szombat , 22 június 2024
Kezdőlap Egészség Ők lettek az ország kedvenc fiatal gyermekorvosai
Egészség

Ők lettek az ország kedvenc fiatal gyermekorvosai

323
kedvenc fiatal gyermekorvosok 2024

Kiosztották a K&H jövő gyógyítói díjakat

Nyolc kiváló fiatal gyermekorvos kapta a K&H gyógyvarázs 20 éves jubileuma alkalmából létrehozott K&H jövő gyógyítói díjat. A K&H eddig közel 900 millió forint értékben támogatta a magyar gyermekegészségügyet innovatív eszközökkel, most pedig azokat a 40 év alatti gyermekorvosokat helyezi reflektorfénybe, akik a szívből jövő gondoskodás mellett a legkorszerűbb technológiákkal gyógyítják kis betegeiket. A K&H jövő gyógyítói díj nyertesei az innovatív műszerekben és eljárásokban, a telemedicina megfelelő alkalmazásában és a szülők, gyermekek egészségügyi ismereteinek növelésében látják a hatékony gyógyítás kulcsát.

Barátságos légkör, szívből jövő odafigyelés, komoly szakértelem és innovatív eszközök jellemzik annak a nyolc gyermekorvosnak a rendelését, akik a K&H jövő gyógyítói díjban részesültek. A fiatal, 40 év alatti orvosok közül hárman házi gyermekorvosok, ketten kórházban dolgozó szakorvosok, hárman pedig még a szakvizsgájuk előtt álló, de a korszerű eljárások mellett már elkötelezett rezidensek.

„A K&H gyógyvarázs 20. évfordulója alkalmából meghirdetett K&H jövő gyógyítói díjra tavaly lehetett jelentkezni, és összesen 81 gyermekgyógyító nyújtotta be pályázatát felhívásunkra” – mondta el Guy Libot, a K&H vezérigazgatója. „Közülük választotta ki a szakmai zsűri és a nagyközönség azt a nyolc nyertest, akik törekszenek minél innovatívabb technológiák alkalmazására a gyógyításban, emellett pedig  a beteg gyermekek lelkével is sokat törődnek, és így a legméltóbbak az elismerésre. A díjazottak nagy hangsúlyt helyeznek a megfelelő tájékoztatásra mind a gyermek, mind a szülő felé, törekszenek a minél gyorsabb és fájdalommentesebb vizsgálatra és kezelésre. Öröm látni, hogy ilyen elhivatott orvosok kezében van a fiatal generáció gyógyítása, a gyermekegészségügy jövője.”

A K&H jövő gyógyítói díj nyertesei fejenként 1,3 millió forint támogatásban részesülnek, amelyből 300 000 forintot kifejezetten szakmai továbbképzésre fordíthatnak.

„Bízunk benne, hogy ezzel is még tovább fejlesztik az innovatív technológiákkal kapcsolatos ismereteiket és hatékonyabban tudják majd gyógyítani a gyerekeket” – tette hozzá Guy Libot.

A nyertesek szerteágazó szakterületeken tevékenykednek: van köztük házi gyermekorvosi praxisban, csecsemőosztályon dolgozó orvos, de gyermeksebész, gyermekonkológus és gyermekpszichiáter is. Ami közös bennük, hogy mindannyian igyekeznek játékosan, a gyermekek nyelvét beszélve enyhíteni a kicsik szorongását, és a minél kevésbé invazív vizsgálatokkal kímélni a kis betegeket. Az innovatív eszközök éppen ebben nyújtanak nekik segítséget, hiszen ezekkel pontosabban meg tudják határozni a betegségek forrását, és személyre szabott, hatékony kezelési tervet tudnak kidolgozni. Sőt, a szakemberek már a telemedicinát, a kommunikációs eszközök széles tárházát is használják, legyen szó videós kapcsolattartásról vagy a szülők ismereteinek bővítéséről a közösségi oldalakon. A hátrányos helyzetű régiókban gyógyító orvosok az egészségügyi tájékozottság növelését tartják a legszükségesebbnek, valamint a mentális egészség megőrzését segítő programokra helyeznék a jövőben a hangsúlyt.

A K&H jövő gyógyítói díj nyertesei:

Díjazott Intézmény Szakterület
Dr. Bence Zsófia Törökbálint, 1.sz. házi gyermekorvosi körzet házi gyermekorvos
Dr. Noé Renáta pécsi 19. sz. házi gyermekorvosi körzet házi gyermekorvos
Dr. Tordas Dániel Budakalász 2. sz. házi gyermekorvosi körzet, Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézet Gyermekszív Központ házi gyermekorvos, gyermekkardiológus, gyermek-tüdőgyógyász
Dr. Sragner Angéla Mosonmagyaróvári Karolina Kórház- Rendelőintézet, Csecsemő- és gyermekosztály csecsemő- és gyermekgyógyász
Dr. Kardos Dániel József Pécsi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinika, Manuális Tanszék gyermeksebész
Dr. Egyed Bálint Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászati Klinika rezidens gyermekonkológus
Dr. Kabai Anna Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház, Velkey László Gyermekegészségügyi Központ, Akut Csecsemő és Gyermekosztály rezidens csecsemő- és gyermekgyógyász
Dr. Bálint Benedek Vadaskert Kórház és Szakambulancia rezidens gyermek- és ifjúságpszichiáter

Forrás: K&H Bank Zrt.


Irányt mutatunk a világban – További friss híreket talál az eMentor.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

A munkahelyek kialakítása hat a mentális egészségre

A munkahelyi környezet mentális egészségre gyakorolt hatása rendkívül fontos tényező. A Skanska...

Tények és tévhitek a kullancs helyes eltávolításáról

A kullancsok csaknem háromszáz betegséget terjesztenek, ám ezek közül az emberre csak...

Egyre nyitottabbak vagyunk a digitális egészségügyi megoldásokra

Magyarországon öt emberből négy használja az e-receptet, a páciensek kétharmada pedig kért...

Világszínvonalú robotsebészet a Debreceni Egyetemen

Megérkezett a Da Vinci robotasszisztált sebészeti rendszer a Debreceni Egyetem Klinikai Központjába....