vasárnap , 8 szeptember 2024
Kezdőlap Tippek Elengedhetetlen sminktermékek a kezdő sminkelők számára
Tippek

Elengedhetetlen sminktermékek a kezdő sminkelők számára

312
smink alapozó douglas

A mai cikkünkben azokat a sminktermékeket szedtük össze, amelyeket véleményünk szerint egy kezdőnek mindenképpen érdemes beszereznie ahhoz, hogy egy alapsminket el tudjon készíteni.

Alapozó

Az alapozó segít elsimítani a bőr textúráját, egységesíteni a bőrszínt és meghosszabbítani a smink tartósságát, így ez a termék semmiképpen sem hiányozhat a repertoárodból. Hogy melyik változata lesz számodra az ideális, azt leginkább a bőrtípusod és a bőrszíned határozza meg.

Ha például száraz a bőröd, akkor a L’Oréal Paris True Match vagy a Naj Oleari Lasting Veil Foundation a DOUGLAS alapozóinak kínálatából tökéletes választás lehet a számodra. Ezek a készítmények ugyanis olyan összetevőket tartalmaznak, mint a hialuronsav vagy a glicerin, amelyek segítenek a bőr hidratálásában és a finomvonalak, ráncok kitöltésében.

A kombinált vagy zsíros bőrre pedig az olajmentes, mattító alapozók az ideálisak, mivel segítenek kontrollálni a bőr zsírosodását, és csökkenteni a pórusok láthatóságát. Arról nem is beszélve, hogy sokkal tartósabbak, mint a hidratáló alapozók, így a nap folyamán jóval kevesebbszer kell őket korrigálni.

Korrektor

A korrektor egy nagyszerű eszköz a pattanások, a különböző bőrhibák és a sötét karikák elfedésére, ezért sem hiányozhat a repertoárodból. Hogy melyik változatát választod, az csakis a preferenciáidon múlik.

A szilárdabb textúrájú, „vastagabb” állagú termékek mellett szól például, hogy jobban fednek. A bennük lévő nagyobb mennyiségű pigmentnek és púderanyagnak köszönhetően ugyanis képesek jobban beülni a szem körüli apró ráncocskákba. Mindemellett viszont jóval nehezebb is őket eldolgozni.

Púder

Bár egyesek hajlamosak feleslegesnek tekinteni, de a púder használata rengeteget számít. Segít anélkül fixálni a sminket, hogy megváltoztatná az arcod színét, és belerondítana az alapozóba. Mindemellett pedig még selymes, puha hatást is kölcsönöz a bőrnek, és a fénylő arc ellen is jó szolgálatot tesz, ha nem olajmentes vagy matt alapozót használsz.

Kapható belőle laza por és préselt kompakt változat is, amelyek közül mi inkább az utóbbit javasoljuk a kezdők számára, mivel sokkal könnyebb vele bánni. Az egyik kedvencünk a DOUGLAS Make-up Mattifying púder, ami talán nem a legolcsóbb a drogériás termékek közé tartozik, viszont cserébe megbízhatóan és hosszú órákon keresztül mattít.

Natúr szemhéjpúder paletta

Ahhoz, hogy természetes nappali vagy sötétebb alkalmi sminket is tudj készíteni, érdemes egy legalább 3 vagy 4 natúr színből álló szemhéjpúderpalettát is beszerezned. Két kedvencünk ebben a kategóriában a youstar WILD NATURE Makeup Palette illetve a MAC Connect In Colour Palette, amelyek mindegyike megtalálható egyébként a DOUGLAS kínálatában.

Végül a szempillaspirál és a szájfény

Mivel a szemek és a száj hangsúlyozása a sminkelés egyik legkardinálisabb pontja, így egy dúsító-hosszabbító spirál és az ajkakat finoman kiemelő, csillogó szájfény sem hiányozhat a kezdő sminkkollekcióból.


Irányt mutatunk a világban – További friss híreket talál az eMentor.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Autóba hagyta a kulcsát? Van megoldás

Néha nem is gondolnánk, hogy apró figyelmetlenségek mekkora gondot, és fejtörést tudnak...

Kőhatású csempék, amikkel kreativitást csempészhetünk az otthonunkba

Az otthonunk igényeink szerint történő kialakítása mindig egy izgalmas projekt, amibe lelkesen...

Ezért jelent kihívást a költöztetés Pest Vármegye területén

A költözés számos kihívással vár bennünket, ami néhány község esetében kiemelt figyelmet...

Teremts otthonos teraszt kényelmes kerti székekkel!

A tavaszi, nyári és kora őszi időszakban egy erkély, terasz vagy kert...