hétfő , 20 május 2024
Kezdőlap Technológia Telefon és tablet: a tökéletes páros
Technológia

Telefon és tablet: a tökéletes páros

257
Xiaomi Redmi Pad telefon tablet

Ha már van mobilunk és laptopunk, akkor egy idő után felmerül az igény egy tabletre is. Ne is csodálkozzunk ezen, hiszen a tablet olyan, mint egy nagy képernyős okostelefon, amin sokkal jobban lehet böngészni és dolgozni, tanulni is – ugyanakkor sokkal kisebb, mint egy laptop, így utazáskor praktikusabb.

Ha pedig történetesen Xiaomi Redmi telefonunk van és elégedettek vagyunk vele, akkor egyértelmű, hogy a Xiaomi Redmi Pad kínálatot tekintjük át először: ezt a CoolMobile.hu oldalán is megtehetjük!

Itt rögtön kétfajta táblagépet is találunk: az alapmodell fejlettebb változata, a Xiaomi Redmi Pad SE is beszerezhető innen. Nézzük, mi a különbség a két eszköz között!

A Xiaomi gyártó

A Xiaomi egy híres kínai elektronikai vállalat, amely 2010-ben alapult, székhelye Pekingben található. Először a MIUI, Android alapú felhasználói felületükkel hívták fel magukra a figyelmet, valamint a háztartási gépek piacán is utat törtek maguknak. 2011-ben jelent meg az első okostelefonjuk, a Mi1 – a Redmi pedig 2014 óta létezik.

A cég terjeszkedni kezdett, sorra jöttek ki az újabbnál újabb készülékek, miközben más elektronikai eszközök gyártásába is belefogtak: tablet, aktivitásmérő, okosóra, stb.

A Xiaomi Redmi Pad 2022 októberében jelent meg, az SE fél évre rá, és bár azóta újabb modellek is kaphatók, ez az a két darab, amelyek iránt még most is töretlen az érdeklődés: a sokoldalúság, a megfizethető ár és a kényelmes felhasználói felület mindenképp mellettük szól.

A Xiaomi Redmi Pad jellemzői

A készülék méretei igen barátságosak: 250,5 x 158,1 x 7,1 mm, a súlya 465 gramm. Képátlója 10,61 hüvelyk. A kijelző képfelbontása 1200 x 2000 pixel, a képfrissítés 90 Hz. A fényerő 400 nit, ezért erős napsütésben nem biztos, hogy mindent látni fogunk rajta, de a szobában vagy utazás közben használva nem lehet vele gond.

A belső szerkezetről azt érdemes tudni, hogy ez a modell 3, 4 és 6 RAM-os változatban is megjelent és előbbihez 64, a másik két típushoz 128 GB memória társul – de szerencsére bővíthető microSDXC-kártyával.

Az eszközben Mediatek Helio G99 chipet és Mali-G57 MC2 grafikai egységet találunk, Android 12 alapú (Android 13 frissítéssel) MIUI felhasználói felületet és egy 8000 mAh-s akkumulátort.

A Xiaomi Redmi Pad SE jellemzői

Néhány dologban van eltérés a két tablet között, ezt vesszük most végig! A Xiaomi Redmi Pad SE kissé szélesebb és vastagabb is: 255,5 x 167,1 x 7,4 mm, a súlya pedig ennek következtében 478 gramm.

A kijelző itt is IPS LCD, a változás annyi, hogy itt 11 hüvelyk a képátló, a képfelbontás pedig 1200 x 1920 képpont. Snapdragon 680 4G chip és Adreno 610 GPU segíti a gyors munkavégzést.

A fentieken túl érdemes kiemelni, hogy ennek a tabletnek a memóriája nem bővíthető. Különlegessége, hogy kapott jack csatlakozót és FM rádiót is, és természetesen rendelkezik Wi-Fi és Bluetooth-kapcsolattal.

Mivel egyik eszköz sem SIM-kártya-kompatibilis, telefonálásra, mobilnet használatára nem alkalmasak, viszont képek készítésére igen: a hátlapi kamera mindkét tabletnél széles látószögű, 8 MP-es, a Xiaomi Redmi Pad előlapi egysége 8, az SE modellé 5 MP-es.

A CoolMobile.hu oldalán többféle színben is kaphatók és számos kiegészítőt rendelhetünk melléjük.


Irányt mutatunk a világban – További friss híreket talál az eMentor.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Copilot for Microsoft 365 már magyarul is

A Microsoft bejelentése szerint 16 újabb nyelvvel gyarapodott azon nyelvek száma, amelyeket...

Az új MINI Aceman világpremierje

„A MINI Aceman egy erős egyéniség, saját fiatalos jegyekkel a MINI új...

Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

Komoly szakmai kritériumok alapján választotta ki a világ 250 legjobb EdTech cégét...

Környezetvédelmi Innovációs Díjat nyert a műegyetemi fiatalok innovációja

A világ első fújós dezodor újratöltő megoldásáért kapott rangos elismerést a Respray...