hétfő , 20 május 2024
Kezdőlap Gazdaság Új év, új tervek az otthonok szépítésére, korszerűsítésére
Gazdaság

Új év, új tervek az otthonok szépítésére, korszerűsítésére

217
építőipari anyagok

Rendszerint új reményekkel vágunk neki az új évnek, így az első napokban szinte mindenki megannyi fogadalmat tesz, hogy mi mindent csinál majd másképp vagy mibe kezd majd bele.

De nemcsak a fogyókúra és a személyes lelki fejlődés kerül előtérbe, hanem már a nyárról, a nyaralásról álmodozunk vagy az otthon felújítását tervezzük. Vannak tipikusan jó időben végezhető, ház körüli munkák, amelyeket jellemzően a nyári szabadságokra időzítjük, a festés-mázolás, nyílászárócsere, illetve a kertszépítés is ilyen feladat. De szívesen dekoráljuk, csinosítjuk a környezetünket jó időben, amikor a hosszú nappalok engedik akár munka után is.

Persze minden pénzbe kerül, így érdemes előretervezni velük, előrevenni a legszükségesebb, könnyen megvalósítható munkálatokat. Ezekhez minden szükséges anyagot, festékeket, szerszámokat, szigeteléseket és építőipari anyagokat megtalálsz a Festékpalota.hu webáruházban.

Kezdd kicsiben!

Sokszor kevés is elég ahhoz, hogy úgy érezzük, megújult a környezetünk, és jobban érezzük magunkat otthon, nem kell a teljes lakás kifestésének nekikezdeni, elég lehet egy helyiség vagy egy szobában egy falszakasz megújítása. Számtalan ötletet találhatunk ma már a különféle képmegosztó és közösségi média oldalakon kis költségvetésre is, így ha kreatívak és tettre készek vagyunk, látványos változtatásokat eszközölhetünk.

De ma már a megfelelő szerszámok és korszerű festékek birtokában a lakás tisztasági és díszítő festése sem megléphetetlen házilag, így jelentős összeget spórolhatunk. De bemelegítésképp kezdhetünk kicsiben, átfesthetünk 1-1 bútort is, arra is számos ötletet találni, illetve a melegburkolás egyes típusai is egyszerűen elvégezhetők. 

Nagyobb lélegzetű munkák

Az otthonok energiahatékony felújítása minden tulajdonos érdeke, amivel a már most is magas energiaárak miatt nem várhatunk tovább. A homlokzatszigetelést és részeként a nyílászárócserét is érdemes nyárra időzíteni, ugyanis az időjárás akkor a legkedvezőbb hozzá. És ahhoz, hogy ez megvalósítható legyen, már év elején meg kell találni a megfelelő szakembereket, és rendelkezni kell a tervekkel, ütemezéssel, hogy az anyagiak is rendelkezésünkre álljanak.

Aki nem maga tervezi kifesteni, burkolni a lakást, annak is célszerű már az év elején mesterembereket keresni, mert a szakemberhiány és a nyárra időzített tipikus munkák miatt hamar betelnek a naptárak.

Tanulj mások tapasztalataiból, hibáiból!

Még ha tudod is, hogy magad fogod megvalósítani a legtöbb tervezett munkát, és bízol a képességeidben, kreativitásodban, netán valamikor csináltál már ilyet, érdemes mások tapasztalatait meghallgatni, ötleteit és tanácsait megfogadni. Számos szakember készít videókat különböző témákban, amiből rengeteget lehet tanulni, jó néhány profi fogást ellesni.

És a gyártók is hasznos tanácsokkal szolgálhatnak az anyagok alkalmazását illetően, amivel nemcsak időt, de pénzt is spórolhatsz. Amennyiben tehát az új évben otthonod felújítását magad tervezed, tájékozódj minél több helyről!


Irányt mutatunk a világban – További friss híreket talál az eMentor.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

A fiatalok harmada alig tud valamit a pénzügyekről

A fiatalok 57 százalékának van valamilyen banki kapcsolata. Minél magasabb szintű iskolába...

A régiós pénzügyi vezetők harmada már teszteli a generatív AI megoldásokat

A bevezetés során a megfelelő kompetenciákkal rendelkező munkatársak megtalálása a legnagyobb kihívás...

SZJA-bevallással kapcsolatos hasznos tudnivalók

A 2023. évi szja-bevallás benyújtására már kevesebb mint két hét áll a...

Generációváltás: a kihívás, amire minden családi vállalkozásnak érdemes felkészülni

Legyen szó gazdasági szaklapokról, üzleti web magazinokról, pénzügyi fórumokról, sőt akár a...