szombat , 13 július 2024
Kezdőlap Technológia Mi az a dekontamináló, és miért érdemes használni az autó tisztításához?
Technológia

Mi az a dekontamináló, és miért érdemes használni az autó tisztításához?

388
dekontaminálás autó polirozás dekontamináló szer

Oldja a viaszt, eltávolítja a szállórozsdát és minden más, makacs szennyeződést is: mi az? Ez a polírozószer-eltávolító, más néven dekontamináló, amely csodát tehet a Te autóddal is. Ugyanis képes eltávolítani olyan lerakódásokat is, amelyeket pusztán egy alapos mosással nem lehetne. Megmutatjuk, hogyan!

A dekontaminálás fogalma és “varázsereje”

A dekontaminálás az a folyamat, amelynek révén megszabadulhatunk a különböző, az autó felületére tapadt, szilárd részecskéktől. Ezek közé tartozik például a por, az ürülék, a rovarmaradványok vagy más nehezen leszedhető szennyeződések. Az eljárással emellett olyan kisebb repedéseket is kijavíthatunk, amelyek a felületen első pillantásra láthatatlanok. E szerrel hatékonyan feloldhatjuk autónk waxrétegét is az újraviaszoláshoz. A POLIRTECH.HU autómosáshoz ajánlott eszközei között profi dekontamináló szereket is találhatsz.

E tisztítószereknek azonban nem csupán hatékonyan képesek eltávolítani a legmakacsabb szennyeződéseket és foltokat. Mindezt anélkül teszik, hogy károsítanák az autó felületét, vagy karcot ejtenének rajta.

Így végezheted el profin a festék dekontaminálását!

  1. Mielőtt használnád a dekontamináló szert, fontos, hogy a felületet alaposan mosd át! Így a nagyobb szennyeződéseket is könnyebben eltávolíthatod. Ehhez alkalmazz aktív habot, mely fellazítja a felületi lerakódásokat. A termék legyen annál lúgosabb, minél makacsabb a szennyeződés.
  2. Ezután vidd be az autót egy napfénytől védett helyre, és el is kezdheted a tényleges, kémiai dekontaminálást! A dekontamináló szert szórófejes flakonnal vidd fel a felületre, vagy használj ehhez egy nedvszívó kendőt! Javasoljuk, hogy haladj részenként járművödön – így sokkal hatékonyabb lehet a folyamat.
  3. Ha mindezzel megvagy, hagyd pár másodpercig állni a felvitt terméket az autón. Az egész folyamat titka ugyanis, hogy minden száradási időt pontosan betarts.
  4. Végül következhet is a mechanikai fertőtlenítés. Ez a legutolsó lépése az előtisztításnak. Ehhez egy jellegzetes, gyurmaszerű anyagot szükséges használnod, amely minden felesleges lerakódást eltüntethet. Az anyag lágy, közepes és kemény állagban egyaránt megtalálható a webshopok választékában is.

Kezdődhet a polírozás?

Befejezve a dekontaminálást, elmondhatod: nemcsak, hogy megtaláltad a tökéletes viaszoldó szert, de autód is készen áll a polírozásra. Ennek a speciális vegyszernek köszönhetően a felület tiszta, karc- és bogármentes lesz. Így a fényezés is jó eséllyel azt az eredményt hozza majd, amit vársz tőle. Az újraviaszolás után pedig autód ismét olyan lehet, mint fénykorában!

Ha pedig még többet szeretnél tudni a profi polírozással, illetve a dekontaminálással kapcsolatban, a POLIRTECH.HU szakemberei állnak rendelkezésedre.


Irányt mutatunk a világban – További friss híreket talál az eMentor.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Huawei: Változik az okosórák szerepe

Változik a felhasználói szemlélet az okosóra-vásárlók körében, amelyet a gyártók is egyre...

Félnek a csalóktól: a magyar internetezők 15 százaléka elkerüli az online fizetést

Egy friss felmérés szerint a magyarok többsége tart attól, hogy online vásárlás...

Nagy hatótávolságú elektromos rollert jelentett be a LAMAX

A LAMAX eCruiser SC30 akár 50 km-es hatótávolságával, felfújható, defektálló gumiabroncsaival, valamint...

Tippek a telefonos csalók kiszűrésére

Elszaporodtak a banki ügyfelek jóhiszeműségét kihasználó csalások. Az e-mailben történő adathalász támadások...