vasárnap , 8 szeptember 2024
Kezdőlap Képzés 35 budapesti tanuló állhatott dobogóra a Szakma Sztár Fesztiválon
Képzés

35 budapesti tanuló állhatott dobogóra a Szakma Sztár Fesztiválon

227
szakma sztár fesztivál
© Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara

Három szakmában mindhárom érmet budapesti versenyzők vihették haza az ország legnagyobb szakmai versenyének döntőjében.

Kiemelkedően szerepeltek a budapesti résztvevők a szakmát tanuló fiatalok versenyének döntőjén, a Szakma Sztár Fesztiválon. A budapesti szakképző iskolák végzősei 13 arany, 9 ezüst és 13 bronzérmet hoztak el a 65 szakma versenyéről, ebből 26 szakmában állt budapesti versenyző a dobogóra. A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) által a szakmatanulás népszerűsítése, valamint a fiatal, tehetséges diákok felkarolása érdekében támogatott JuniorSkills tehetséggondozó versenyen az asztalos diákok mérték össze tudásukat.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett Szakma Sztár Fesztiválon évről évre egyre több fiatal méri össze tudását: idén több mint 200 végzős tanuló versenyzett 65 szakma 18 szakmacsoportjában. A budapesti szakképző iskolák tanulói összesen 35 érmet szereztek meg, ami a budapesti szakképzés erősségét jelzi.

Az alábbi szakmákban mindhárom dobogós helyezést budapesti tanulók szerezték meg:

  • Infokommunikációs hálózatépítő és üzemeltető
  • Távközlési technikus
  • Vegyész technikus

Az országos szakmai versenyen dobogós helyezést elért budapesti tehetségek eredményét a BKIK egy számukra szervezett ünnepségen külön is díjazza a számukra felajánlott mentori támogatással, amennyiben az iskola elvégzését követően önálló vállalkozásba kezdenek.

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara, a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum és a World Skills szakértőinek közreműködésével idén már harmadik alkalommal megvalósult JuniorSkills verseny elsődleges célja a jövőbeli nemzetközi megmérettetéseken – WorldSkills, EuroSkills – induló versenyzők utánpótlásának biztosítása. A JuniorSkills-en induló tanulók már a 9-11. évfolyamon megismerhetik a nemzetközi versenyek világát, amelyeken a legjobbak képviselhetik is majd Magyarországot a későbbiekben.

„A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara célkitűzése, hogy növelje a szakmák társadalmi elismertségét, és népszerűsítse a szakmatanulást a pályaválasztó fiatalok körében. Nagy öröm számunkra, hogy ehhez támogatásunkkal egyre több szakmában indulnak JuniorSkills versenyek, amelyek ifjú tehetségei hírét vihetik a magyar szakképzés kiváló minőségének itthon és később akár külföldön a szakmák világ- és európabajnokságán is.” – mondta el Csókay Ákos, a BKIK főtitkára.

Forrás: Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara


Irányt mutatunk a világban – További friss híreket talál az eMentor.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Nő az érdeklődés a szakképzés iránt

Emelkedő létszámok, javuló eredmények Ünnepélyes tanévnyitót tartott a HVSZC Ünnepélyes tanévnyitó eseményt...

50 millió forint értékben jutott digitális eszközökhöz több mint 250 rászoruló család és közintézmény

Több mint hatszáz pályázó, 255 nyertes pályázat és többszáz digitális eszköz. Ez...

Idén is támogatja hátrányos helyzetű gyerekek iskolakezdését a Hankook

Az Útkeresés Segítő Szolgálat idén is megrendezte nyárzáró Játékfesztiválját Dunaújvárosban. Az eseményen...

Megújul a gyakorlati képzés a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemen

Befejeződött a gyakorlati oktatást és kutatást kiszolgáló egyetemi cégek és szervezeti egységek...