hétfő , 20 május 2024
Kezdőlap Tippek Eljött az ideje új szőnyegek beszerzésének? Nem is gondolnád, milyen sokféle van!
Tippek

Eljött az ideje új szőnyegek beszerzésének? Nem is gondolnád, milyen sokféle van!

249
új szőnyegek beszerzése shaggy szőnyeg textil

Mivel mindannyian szeretnénk otthonunkban jól érezni magunkat, ezért igyekszünk olyan tárgyakkal berendezni, amelyek között kellemes a légkör. Amikor hazamegyünk a munkából egy stresszes nap után, akkor lesz pihentető és nyugodt a hangulatunk, ha meghitt a közeg, amibe hazatértünk.

Ehhez elengedhetetlen az esztétikus környezet, a számunkra tetszetős és kedves tárgyak, eszközök jelenléte. A lakberendezés során nemcsak a bútorok, hanem a kiegészítők is fontosak, és ebbe beletartozik a szőnyeg is. Ez azonban folyamatos használatnak van kitéve, így egy idő után elkopik.

Ha pedig elérkezik az ideje, ne halogassuk sokáig a szőnyegvásárlást, hiszen új életet lehelhetünk velük az otthonunkba. Egy jól megválasztott darab felfrissíti az egész lakás arculatát, új külsőt varázsol a helyiségnek, még akkor is, ha mást nem cserélünk ki.

Milyen szőnyegek léteznek?

Rengetegféle szőnyeget kaphatunk a Szőnyeg textil webáruház széles kínálatából. Bármelyik helyiségbe tudunk választani, sokféle méret, szín és minta, valamint különböző anyagok is megtalálhatók a palettán.

A helyiségeink számától és rendeltetésétől függően szükségünk lehet többféle típusra. Shaggy szőnyegek, gyerekszobába valók, futószőnyegek, modern vagy klasszikus mintásak, lábtörlők, fürdőszobai, illetve kültéri szőnyegek is szóba jöhetnek.

Ezeket nézzük meg pár szóban, hogy melyik típus mit takar!

A shaggy és a gyerekszobai kárpitok

A shaggy szőnyegek bársonyosan puhák, ezért fantasztikus érzés rajtuk járni, de olyan helyiségben nem javasoltak, ahol nagy igénybevételnek vannak kitéve. Hosszú szálaik leginkább a hálószobában és a gardróbban érvényesülnek. Léteznek luxus, illetve 3D hatású típusaik is, amelyek különleges hangulatot keltenek.

A gyerekszobákban a szőnyeg szerepe nem korlátozódik a padlóburkolatként való funkcióra, itt egészen sokrétű a felhasználásuk. A kis lurkók gyakorlatilag ezen nőnek fel, itt tanulnak meg ülni, járni, itt koptatják játékaikat. Ezért nagyon nem mindegy, hogy milyen minőséget választunk. Arról nem is beszélve, hogy a minta és szín tekintetében is körültekintőnek kell lennünk. A legjobb, ha a lurkókat is bevonjuk a vásárlásba, hogy a nekik tetsző darab kerüljön megrendelésre.

Funkcionális szőnyegek

Futószőnyegeket általában az előszobákban használunk, de sok más helyiségben is praktikusak lehetnek. A lábtörlő az ajtó előtt tesz jó szolgálatot, hiszen megvédi a lakást a szennyeződésektől.

A fürdőszobai kárpit kiválasztásakor vegyük figyelembe, hogy ez egy párás helyiség, ennek megfelelően legyen gyorsan száradó. Egy második nappalit alakíthatunk ki kényelmes bútorok és kültéri szőnyeg segítségével az erkélyen vagy a teraszon.

Megjelenés

Ha a szőnyeg külsejét nézzük, az egyszínűek nagyon letisztultak, illeszkednek mindenféle stílusba. A modern minták geometrikus formavilága kifejezetten látványos, a klasszikus motívumok pedig eleganciát sugároznak. Most már csak el kell igazodnunk valahogy a bőség zavarában!


Irányt mutatunk a világban – További friss híreket talál az eMentor.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Neked való kutya-e a weimari vizsla?

Bár nekünk, magyaroknak a magyar vizsla az egyik büszkeségünk, ugyanakkor ne feledjük,...

Miért válasszunk mennyezetfűtést?

A legkorszerűbb fűtési megoldások egyike a mennyezetfűtés, de hazánkban még kevésbé elterjedt....

Luxus faházak hazánkban

Ha el szeretnél kicsit menekülni a nagyváros zajától, a stressztől, és szeretnél...

Mindannyian ismerjük az anyák napját, de mi van az apák napjával? Miért nem olyan híres?

Köztudott, hogy hazánkban május első vasárnapján tartjuk az anyák napját. Ugyanakkor nem...