péntek , 5 július 2024
Kezdőlap Technológia Megnyílt Magyarország vadonatúj e-sport központja
Technológia

Megnyílt Magyarország vadonatúj e-sport központja

112
delta esport központ

Megnyílt Magyarország vadonatúj e-sport központja, a Delta 1 Esports Café. A budapesti bázis egyedülálló módon trénereket, játékos menedzsmentet, mentorprogramokat, edzőtábort kínál az amatőr és profi e-sportolóknak, továbbá AI képzéseket minden érdeklődőnek. Az új központ küldetése, hogy felemelje az e-sport tehetségeit, segítse mindazokat, akik szeretnének ezen a területen fejlődni, érvényesülni. 

A Delta 1 Esports Café 270 négyzetméteren PC, Playstation- illetve VR-részleggel, VIP-szobákkal, csapatok „bootcamp” edzésére alkalmas helyiséggel, továbbá oktatóteremmel várja a gamereket és az e-sport rajongóit. A hely egyediségét azonban az adja, hogy itt a téma iránt érdeklődők minden játékhoz találnak dedikált edzőt, karrier menedzsmentet, valamint a versenyzéshez szükséges jogi, pénzügyi, szakmai mentorálást is megkaphatják.

„Úgy éreztük, szükség van egy elit e-sport klubra, ahova a jövő generáció e-sportolói fordulhatnak tanácsért, szakértelemért, segítségért. Nálunk találkozhatnak edzőkkel, csapatokkal, bekerülhetnek a szcéna vérkeringésébe. Küldetésünk, hogy felemeljük a hazai tehetségeket, akik játékosként, streamerként vagy akár kommentátorként is tovább öregbítik az e-sport hírnevét” – mondta el a megnyitón Jakab Attila, a Delta 1 Esports Café alapítója, ügyvezetője. A Delta 1 párbeszédet kíván indítani olyan fontos témákban, mint mentális egészség, a gamer kultúra, vagy épp a női e-sport erősítése” – tette hozzá Jakab Attila.

Az új közösségi bázis alapítói fontosnak tartják a hazai szakemberképzést is, amelyben már komoly tapasztalatokkal rendelkeznek, hiszen az Óbudai Egyetemen önálló tárgyként tanítják az e-sport alapjait. A Delta 1 szorosan együttműködik a Magyar E-sport Szövetséggel (HUNESZ) is.

„A Magyar E-sport Szövetségnél azon dolgozunk, hogy elősegítsük az e-sport fejlődését és népszerűsítését országszerte. Munkánk egyik fontos pillére a helyi e-sport közösségek összekapcsolása és támogatása. A Delta 1 remek példa arra, hogy a magyar e-sportban milyen erő rejlik a helyi közösségekben. Hiszünk abban, hogy az ilyen kezdeményezések lehetőséget biztosítanak a tehetségek kibontakoztatására” – mondta el Biró Balázs György, a Magyar E-Sport Szövetség (HUNESZ) főtitkára.

A Delta 1 Esports Café Budapesten, a Lechner Ödön Fasor 1. alatt várja az érdeklődőket.


Irányt mutatunk a világban – További friss híreket talál az eMentor.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Nagy hatótávolságú elektromos rollert jelentett be a LAMAX

A LAMAX eCruiser SC30 akár 50 km-es hatótávolságával, felfújható, defektálló gumiabroncsaival, valamint...

Tippek a telefonos csalók kiszűrésére

Elszaporodtak a banki ügyfelek jóhiszeműségét kihasználó csalások. Az e-mailben történő adathalász támadások...

Ezek a világ legelképesztőbb téglaépületei

Idén 11. alkalommal adták át Bécsben a világ egyik legtekintélyesebb téglaépítészeti elismerését....

A legnépszerűbb hibrid autók Magyarországon

A magyar piac egészét hirdetésszámban és megtekintésben is lefedő Használtautó.hu adatai szerint...