csütörtök , 19 szeptember 2024
Kezdőlap Tippek Tedd elviselhetőbbé a hőséget párakapuval!
Tippek

Tedd elviselhetőbbé a hőséget párakapuval!

150
párakapu

Az elmúlt nyarak során elképesztő hőhullámokat élhettünk át Magyarországon. Sokszor nemcsak néhány napig, hanem heteken át 30 Celsius-fok fölött alakultak a nappali csúcshőmérsékletek.

Ezt az extrém hőséget sokan meglehetősen nehezen viselik. Szerencsére modern korunk technológiai vívmányainak köszönhetően megkönnyíthetjük az életünket, hiszen rendkívül innovatív módokon hűthetjük a környezetünket. Az AutomataÖntözőrendszer.com párakapuit akár a teraszunkon is elhelyezhetjük. Ebben a webáruházban egyébként számos egyéb, teraszhűtéshez szükséges eszközt is meg lehet vásárolni.

Miként működik a párakapu?

Párakapuval találkozni lehet strandokon, fesztiválokon, különféle rendezvényeken, de a nagyvárosokban nyaranként sétáló utcákon is elhelyeznek ilyen eszközöket. Jó hír, hogy természetesen magánszemélyek is vásárolhatnak párakaput, így az otthonuk környezetében is el tudnak helyezni egy ilyen eszközt, például az udvaron vagy a teraszon.

A párakapu egy olyan nagyobb kapu, aminek három oldalából vízpermet távozik. A készülék egyrészt hűti a levegőt, másrészt pedig akár át is mehet a párakapun bárki, így hűtve saját magát a rekkenő hőség idején.

Mindamellett, hogy akár 9 Celsius-fokkal is csökkentheti egy párakapu a hőmérsékletet, további előnyei is vannak a használatának. Képes megkötni a port és a polleneket, ráadásul még a rovarokat is távol tartja. Köztudott tény, hogy a szúnyogok például az állóvizeket kifejezetten kedvelik, ám a párakapu nem a kedvencük.

Nincs horrorisztikus költsége a párakapunak

A fenti webshopban igen kedvező áron lehet beszerezni egy párakaput. Akár szettben is meg lehet vásárolni, ami nem jár nagyobb beruházással, mint például vásárolni egy álló ventilátort.

A ventilátor egy bizonyos hőmérséklet felett ugyanakkor már nem túl hatékony, hiszen csak a meleg levegőt keringeti, de nem hűti azt. Ezzel szemben a párakapu szinte kézzelfogható mértékben képes csökkenteni az ember hőérzetét.

Erre kell ügyelni párakapu vásárlásakor

Célszerű, ha nem csupán az alapján választunk, hogy hol tudjuk a lehető legolcsóbban beszerezni magát az eszközt. Jó, ha megnézzük a kiszemelt termék jellemzőit is, így biztosan nem fogunk zsákbamacskát venni.

A komolyabb online áruházak, mint amilyen az AutomataÖntözőrendszer.com, részletesen feltüntetik, hogy mit tartalmaz egy párakapu szett. Ebbe beletartozik, hogy milyen hosszú csövet, hány fúvókát, hány csipeszt és csőrögzítő kampót tartalmaz a készlet. Célszerű megvizsgálni, hogy igény esetén lehet-e bővíteni a rendszert.

Az említett webshopban könnyen lehet találni olyan párakaput, amit bármilyen csaphoz vagy slaghoz könnyen csatlakoztathatunk. Jó hír, hogy vásárolhatunk olyan teraszhűtőt, ami áram használata nélkül működik, így nem is nagyon kell karbantartani.


Irányt mutatunk a világban – További friss híreket talál az eMentor.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

A szülők fele támogatná az iskolák környékének időszakos lezárását a forgalom elől

A magyar szülők mintegy fele egyetért azzal, hogy a gyermekek nagyobb biztonsága...

Egy jól szabott öltönyre minden vőlegénynek szüksége van

Öltönyök és esküvői ruházat több helyen is elérhető, de egyáltalán nem mindegy,...

Amit a bicikliváltók kapcsán tudni kell

Magyarországon a kilencvenes években kezdtek teret hódítani a mountain bike-ok, amelyek különlegessége...

Dobd fel az irodai étkezéseket izgalmas partyszendvicsekkel!

A partyszendvics és más könnyen és gyorsan fogyasztható falatok jól jöhetnek minden...