőrszíned határozza meg.

Ha például száraz a bőröd, akkor a L’Oréal Paris True Match vagy a Naj Oleari Lasting Veil Foundation a DOUGLAS alapozóinak kínálatából tökéletes választás lehet a számodra. Ezek a készítmények ugyanis olyan összetevőket tartalmaznak, mint a hialuronsav vagy a glicerin, amelyek segítenek a bőr hidratálásában és a finomvonalak, ráncok kitöltésében.

A kombinált vagy zsíros bőrre pedig az olajmentes, mattító alapozók az ideálisak, mivel segítenek kontrollálni a bőr zsírosodását, és csökkenteni a pórusok láthatóságát. Arról nem is beszélve, hogy sokkal tartósabbak, mint a hidratáló alapozók, így a nap folyamán jóval kevesebbszer kell őket korrigálni.

Korrektor

A korrektor egy nagyszerű eszköz a pattanások, a különböző bőrhibák és a sötét karikák elfedésére, ezért sem hiányozhat a repertoárodból. Hogy melyik változatát választod, az csakis a preferenciáidon múlik.

A szilárdabb textúrájú, „vastagabb” állagú termékek mellett szól például, hogy jobban fednek. A bennük lévő nagyobb mennyiségű pigmentnek és púderanyagnak köszönhetően ugyanis képesek jobban beülni a szem körüli apró ráncocskákba. Mindemellett viszont jóval nehezebb is őket eldolgozni.

Púder

Bár egyesek hajlamosak feleslegesnek tekinteni, de a púder használata rengeteget számít. Segít anélkül fixálni a sminket, hogy megváltoztatná az arcod színét, és belerondítana az alapozóba. Mindemellett pedig még selymes, puha hatást is kölcsönöz a bőrnek, és a fénylő arc ellen is jó szolgálatot tesz, ha nem olajmentes vagy matt alapozót használsz.

Kapható belőle laza por és préselt kompakt változat is, amelyek közül mi inkább az utóbbit javasoljuk a kezdők számára, mivel sokkal könnyebb vele bánni. Az egyik kedvencünk a DOUGLAS Make-up Mattifying púder, ami talán nem a legolcsóbb a drogériás termékek közé tartozik, viszont cserébe megbízhatóan és hosszú órákon keresztül mattít.

Natúr szemhéjpúder paletta

Ahhoz, hogy természetes nappali vagy sötétebb alkalmi sminket is tudj készíteni, érdemes egy legalább 3 vagy 4 natúr színből álló szemhéjpúderpalettát is beszerezned. Két kedvencünk ebben a kategóriában a youstar WILD NATURE Makeup Palette illetve a MAC Connect In Colour Palette, amelyek mindegyike megtalálható egyébként a DOUGLAS kínálatában.

Végül a szempillaspirál és a szájfény

Mivel a szemek és a száj hangsúlyozása a sminkelés egyik legkardinálisabb pontja, így egy dúsító-hosszabbító spirál és az ajkakat finoman kiemelő, csillogó szájfény sem hiányozhat a kezdő sminkkollekcióból.


Irányt mutatunk a világban – További friss híreket talál az eMentor.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Autós nyaralás: tippek és tanácsok a biztonságos nyári autózáshoz

A kánikula beköszöntével napról-napra egyre csábítóbb a vízparti pihenés ötlete. Ahhoz, hogy...

Hamisítatlan cseh sörtúra

Pilsen tökéletes hely a sörözésre, itt született a világhírű Pilsner Urquell Brewer....

Harmonikus komplett megoldások akár kis fürdőszobákba is

Ahhoz, hogy a fürdőszobában töltött idő a nyugalomról szóljon, életmódunknak, tisztálkodási szokásainknak,...

Vásárlásnál figyelni kell a gumiabroncs gyártási évére?

A legtöbb kereskedő valószínűleg azt mondaná, hogy a vásárlók túl nagy jelentőséget...