hétfő , 16 szeptember 2024
Kezdőlap Tippek Az okos ajtózárak népszerűségének titka
Tippek

Az okos ajtózárak népszerűségének titka

153
okoszárak

Az okoszárak egyre népszerűbbek Magyarországon is, egyre több otthon biztonságát már ezek, a legmodernebb technikai megoldásokat felsorakoztató szerkezetek szavatolják.

Sokan persze még mindig azt gondolják, hogy a Zárdiszkont – Online zárszaküzlet okos ajtózár kínálata csak a kiválasztottaknak lehet érdekes, ebben az írásban viszont megmutatjuk, miért jelenthetnek az Ön számára is releváns megoldást.

A piacon egyre elterjedtebb

A jó hír, hogy okos ajtózárakat az ezzel foglalkozó kereskedők már egyre nagyobb választékban forgalmaznak, ami piacgazdaságban azt is jelenti, hogy az árakat a verseny egyre lejjebb nyomja, szóval a pénztárca szűkössége egyre kevesebbeknek jelenthet akadályt, ha az otthonuk védelmét is szívesen bíznák a modern technikára.

A szaküzletek természetesen nem csak a kínálatot biztosítják, hanem a szakértelmet is, hiszen munkatársaik haladnak a fejlődéssel, megismerik a legújabb trendeket és tudásukat örömmel osztják meg vásárlóikkal is.

Amennyiben Ön is a Zárdiszkont – Online zárszaküzlet kínálatából vásárol, számíthat a munkatársak szakmai támogatására is, hogy a legmegfelelőbb modellt választhassa ki otthona védelmére.

Az okoszárak működése

Az okoszárakat sokszor hívják elektronikus zárnak is, de mégis inkább az okos ajtózár megnevezés az elterjedtebb, ezért mi is maradjunk ennél. Sokféle megoldás gyűjtőneve ez, melyeknek közös eleme, hogy túllépnek a hagyományos kulcsos nyitási technikákon, azt valamiféle alternatív megoldással helyettesítik, mint például ujjlenyomat-olvasással vagy okostelefonos alkalmazással.

Az utóbbi megoldás az elterjedtebb, hiszen már mindnyájan hozzászoktunk, hogy az életünk számos területén a mobiltelefont használjuk közvetítő eszközként, számos funkciót ebbe koncentrálunk, ha már ez lett a bankkártya, névjegykártya, miért ne lehetne kulcs is?

Semmi más nem kell hozzá, mint az ajtó belsejére felszerelni a megfelelő zárszerkezetet, és telepíteni egy alkalmazást a telefonunkra.

Természetesen kioszthatunk jogosultságokat is, tehát a családtagok is kaphatnak “kulcsot”, a takarító pedig kaphat korlátozott elérést, minden keddre, reggel 9-11-ig például.

Nagy előny még, hogy beállíthat automatikus zárást is, tehát nem kell este ellenőrizgetni, hogy az ajtó zárva van-e, hiszen az alkalmazás megteszi azt magától is, a beállított időpontban.

Hasznos kiegészítők

A zárhoz a mobiltelefonos működtetés mellett számos kiegészítő is választható. Ezek közül az ujjlenyomat-olvasót már említettük, ezt elég az ajtó mellé a falra szerelni, több tíz ujjlenyomatot is képes tárolni, tehát nagycsaládok, és persze irodák esetében is megoldást jelenthet.

Kicsit fantáziátlanabb, de hasznos megoldás a távirányító, ahol egy gombnyomás elég a nyitáshoz, de választhat billentyűzetet is: ha ezt választja, számkombinációt kell megadnia a bejutáshoz.


Irányt mutatunk a világban – További friss híreket talál az eMentor.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

A szülők fele támogatná az iskolák környékének időszakos lezárását a forgalom elől

A magyar szülők mintegy fele egyetért azzal, hogy a gyermekek nagyobb biztonsága...

Egy jól szabott öltönyre minden vőlegénynek szüksége van

Öltönyök és esküvői ruházat több helyen is elérhető, de egyáltalán nem mindegy,...

Amit a bicikliváltók kapcsán tudni kell

Magyarországon a kilencvenes években kezdtek teret hódítani a mountain bike-ok, amelyek különlegessége...

Dobd fel az irodai étkezéseket izgalmas partyszendvicsekkel!

A partyszendvics és más könnyen és gyorsan fogyasztható falatok jól jöhetnek minden...