hétfő , 7 október 2024
Kezdőlap Tippek Mire van szüksége egy kezdő horgásznak?
Tippek

Mire van szüksége egy kezdő horgásznak?

9
kezdő horgász

Kezdő horgászként nem feltétlenül vagyunk tisztában azzal, hogy pontosan milyen felszerelés az, amire nekünk biztosan szükségünk van. Sokszor esünk abba a hibába, hogy feleslegesen szerzünk be eszközöket, ugyanakkor néhány alapvető fontosságú kiegészítőről pedig elfeledkezünk.

Ebben a cikkben most adunk néhány tippet, hogy mire érdemes egy kezdő horgásznak figyelnie a felszerelések és a kiegészítők beszerzésekor. A Fishinda horgászfelszereléseinek kategóriájában gyakorlatilag mindent megtalálhatunk, ami csak kellhet, így érdemes alaposan átböngészni a kínálatot.

Horgászbotok és csalik

A legelső, amit biztosan nem felejtünk el, a horgászbot. Annak megfelelően, hogy milyen halra és milyen technikával szeretnénk menni, más-más bot kiválasztása szükséges. Kezdőként érdemes lehet univerzális horgászbotot vásárolni, amely valójában bármilyen technikához használható.

A későbbiekben, ha már van rutinunk, el tudjuk dönteni, hogy melyik az az irány, ami a legközelebb áll hozzánk, és milyen területekre akarunk horgászni járni. Ez ugyanis többek között azt is meghatározza, hogy milyen halat foghatunk, az pedig már adja a hozzá megfelelő techinkát. Amikor megvan a technika, akkor ahhoz mérten tudunk speciálisan annak megfelelő horgászbotot választani.

Alapfelszerelések

Alapfelszerelés a bot mellett az orsó, a horgok, az úszó, az etetők és a kapásjelzők is. Itt szintén igaz az, hogy az alapfelszerelést meghatározza a horgászat technikája és hogy milyen halakra akarunk menni. De az orsó, a csali és a kapásjelző – vagy az úszó – egészen biztosan nem elhagyható kiegészítők.

Orsóból igyekezzünk olyat választani, ami könnyen kezelhető, és a damil erőssége és vastagsága nagyobb halakkal is elbír, hogy a kifárasztásnál ne okozzon ez problémát. A horgok mérete és típusa a halaktól függ, pontyhorgászathoz például hosszú szárú, erős horgot érdemes választani, jellemzően minimum 2-es vagy 4-es méretben. Kezdőként érdemes természetes csalikkal kísérletezni, mint a kukorica vagy a giliszta, esetleg a csontkukac, mivel ezek univerzálisak és könnyen beszerezhetők.

Fontos kiegészítők

A szák és a haltartó elengedhetetlen. A kifogott példányok kiemelését szák nélkül nehezen tudjuk kivitelezni, főleg, ha egy nagyobb méretű halról beszélünk. A haltartó esetében pedig a méretet érdemes annak függvényében kiválasztani, hogy milyen típusokra akarunk menni. Kezdő horgászként egy kisebb méretű, néhány karikás haltartó háló is elég lesz, nem kell azonnal a legnagyobb méretek közül válogatni.

A felszereléshez válasszunk olyan táskát, amelyben kényelmesen elfér minden, illetve rendet tudunk tartani. Fontos, hogy mindennek meg legyen a saját helye, hogy a vízparton ne kelljen mindent egyesével keresgélni, ezért figyeljünk arra, hogy a táskánkban mindig a lehető legnagyobb rendezettség uralkodjon.

Ha szeretnénk minőségi termékek közül válogatni, a Fishinda marketplace oldalán megtalálunk minden fontos felszerelést és kiegészítőt.


Irányt mutatunk a világban – További friss híreket talál az eMentor.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Mit érdemes tudni az infra hősugárzóról?

Napjainkban egyre népszerűbbek az elektromos fűtési megoldások. E-kazánok, e-konvektorok, fűtőpanelek és -szőnyegek,...

Hogyan működik az automata karóra?

Az automata karórák nem csupán eleganciát sugároznak viselőjének, hanem befektetésnek is tökéletesek...

Túrázni induljunk mindig megfelelő felszereléssel!

A szabadidő egyik legüdítőbb eltöltése a természetjárás. Sokszor alig várjuk, hogy eljöjjön...

Ezért akar mindenki shaggy szőnyeget

Aki azt hiszi, hogy a szőnyeg egy unalmas kiegészítő, valószínűleg még sosem...