hétfő , 20 május 2024
Kezdőlap Tippek Mindannyian ismerjük az anyák napját, de mi van az apák napjával? Miért nem olyan híres?
Tippek

Mindannyian ismerjük az anyák napját, de mi van az apák napjával? Miért nem olyan híres?

61
apák napja

Köztudott, hogy hazánkban május első vasárnapján tartjuk az anyák napját. Ugyanakkor nem feledkezhetünk meg arról sem, hogy az édesanyák mellett az apáknak is nagy szerepe van a gyermeknevelésben, a megfelelő értékrend kialakításában. Mivel életünknek ennyire fontos részei, érdemes őket is felköszönteni, és kifejezni számukra hálánkat.

A Meglepkék.hu férfiaknak szóló élményei kiváló alternatívák, ha nem tudjuk, hogy édesapánkat, nagyapánkat milyen módon köszöntsük fel. Elvégre, ha anyák napjakor sort kerítünk a nagymamák felköszöntésére, akkor apák napján sem feledkezhetünk meg a nagypapákról.

Mikor tartjuk az apák napját?

Szerencsére egyre több családban ünneplik nemcsak az anyák napját, hanem az apák napját is. Hazánkban minden évben június harmadik vasárnapján szokás megtartani ezt az ünnepet. Ekkor lehetőségünk van egy kis ajándék, meglepetés formájában is kifejezni szeretetünket és megbecsülésünket.

Honnan ered az ünnep?

Habár sokak számára úgy tűnhet, hogy egy új keletű ünnepről van szó, ez azonban nem így van, hiszen hosszú múltra nyúlik vissza, méghozzá egészen az 1900-as évek elejéig. Az első apák napját az Egyesült Államokban tartották meg. Az ötlet, hogy ne csak az édesanyákat, hanem az édesapákat is ünnepeljék Sonora Smart Dodd fejéből pattant ki. Édesapja egyedül nevelte fel hat gyermekét, miután a gyermekek édesanyja meghalt. Sonora Smart ekkor ismerte fel az apja által hozott áldozatokat, illetve nagyfokú elkötelezettséget.

A kezdeti próbálkozások után az USA-ban 1972-ben vált hivatalos ünneppé, miután Richard Nixon elnök aláírta az ezt elismerő törvényt. Azóta nagyon sok országban megtartják különféle dátumokon.

Mivel lepjük meg az édesapákat?

Készülhetünk tárgyi ajándékokkal is, azonban az élményalapú meglepetések sokkal emlékezetesebbek. Például egy közös kirándulás az egész családdal, különösen, ha egy finomságokkal teli piknikkosár is velünk tart, ideális opció, melynek során minőségi időt tölthetünk együtt.

A fáradt apukák számára, akik rengeteget dolgoznak, a wellness is kiváló választás, ahol egy kicsit ki tudnak kapcsolódni. A masszázs, szauna és medence gondoskodik róla, hogy feltöltődjenek és elfeledjék a hétköznapok gondjait.

Némely apukák előszeretettel vesznek részt adrenalindús kalandokban. Ez lehet egy ejtőernyős tandemugrás, Ferrari vezetés egy versenypályán, de akár lövészet is.

Ha az apukánknak van valamilyen hobbija, akkor viszonylag könnyű dolgunk van. Befizethetjük valamilyen, az érdeklődési köréhez passzoló programra, de akár együtt is elmehetünk vele egy közös festészetre vagy horgászatra. Csak egy kis kreativitásra van szükség, hogy megtaláljuk az ideális ajándékot, mellyel bearanyozhatjuk a napját és nagy örömet szerezhetünk neki.


Irányt mutatunk a világban – További friss híreket talál az eMentor.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Neked való kutya-e a weimari vizsla?

Bár nekünk, magyaroknak a magyar vizsla az egyik büszkeségünk, ugyanakkor ne feledjük,...

Miért válasszunk mennyezetfűtést?

A legkorszerűbb fűtési megoldások egyike a mennyezetfűtés, de hazánkban még kevésbé elterjedt....

Luxus faházak hazánkban

Ha el szeretnél kicsit menekülni a nagyváros zajától, a stressztől, és szeretnél...

Hogyan neveljük szobatisztaságra kutyánkat?

Amikor kölyökkutya érkezik a családba, az egyszerre jelent hatalmas örömet, ugyanakkor komoly...