szerda , 3 július 2024
Kezdőlap Tudomány Mesepszichológia a gyakorlatban: Útmutató a mesék erejének megtapasztalásához
Tudomány

Mesepszichológia a gyakorlatban: Útmutató a mesék erejének megtapasztalásához

247
kádár annamária Mesepszichológia a gyakorlatban könyv

Kádár Annamária és Kerekes Valéria Mesepszichológia a gyakorlatban című könyve átfogó útmutatót nyújt a szülőknek és pedagógusoknak a mesék tudatos és hatékony beépítéséhez a gyermekek nevelési és oktatási folyamatába. A könyv nem csupán elméleti fejtegetéseket tartalmaz, de praktikus tanácsokat, játékos ötleteket és izgalmas esettanulmányokat is, amelyek segítenek a mesék varázslatos erejének megtapasztalásában a mindennapokban.

A szerzők bemutatják a mesék pszichológiai hatásait a gyermekek fejlődésére, kitérve az érzelmi intelligencia, a kreativitás, a problémamegoldó képesség és a szociális készségek fejlesztésében betöltött szerepükre. Ezzel párhuzamosan gyakorlati útmutatást adnak a mesék kiválasztásához, elmeséléséhez és feldolgozásához, figyelembe véve a gyermekek életkori sajátosságait és egyéni igényeit.

A Mesepszichológia a gyakorlatban kiemeli a mesékben rejlő lehetőségeket a gyermekek önbecsülésének és küzdőképességének megalapozásában. A szerzők bemutatják, hogyan segíthetnek a mesék a nehézségek leküzdésében, a kudarcok feldolgozásában és a kitartás elsajátításában. A könyv hangsúlyozza a mesék erejét a családi kötelékek erősítésében, a nyílt kommunikáció elősegítésében és a harmonikus családi légkör megteremtésében.

A könyvben szereplő esettanulmányok izgalmas betekintést nyújtanak a mesék gyakorlati alkalmazásába. A szerzők bemutatják, hogyan segíthetnek a mesék a szorongás, a düh, a testvérféltékenység és más kihívások kezelésében. A játékos ötletek pedig inspirációt adnak a szülőknek és pedagógusoknak a mesék kreatív beépítéséhez a mindennapi tevékenységekbe.

A Mesepszichológia a gyakorlatban mindazoknak ajánlott, akik:

  • Szeretnék megérteni a mesék pszichológiai hatásait a gyermekek fejlődésére
  • Hatékonyabbá szeretnék tenni a mesék elmesélését és feldolgozását
  • Szeretnék mesékkel erősíteni gyermekeik önbecsülését és küzdőképességét
  • Megoldást keresnek a gyermekek mindennapi kihívásaira
  • Szeretnének harmonikusabbá tenni a családi légkört a mesék erejével

A könyv a Kulcslyuk Kiadó gondozásában jelent meg, és a Kulcslyuk Könyvtár sorozat tagja. A kiadó elkötelezett a szülői nevelést támogató könyvek kiadása iránt, és olyan kiadványokat jelentet meg, amelyek segítenek a szülőknek a harmonikus családi légkör megteremtésében és a gyermekek boldog fejlődésében.

A szerzőkről:

  • Kádár Annamária: Gyermekpszichológus, aki több mint 20 éve dolgozik gyerekekkel és családokkal. Számos publikációja, előadása és workshopja van a mesék pszichológiája, a gyermeknevelés és a családi dinamika témájában.
  • Kerekes Valéria: Mesekutató, óvónő és tanítónő, aki nagy tapasztalattal rendelkezik a mesék oktatásban és nevelésben történő alkalmazásában. Számos mesefeldolgozást és játékos foglalkozást dolgozott ki a gyermekek számára.

A Mesepszichológia a gyakorlatban értékes forrás a szülőknek és pedagógusoknak, akik szeretnék megtapasztalni a mesék varázslatos erejét a gyermekek nevelésében és oktatásában. A könyv praktikus tanácsai, izgalmas esettanulmányai és játékos ötletei inspiráció és inspirációt nyújtanak a mesék tudatos és hatékony beépítéséhez a mindennapokba. A könyv nem ígér csodákat, de hasznos útmutatást nyújt a mesék erejének megtapasztalásához, és segít a harmonikus családi légkör megteremtésében, a boldog gyerekkor megalapozásában.


Irányt mutatunk a világban – További friss híreket talál az eMentor.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Óbudai Egyetem – MOL együttműködési megállapodás

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a MOL és az Óbudai Egyetem június 10-én....

Az első magyar informatikatanár nevét veszi fel az Országos Grafikus Programozási Verseny

Az első magyar középiskolai informatikatanár, Kovács Mihály (1916-2006) piarista szerzetes nevét veszi...

A magabiztos szülő: Útmutató a tudatos neveléshez

Bojti Andrea A magabiztos szülő – A kételyektől a tudatosságig című könyve...

Mit kezdjünk az akaratossággal? – Útmutató a dackorszak kihívásaihoz

Deliága Éva pszichológus és Lovász Hajnalka pedagógus Mit kezdjünk az akaratossággal? –...